30 činjenica koje bi svatko trebao imati u svom COVID podsjetniku

7
3520


Skupili smo na jedno mjesto zbirku svih argumenata o COVIDU koji će vam ikada zatrebati.

Pristiže nam mnogo e-mailova i privatnih poruka koji izgledaju otprilike ovako: “imate li izvor za X?” ili “možete li mi pokazati studije o maskama?” ili “Znam da sam vidio grafikon smrtnosti, ali ga više ne mogu pronaći“. Shvaćamo da je prošlo već 18 mjeseci, a postoji toliko mnogo statistika i brojki koje pokušavate držati samo u glavi. Dakle, kako bismo vam odgovorili na sve ove zahtjeve, odlučili smo sastaviti popis ključnih riječi za sve ključne točke. Na jednom mjestu.

Ako zanemarimo činjenicu da virus SARS-CoV-2 nikada nije izoliran, niti je dokazano da upravo on uzrokuje bolest COVID-19, evo ključnih činjenica i izvora o navodnoj “pandemiji”, koji će vam pomoći da shvatite što se sa svijetom događa od siječnja 2020. godine i pomoći da prosvijetlite bilo koga od svojih prijatelja ako su kojim slučajem još uvijek zarobljeni u magli “novo normalnog” ( kliknite na linkove za preskakanje), :

DIO I: “COVID SMRTI” I SMRTNOST

1. Stopa preživljavanja COVIDA je preko 99,5%. Vladini medicinski stručnjaci od početka pandemije potrudili su se naglasiti da velikoj većini stanovništva ne prijeti nikakva opasnost od COVIDA.

Gotovo sve studije o omjeru smrtnosti od infekcije (IFR) COVIDA dale su rezultate između 0,04% i 0,5%. Što znači da je stopa preživljavanja COVIDA najmanje 99,5%.

*

 1. NIJE bilo neobično prekomjernog mortaliteta. Novinari u Velikoj Britaniji proglasili su 2020. godinu “najsmrtonosnijom godinom od Drugoga svjetskog rata“, ali to je pogrešno jer se zanemaruje masovno povećanje broja stanovnika od tada. Razumnija statistička mjera mortaliteta je starosno standardizirana stopa mortaliteta (ASMR):

Prema ovoj mjeri, 2020.-a nije čak ni najgora godina po smrtnosti od 2000. godine, zapravo od 1943. godine samo je 9 godina bilo bolje od 2020. godine. Slično, u SAD-u je ASMR za 2020. samo na razini iz 2004. godine:

Za detaljaniji prikaz kako je COVID utjecao na smrtnost u zapadnoj Europi i SAD-u kliknite ovdje. Povećanje mortaliteta koje smo vidjeli moglo bi se pripisati ne-COVID uzrocima [79 i 19]

*

 1. Brojevi “umrlih od COVIDA” umjetno su napuhani. Zemlje širom svijeta definirale su „smrt od COVIDA“ kao „smrt iz bilo kojeg razloga u roku od 28/30/60 dana od pozitivnog testa“.

Zdravstveni službenici iz Italije, Njemačke, Velike Britanije, SAD -a, Sjeverne Irske i drugi priznali su ovu praksu:

Uklanjanje bilo kakve razlike između smrti od COVIDA i smrti od nečeg drugog nakon pozitivnog testa na SARS-CoV-2 prirodno će dovesti do prebrojavanja većeg broja „umrlih od COVIDA“. Britanski patolog dr. John Lee upozoravao je na ovu “značajnu precijenjenost” još u proljeće prošle godine. O tome su izvijestili i drugi glavni izvori.

Uzimajući u obzir ogroman postotak „asimptomatskih“ COVID infekcija [14], dobro poznatu prevalenciju ozbiljnih komorbiditeta [4] i potencijal za lažno pozitivne testove [18], to čini broj “smrti od COVIDA” iznimno nepouzdanom statistikom.

*

 1. Velika većina “umrlih od COVIDA” ima ozbiljne komorbiditete. U ožujku 2020. talijanska vlada objavila je statističke podatke koji pokazuju da 99,2% njihovih “umrlih od COVIDA” imaju barem jedan ozbiljan komorbiditet.

To je uključivalo rak, bolesti srca, demenciju, Alzheimerovu bolest, zatajenje bubrega i dijabetes (između ostalih). Preko 50% njih imalo je tri ili više ozbiljnih već postojećih zdravstvenih stanja.

Taj se obrazac zadržao u svim drugim zemljama tijekom “pandemije”. Zahtjev FOIA -e iz listopada 2020. britanskom ONS-u otkrio je da je u to vrijeme za manje od 10% službenog broja “umrlih od COVIDA” jedini uzrok smrti bio COVID.

*

 1. Srednja dob kod “smrti od COVIDA” veća je od prosječnog očekivanog životnog vijeka. Srednja starost kod “smrti od COVIDA” u Velikoj Britaniji je 82,5 godina. U Italiji je to 86. Njemačka, 83. Švicarska, 86. Kanada, 86. SAD, 78, Australija, 82.

U gotovo svim slučajevima srednja dob kod “smrti od COVIDA” veća je od nacionalnog očekivanog života. Kao takva, za većinu svijeta “pandemija” je imala mali ili nikakav utjecaj na očekivani životni vijek. Usporedite to sa španjolskom gripom koja je u SAD-u za nešto više od godinu dana uzrokovala pad očekivanog života za 28%. [izvor]

*

 1. Smrtnost od COVIDA točno odražava krivulju prirodne smrtnosti. Statistička istraživanja iz Velike Britanije i Indije pokazala su da krivulja “smrti od COVIDA” gotovo točno slijedi krivulju očekivane smrtnosti :

Opasnost od “smrti od COVIDA”, gotovo točno slijedi opći rizik od smrti općenito. Mali porast za neke od starijih dobnih skupina može se objasniti drugim čimbenicima. [79, 19]

*

 1. Došlo je do masovnog porasta korištenja “nezakonitih” naredbi: NE OŽIVLJAVAJ! (DNR). Nadzorni organi i vladine agencije izvijestili su o velikom porastu korištenja naredbi Ne oživljavaj (DNR) u posljednjih dvadeset mjeseci. U SAD-u bolnice smatraju da je DNR standard za svakog pacijenta koji je pozitivan na COVID, a medicinske sestre koje su dojavljivale priznale su da je DNR sustav zlouporabljen u New Yorku.

U Velikoj Britaniji došlo je do “neviđenog” porasta u korištenju “nezakonitih” DNR-ova za osobe s invaliditetom, doktori opće prakse poslali su pisma pacijentima koji nisu u terminalnoj fazi preporučujući da potpišu DNR naredbu, dok su drugi liječnici potpisali “opće DNR-ove” za cijele staračke domove.

Studija koju je proveo Sveučilište Sheffield otkrila je da je više od jedne trećine svih “sumnjivih” pacijenata s COVIDOM pridodan nalog za DNR u dosje unutar 24 sata od prijema u bolnicu.

Opća upotreba prisilnih ili nezakonitih naloga za DNR mogla bi objasniti bilo kakvo povećanje mortaliteta u razdoblju 2020./21. [2,6]

*

DIO II: ZAKLJUČAVANJA

 1. Zaključavanja ne sprječavaju širenje bolesti. Malo je ili nimalo dokaza da zaključavanja imaju ikakvog utjecaja na ograničavanje “smrti od COVIDA”. Ako usporedite regije koje su bile zaključane s regijama koje to nisu učinile, uopće nećete vidjeti uzorak kojim bi se mogla naslutiti korist. Dapače.
“Smrti od COVIDA” na Floridi (bez zaključavanja) nasuprot Kalifornije (sa zaključavanjem)
“Smrti od COVIDA” u Švedskoj (bez zaključavanja) nasuprot Velikoj Britaniji (sa zaključavanjem)

*

 1. Zaključavanja ubijaju ljude. Postoje jaki dokazi da su blokade – kroz društvena, ekonomska i druga oštećenja javnog zdravlja – smrtonosnija od “virusa”.

Dr David Nabarro, specijalni izaslanik Svjetske zdravstvene organizacije za COVID-19 u listopadu 2020. godine opisao je karantene kao “globalnu katastrofu“:

“Mi u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji ne zagovaramo karantene kao primarno sredstvo kontrole virusa […] čini se da bismo do iduće godine mogli udvostručiti svjetsko siromaštvo. Možda ćemo barem udvostručiti pothranjenost djece […] Ovo je strašna, užasna globalna katastrofa. “

Izvješće UN-a iz travnja 2020. godine upozorilo je na 100 tisuća djece ubijene zbog ekonomskih posljedica zatvaranja, dok se još deseci milijuna suočavaju s mogućim siromaštvom i glađu.

Nezaposlenost, siromaštvo, samoubojstva, alkoholizam, uporaba droga i druge krize društvenog/mentalnog zdravlja bilježe svoj porast u cijelom svijetu. Dok će propuštene i odgođene operacije i pregledi imati za posljedicu povećanje smrtnosti od srčanih bolesti, raka i slično u bliskoj budućnosti. Učinak zaključavanja mogao bi objasniti ta mala povećanja prekomjerne smrtnosti [2, 6]

*

 1. Bolnice nikada nisu bile neuobičajeno preopterećene. Glavni argument koji se koristi za obranu karantena je da su bi “poravnavanje krivulje” spriječilo brzi priljev slučajeva i zaštitilo zdravstvene sustave od urušavanja. No većina zdravstvenih sustava nikada nije bila ni blizu kolapsa.

U ožujku 2020. objavljeno je da su bolnice u Španjolskoj i Italiji prepune pacijenata, no to se događa svake sezone gripe. U 2017. godini španjolske bolnice radile su na 200% kapaciteta, a 2015. godine su pacijenti spavali na hodnicima. Studija “JAMA network” iz ožujka 2020. godine otkrila je da talijanske bolnice “uobičajeno rade s 85% – 90% kapaciteta u zimskim mjesecima“.

U Velikoj Britaniji, NHS se uobičajeno s kapacitetima rasteže do točke sloma tijekom zime.

Kao dio svoje COVID politike, NHS je u proljeće 2020. najavio da će “ponovno organizirati bolničke kapacitete na nove načine za odvojeno liječenje pacijenata oboljelih od COVIDA i onih koji nisu COVID” i da će “zbog toga bolnice doživjeti pritisak na kapacitete pri sveukupno nižoj stopi popunjenosti nego što bi to prije bio slučaj.”

To znači da su uklonili tisuće kreveta. Tijekom navodne smrtonosne pandemije smanjili su maksimalnu popunjenost bolnica. Unatoč tome, NHS nikada nije osjetio pritisak izvan tipične sezone gripe, a ponekad je imao čak 4x više praznih kreveta nego inače.

I u Velikoj Britaniji i u SAD-u milijuni dolara su potrošeni na privremene hitne bolnice koje se nikada nisu koristile.

*

DIO III: PCR TESTOVI

 1. PCR testovi nisu osmišljeni za dijagnosticiranje bolesti. Test lančane reakcije polimeraze reverzne transkriptaze (RT-PCR) u medijima je opisan kao “zlatni standard” za dijagnozu COVIDA. No, dobitnik Nobelove nagrade izumitelj procesa nikada ga nije namjeravao koristiti kao dijagnostički alat, pa je to i javno rekao:

PCR je samo proces koji vam omogućuje da napravite jako puno nečega od nečega. Ne govori vam da ste bolesni ili da će vas stvar s kojom ste zatečeni povrijediti ili nešto slično.

*

 1. PCR testovi su poznati kao netočni i nepouzdani. Poznato je da PCR testovi „zlatnog standarda“ za COVID daju mnogo lažno pozitivnih rezultata, reagirajući na DNK materijal koji nije specifičan za SARS-CoV-2.

Kineska studija pokazala je da bi isti pacijent mogao dobiti dva različita rezultata iz istog testa istog dana. U Njemačkoj je poznato da su testovi reagirali na uobičajene viruse prehlade. Studija iz 2006. pokazala je da su PCR testovi za jedan virus reagirali i na druge viruse. U 2007. oslanjanje na PCR testove rezultiralo je “izbijanjem” epidemije hripavca koji nikada nije ni postojao. Neki su testovi u SAD-u čak reagirali na uzorak negativne kontrole.

Pokojni predsjednik Tanzanije John Magufuli predao je uzorke koze, papaje i motornog ulja na PCR testiranje, a svi su se pokazali kao pozitivni na virus SARS-CoV-2.

Još u veljači 2020. godine stručnjaci su priznali da je test nepouzdan. Dr. Wang Cheng, predsjednik Kineske akademije medicinskih znanosti, rekao je za kinesku državnu televiziju “Točnost testova je samo 30-50%“. Službena web stranica australske vlade tvrdila je da je: “vrlo malo dokaza za procjenu točnosti i kliničke korisnosti dostupnih testova za COVID-19.Portugalski sud presudio je da su PCR testovi “nepouzdani” i da se ne smiju koristiti za dijagnozu bolesti.

Ovdje, ovdje i ovdje možete pročitati detaljne analize neuspjeha PCR testova.

*

 1. CT vrijednosti PCR testova su previsoke. PCR testovi se izvode u ciklusima, broj ciklusa koje koristite za dobivanje rezultata poznat je kao “prag ciklusa” ili CT vrijednost. Izumitelj PCR-a, Kary Mullis rekao je:

Ako morate ići više od 40 ciklusa […], nešto ozbiljno nije u redu s vašim PCR-om.”

Smjernice MIQE za PCR-a se s time slažu, navodeći: “Vrijednosti [CT] veće od 40 sumnjive su zbog implicirane niske učinkovitosti i općenito se ne bi trebale prijavljivati“. I sam je dr. Fauci priznao da se ništa nakon 35 ciklusa gotovo nikada ne može uzgojiti.

Dr. Juliet Morrison, virologinja s Kalifornijskog sveučilišta u Riversideu, rekla je za New York Times: “Svaki test s pragom ciklusa iznad 35 je previše osjetljiv … Šokirana sam što ljudi misle da bi 40 [ciklusa] moglo predstavljati pozitivnu vrijednost … Razumnija granica bi bila 30 do 35 ″.

U istom članku dr. Michael Mina s Harvardske škole za javno zdravstvo rekao je da bi granica trebala biti 30, a autor dalje ističe kako bi smanjenje CT -a s 40 na 30 u nekim državama smanjilo “slučajeve covida” čak 90%.

Podaci CDC-a sugeriraju da se uzorak od 33 ciklusa ne može uzgajati, a njemački Institut Robert Koch kaže da nakon 30 ciklusa vjerojatno ništa nije zarazno.

Unatoč tome, poznato je da gotovo svi laboratoriji u SAD-u provode svoje testove najmanje na 37 ciklusa, a ponekad čak i do 45. “Standardni operativni postupak” NHS-a za pravila PCR testova postavlja granicu od 40 ciklusa.

Na temelju onoga što znamo o CT vrijednostima, većina rezultata PCR testa u najboljem je slučaju upitna.

U Hrvatskoj se također koristila CT vrijednost do 40 ciklusa

*

 1. Svjetska zdravstvena organizacija je (dva puta) priznala da PCR testovi daju lažno pozitivne rezultate. U prosincu 2020. godine WHO je izdao informativni zapisnik o PCR procesu upućujući laboratorije da budu oprezni zbog visokih CT vrijednosti koje uzrokuju lažno pozitivne rezultate:

“Kada se uzorci vrate s visokom vrijednosti CT-a, to znači da su bili potrebni brojni ciklusi za otkrivanje virusa. U nekim je okolnostima teško utvrditi razliku između pozadinske buke i stvarne prisutnosti ciljnog virusa.”

Zatim je u siječnju 2021. godine WHO objavila još jedan dopis, ovaj put upozoravajući da bi se “asimptomatski” pozitivni PCR testovi trebali ponovno testirati jer mogu biti lažno pozitivni:

“Tamo gdje rezultati ispitivanja ne odgovaraju kliničkoj slici, potrebno je uzeti novi uzorak i ponovno ga ispitati koristeći istu ili različitu NAT tehnologiju.”

*

 1. Znanstvena osnova za COVID testove je upitna. Genom virusa SARS-CoV-2 navodno su kineski znanstvenici sekvencirali u prosincu 2019. godine, a zatim objavili 10. siječnja 2020. godine. Manje od dva tjedna kasnije, njemački virolozi (Christian Drosten i sur.) Navodno su koristili genom za stvaranje testova za PCR testove.

Napisali su rad Otkrivanje novog koronavirusa 2019. (2019-nCoV) RT-PCR-om u stvarnom vremenu, koji je poslan na objavu 21. siječnja 2020. godine, a zatim prihvaćen 22. siječnja 2020. godine. Što znači da je papir navodno “recenziran” za manje od 24 sata. Proces koji obično traje tjednima.

Od tada je konzorcij od preko četrdeset biololoških znanstvenika podnio zahtjev za povlačenje rada, napisavši opsežno izvješće s detaljima 10 velikih pogrešaka u metodologiji rada kojega možete pročitati prevedeno na hrvatski jezik ovdje.

Također su zatražili objavljivanje izvješća recenzije časopisa kao dokaz da je članak doista prošao kroz proces recenziranja. Časopis još nije odgovorio.

Corman-Drostenovi testovi korijen su svakog SARS-CoV-2 PCR testa u svijetu. Ako je rad upitan, upitan je i svaki PCR test.

*

DIO IV: “ASIMPTOMATSKA INFEKCIJA”

 1. Većina COVID infekcija je „asimptomatska“. Još u ožujku 2020. godine studije provedene u Italiji pokazale su da 50-75% osoba s pozitivnim testom na SARS-CoV-2 nema simptome. Još jedno britansko istraživanje iz kolovoza 2020. godine pokazalo je da čak 86% “pacijenata s COVIDOM uopće nije imalo simptome bolesti.

Doslovno je nemoguće pokazati razliku između “asimptomatskog slučaja” i lažno pozitivnog rezultata testa.

*

 1. Postoji vrlo malo dokaza koji podupiru navodnu opasnost od “asimptomatskog prijenosa”. U lipnju 2020. godine dr. Maria Van Kerkhove, voditeljica WHO-ove jedinice za bolesti i zoonozu, rekla je:

“Prema podacima koje imamo, čini se da je još uvijek rijetko da asimptomatska osoba zapravo prenosi (op.a.virus) dalje na sekundarnu osobu “

Meta-analiza COVID studija, objavljena u časopisu Journal of the American Medical Association (JAMA) u prosincu 2020.godine, pokazala je da su asimptomatski nositelji imali manje od 1% šanse da zaraze ljude u svom kućanstvu. Drugo istraživanje, provedeno na gripi 2009. godine, pokazalo da je:

“… vrlo je malo dokaza koji ukazuju na važnost [asimptomatskog] prijenosa. Uloga asimptomatskih ili presimptomatskih osoba zaraženih gripom u prijenosu bolesti mogla bi biti precijenjena…”

S obzirom na poznate nedostatke PCR testova, brojni „asimptomatski slučajevi“ mogli bi biti i lažno pozitivni. [14]

*

DIO V: VENTILATORI

 1. Respirator NIJE tretman za respiratorne viruse. Mehanička ventilacija, odnono respirator nije, niti je ikada bila, preporučeni tretman za bilo koju vrstu respiratorne infekcije. U prvim danima pandemije pojavili su se mnogi liječnici koji su doveli u pitanje upotrebu respiratora za liječenje COVIDA.

Pišući za The Spectator, dr. Matt Strauss je izjavio:

Respiratori ne liječe niti jednu bolest. Oni vam mogu napuniti pluća zrakom kad to ne možete sami. Oni su u svijesti javnosti povezani s plućnim bolestima, ali to zapravo nije njihova najčešća ili najprikladnija primjena.”

Njemački pulmolog dr. Thomas Voshaar, predsjednik Udruženja pneumatoloških klinika rekao je:

“Kad smo pročitali prve studije i izvještaje iz Kine i Italije, odmah smo se zapitali zašto je intubacija tamo tako česta. To je u suprotnosti s našim kliničkim iskustvom s virusnom upalom pluća.

Unatoč tome, svi su i WHO i CDC i ECDC i NHS “preporučili” da se pacijenti s COVIDOM spajaju na respiratore umjesto korištenje neinvazivnih metoda.

Ovo nije bila medicinska politika osmišljena za najbolje liječenje pacijenata, već prije za smanjenje hipotetičkog širenja COVIDA sprječavanjem pacijenata da izdahnu kapljice aerosola.

*

 1. Respiratorima su ubijani ljudi. Stavljanje na respirator nekoga koji boluje od gripe, upale pluća, kronične opstruktivne plućne bolesti ili bilo kojeg drugog stanja koje ograničava disanje ili utječe na pluća, neće ublažiti niti jedan od tih simptoma. Zapravo, to će gotovo sigurno pogoršati njihovo stanje i ubiti mnoge od njih.

Intubacijske cijevi izvor su potencijalne infekcije poznate kao “Upala pluća povezana s respiratorom”, za koju studije pokazuju da pogađa do 28% svih ljudi koji su stavljeni na respiratore, a ubija 20% – 55% zaraženih.

Mehaničko disanje također šteti fizičkoj strukturi pluća, što rezultira “ozljedom pluća uzrokovanom respiratorom“, koja može dramatično utjecati na kvalitetu života, pa čak i dovesti do smrti.

Stručnjaci procjenjuju da 40% – 50% ventiliranih pacijenata umire, bez obzira na njihovu bolest. U svijetu je umrlo između 66% i 86% svih “pacijenata s COVIDOM” koji su spojeni na respiratore.

Prema svjedočenjima medicinske sestre Erin, respiratori su se u New Yorku koristili toliko nepropisno, da su uništavali pluća pacijenata. Ovdje možete pogledati cijelo svjedočanstvo s prijevodom na hrvatski jezik.

Ta je politika u najboljem slučaju bila nemar, a u najgorem slučaju potencijalno ubojstvo s predumišljajem. Ova zlouporaba respiratora mogla bi uzrokovati bilo kakvo povećanje mortaliteta u 2020./21. [2, 6]

*

DIO VI: MASKE

 1. Maske ne djeluju. Najmanje desetak znanstvenih studija pokazalo je da maske ne čine ništa da zaustave širenje respiratornih virusa.

Jedna meta-analiza koju je objavio CDC u svibnju 2020. otkrila je da „nema značajnog smanjenja prijenosa gripe upotrebom maski za lice“.

Druga studija s više od 8 tisuća ispitanika pokazala je da se maske “nisu činile učinkovitima protiv laboratorijski potvrđenih virusnih respiratornih infekcija niti protiv kliničke respiratorne infekcije“.

Doslovno ih je previše da ih sve navedete, ali možete ih pročitati: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] Ili pročitajte barem sažetak putem SPR -a ovdje, a prevedeno na hrvatski jezik brojne od tih studija možete potražiti i ovdje.

Iako su provedena neka istraživanja koja tvrde da maska ​​djeluje na COVID, sva su ozbiljno pogrešna. Jedno se oslanjalo na podatke iz ankete koje su istraživači sami ispunjavali. Drugo je tako loše osmišljeno da cijeli panel stručnjaka zahtijeva njegovo povlačenje. Treće je povučeno nakon što su se njegova predviđanja pokazala potpuno netočnim.

WHO je naručio vlastitu meta-analizu u Lancetu, no ta se studija bavila samo maskama N95 i to samo u bolnicama. [Za potpuni pregled loših podataka u ovoj studiji s prevodom na hrvatski jezik kliknite ovdje.]

Osim znanstvenih dokaza, postoji mnogo dokaza iz stvarnog svijeta koji nam potvrđuju da maske ne čine ništa da zaustave širenje bolesti.

Na primjer, Sjeverna Dakota i Južna Dakota imale su gotovo identične brojke slučajeva, iako jedna ima mandat maski, a druga nema:

U Kansasu su okruzi bez mandata za maske zapravo imali manje COVID “slučajeva” COVIDA od okruga s mandatima za maske. I unatoč tome što su maske u Japanu vrlo učestale, Japan je 2019. godine imao najgore izbijanje gripe u posljednjih nekoliko desetljeća .

*

 1. Maske su štetne za vaše zdravlje. Nošenje maske duže vrijeme, nošenje iste maske više puta i drugi aspekti nošenja maski mogu biti štetni za vaše zdravlje. Opsežno istraživanje o štetnim učincima nošenja maski nedavno je objavio International Journal of Environmental Research and Public Health prijevod sažetka kojeg možete na hrvatskom jeziku pročitati ovdje.

Doktor James Meehan izvijestio je u kolovozu 2020. godine da je zabilježio porast bakterijske upale pluća, gljivičnih infekcija i osipa na licu.

Poznato je i da maske sadrže plastična mikrovlakna koja pri udisanju oštećuju pluća i mogu biti potencijalno kancerogene. Više o znanstvenim istraživanjima o maskama kao izvoru mikroplastičnog zagađenja i štetnog učinka na zdravlje možete pročitati na hrvatskom jeziku ovdje i ovdje.

Nošenje maski djecu potiče na disanje na usta, što pak dovodi do deformiteta njihovih lica.

Ljudi širem svijeta padali su u nesvijest zbog otrovanja ugljičnim dioksidom (CO2) uslijed nošenja maske preko lica, a neka su djeca u Kini doživjela čak i iznenadni zastoj srca.

*

 1. Maske su štetne za planet. Milijuni i milijuni maski za jednokratnu upotrebu korištene su mjesečno više od godinu dana. Izvješće UN-a pokazalo je da će pandemija COVIDA-19 vjerojatno rezultirati više nego udvostručenjem plastičnog otpada u sljedećih nekoliko godina, a veliku većinu otpada čine upravo maske za lice.

U izvješću se dalje upozorava da bi te maske (i drugi medicinski otpad) mogle začepiti kanalizacijske sustave i sustave za navodnjavanje, što će imati negativan utjecaj na javno zdravlje, navodnjavanje i poljoprivredu.

Studija sa Sveučilišta Swansea otkrila je da se “oslobađaju teški metali i plastična vlakna kada su bačene maske potopljene u vodi“. Ti su materijali otrovni i za ljude i za divlje životinje.

*

DIO VII: CJEPIVA

 1. COVID “cjepiva” su potpuno bez presedana. Do 2020. godine nikada nije razvijeno uspješno cjepivo protiv humanog koronavirusa. Od tada smo ih navodno izradili 20 u samo 18 mjeseci.

Znanstvenici su godinama pokušavali razviti cjepivo protiv SARS-a i MERS-a s malim ili nikakvim uspjehom. Neka od neuspjelih cjepiva protiv SARS-a zapravo su uzrokovala preosjetljivost na virus SARS. Što znači da bi cijepljeni miševi mogli potencijalno ozbiljnije oboljeti od necijepljenih miševa. Još jedan pokušaj izazvao je oštećenje jetre kod tvora.

Dok tradicionalna cjepiva djeluju izlažući tijelo oslabljenom soju mikroorganizama odgovornih za izazivanje bolesti, nova tkz. cjepiva protiv COVIDA su uglavnom mRNA cjepiva.

Cjepiva na bazi mRNA (messenger ribonukleinske kiseline) teoretski djeluju tako što se ubrizgavanjem virusne mRNA u tijelo, ista replicira unutar vaših stanica i potiče vaše tijelo da prepozna i proizvede antigene za „proteine ​​šiljaka“ virusa. Predmet su istraživanja od devedesetih godina prošlog stoljeća, ali prije 2020. niti jedno mRNA cjepivo nikada nije odobreno za uporabu.

*

 1. Cjepiva ne daju imunitet niti sprječavaju prijenos. Spremno je priznato da “cjepiva” protiv COVIDA ne daju imunitet od infekcije i ne sprječavaju prenošenje bolesti na druge ljude. Doista, članak u British Medical Journal naglasio je da studije o cjepivima nisu osmišljene čak ni da pokušaju procijeniti jesu li “cjepiva” ograničila prijenos virusa.

Sami proizvođači cjepiva, nakon puštanja neprovjerenih genskih mRNA terapija, su bili sasvim jasni da se “učinkovitost” njihovog proizvoda temelji na “smanjenju ozbiljnosti simptoma“.

*

 1. Cjepiva su se požurila i imaju nepoznate dugoročne učinke. Razvoj cjepiva je spor, mukotrpan proces. Obično je od razvoja do testiranja i konačnog odobrenja za javnu uporabu potrebno mnogo godina. Sva su cjepiva za COVID razvijena i odobrena za manje od godinu dana. Očito ne mogu postojati dugoročni sigurnosni podaci o kemikalijama starima manje od godinu dana.

Pfizer čak priznaje da je to istina u ugovoru o opskrbi koji je procurio između farmaceutskog diva i vlade Albanije:

“Dugoročni učinci i djelotvornost cjepiva trenutno nisu poznati te mogu postojati štetni učinci cjepiva koji trenutno nisu poznati”

Nadalje, niti jedno cjepivo nije podvrgnuto odgovarajućim ispitivanjima. Mnogi od njih u potpunosti su preskočili ispitivanja u ranoj fazi, a ispitivanja u kasnoj fazi na ljudima ili nisu pregledana, nisu objavili svoje podatke, neće završiti do 2023. godine ili su napuštena nakon “ozbiljnih štetnih učinaka”.

*

 1. Proizvođačima cjepiva odobrena je odšteta u slučaju da nanese štetu. Američki Zakon o spremnosti javnosti i pripravnosti za hitne slučajeve (PREP) garantira im imunitet najmanje do 2024. godine.

EU-ov zakon o licenciranju proizvoda čini isto, a postoje izvještaji o klauzulama o povjerljivoj odgovornosti u ugovorima koje je EU potpisala s proizvođačima cjepiva.

Ujedinjeno Kraljevstvo otišlo je još dalje, odobrivši trajnu pravnu odštetu vladi i svim njezinim zaposlenicima za bilo kakvu štetu učinjenu kada se pacijent liječi od COVIDA-19 ili od “sumnje na COVID-19”.

Opet, procurjeli albanski ugovor sugerira da je Pfizer barem ovu odštetu postavio kao standardni zahtjev za isporuku cjepiva protiv COVIDA:

“Kupac ovime pristaje obeštetiti, braniti i zaštiti Pfizer […] od i protiv svih, i svih tužbi, potraživanja, radnji, zahtjeva, gubitaka, šteta, obaveza, namirenja, kazni, troškova i izdataka”

*

DIO VIII: OBMANA I PREDVIĐANJE

 1. EU je pripremao „cjepne putovnice“ najmanje GODINU DANA prije početka pandemije. Predložene COVID protumjere, predstavljene javnosti kao improvizirane hitne mjere, postoje još prije pojave bolesti.

Dva dokumenta EU-a objavljena 2018. godine, „Stanje povjerenja u cjepiva za 2018.“ i tehničko izvješće pod naslovom „Dizajniranje i provedba informacijskog sustava za imunizaciju“ raspravljali su o vjerojatnosti sustava praćenja cijepljenja u cijeloj EU.

Ti su dokumenti objedinjeni u „Mapu puta cijepljenja“ za 2019. godinu, koja je (između ostalog) uspostavila „studiju izvedivosti“ cjepnih putovnica koja bi trebale započeti 2019., a završiti 2021. godine:

Konačni zaključci ovog izvješća objavljeni su u rujnu 2019. godine, samo mjesec dana prije “Event 201” (pogledaj ispod).

*

 1. “Vježba” je predvidjela pandemiju samo nekoliko tjedana prije njezina početka. U listopadu 2019. godine Svjetski gospodarski forum i Sveučilište Johns Hopkins održali su “Event 201”. Ovo je bila vježba na temelju zoonotskog koronavirusa koji je započeo svjetsku pandemiju. Vježbu su sponzorirali Zaklada Bill i Melinda Gates i savez za cjepiva GAVI.

Vježba je u studenom 2019. godine objavila svoje nalaze i preporuke kao “poziv na akciju“. Mjesec dana kasnije, Kina je zabilježila prvi slučaj “COVIDA”.

*

 1. Od početka 2020. gripa je “nestala”. U Sjedinjenim Državama od veljače 2020. godine slučajevi gripe navodno su pali za više od 98%.

Nije se to samo dogodilo u SAD-u, gripa je očito gotovo potpuno nestala i to na cijelom svijetu.

U međuvremenu, nova bolest nazvana “COVID”, koja ima identične simptome i sličnu stopu smrtnosti kao i gripa, očigledno pogađa sve ljude koji su uobičajeno pogođeni gripom.

*

 1. Elita se obogatila tijekom pandemije. Od početka zatvaranja najbogatiji ljudi svijeta postali su znatno bogatiji. Forbes je izvijestio da je 40 novih milijardera stvoreno “u borbi protiv koronavirusa“, od kojih je 9 proizvođača cjepiva.

Business Insider izvijestio je da su “milijarderi vidjeli da se njihova neto vrijednost povećala za pola bilijuna dolara” do listopada 2020. godine.

Jasno je da je taj broj do sada još puno veći.

*

Ovo su vitalne činjenice pandemije, ovdje predstavljene kao izvor koji će vam pomoći formulirati i potkrijepiti vaše argumente s prijateljima ili strancima. Hvala svim istraživačima koji su prikupili ove podatke u posljednjih dvadeset mjeseci, posebno istraživačima Swiss press-a.

Ako imate nešto što biste još htjeli vidjeti uključeno, javite nam u komentarima

Izvor: https://off-guardian.org/2021/09/22/30-facts-you-need-to-know-your-covid-cribsheet/

4.8 13 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mali soso
2 years ago

PCR testovi su “korona”. “Struka” je pošteno i priznala da im je tačnost 50%. “Testirati, testirati i samo testirati” je pandemija. Ako bi tačnost bila 0% (kada ti to znaš), onda bi to bilo isto kao i tačnost od 100%, jer bi bilo potrebno samo obrnuti rezultat. Dakle i 1% je isto što i 99% tačnosti, 2% kao 98%… itd. … Pa tako 50% tačnosti ne znači baš ništa. 50% je prava nula. Ako ti 10 ljudi testiraš sa tačnošću od 50% – kako ćeš da znaš u kojih 5 slučajeva je test bio tačan. Smešne priče. Matematiku i logiku… Read more »

nonwo
2 years ago

Bravo Dokumentarac.Na prijevodima i odličnom izboru materijala.

Leon
2 years ago

Bravo. I hvala. Molio bih ako možete neki relevantan izvor za smrtnost od covida kod mlađih dobnih skupina, budući da se krenulo s kampanjom da procijepe sve pa i novorođenčad pa kraju.

mali soso
2 years ago
Leon
2 years ago
Reply to  mali soso

Hvala👍

nonwo
2 years ago

https://www.youtube.com/watch?v=_ItkYhFiGBI
Kim Iversen: Norway DROPS All Restrictions And Chooses To LIVE With Covid
Norveška odbacila sve restrikcije.

nonwo
2 years ago

https://www.youtube.com/watch?v=6v5VrpgXPm4
Kim Iversen: BOMBSHELL Report Suggests Natural Immunity Triggers Better Response Against COVID
Prirodni imunitet (preboljeli infekt) je najbolji odgovor na covid.