Balašević je preminuo od teške upale pluća sa 68 godina, ubrzo nakon što je primio prvu dozu cjepiva protiv COVIDA?

18
22729

Je li naš omiljeni kantautor Đorđe Balašević preminuo od nagle komplikacije uslijed upale pluća ili je njegova smrt samo jedna od nebrojenih neželjenih reakcija na primljeno eksperimentalno cjepivo protiv COVIDA kojim “mislimo” na druge?

Srpski mediji javili su da je prekjučer umro poznati i iznimno voljeni glazbenik Đorđe Balašević. Čuveni kantautor preminuo je u 68. godini. Podsjetimo se, Balašević je prije pet dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća. Zadnja poznata informacija je kada je njegova kćerka 16. prosinca 2020. godine na svome facebook profilu javno objavila da nije bio pozitivan na SARS-CoV-2 (koronu). Jutarnji.hr javlja da je izvor blizak obitelji prije nekoliko dana otkrio da se kantautor osjeća dobro i da se šali s liječnicima.

Slavni kantautor je do prekjučer ujutro bio relativno stabilan na intenzivnoj njezi Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodina (KCV) i plan doktora iz KCV, kako prenose, bio je da ga prebace u KOVID odjel Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Međutim, Balaševiću se stanje naglo pogoršalo i on je intubiran na Infektivnoj klinici. Ali čim je stavljen na respirator srce je otišlo ispod 50 otkucaja u minutu. Liječnici su mu odmah ugradili pejsmejker, kojim se regulira srčani ritam. Ali, nažalost, nakon pola sata srce je stalo. Doktori su sat i po vremena pokušavali da ga reanimiraju. Radili su elektroškovi, adrenalin se davao bjesomučno.

Nažalost, stanje mu se pogoršalo te je preminuo. Navodno su se liječnici borili za njegov život više od dva sata. Preminuo je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

U nastavku prenosimo u cijelosti članak koji je 20. veljače 2021. godine potpisala Biljana Stavrova, a objavio web portal makedonske državne televizije Telme u kojem na samom kraju saznajemo nešto što su nam drugi mediji prešutili.

Posljednji ispraćaj Balaševića pred Univerzalnom dvoranom u Skoplju

Pjesme Đorđe Balaševića večeras nadglasavaju automobile u centru Skoplja. Visoravan ispred Univerzalne dvorane prepuna je štovatelja i obožavatelja legendarnog kantautora. Na malom platou u obliku klavira, simbola njegova djela, kao i na velikoj fontani, ostavili su lampe, svijeće i poruke, oprostivši se od njegovih nezaboravnih stihova. Za njegove pjesme kaže se da su mala remek-djela.

Poslušajte na 3:40 što tvrdi komentatorica ovog TV priloga (potrebno je sačekati nekoliko sekundi dok se video ne otvori!)

Teško je izdvojiti neki omiljeni stih, kažu njegovi štovatelji, on će ostati dio naše prošlosti, ali i budućnosti. Neki su donijeli bijele ruže, kažu da je to bilo Balaševićevo omiljeno cvijeće.

Dvorane, trgovi, pa čak i stadioni njegovih koncerata bili su prepuni, a Univerzalna dvorana je Balaševićev dom u Skoplju, kaže redatelj Avramcev.

Svojom je poezijom ojačao jugoslavenski duh, ali također nije izdržao nacionalističke okove. Devedesete su bile vrijeme kada je Balašević također bio žrtva bijesnih duhova jugoslavenskih naroda. Veza između njih bila je rastrgana, a poezija je dobila političku konotaciju. Balašević se istaknuo kao oštar kritičar Slobodana Miloševića. Otvoreno se usprotivio nacionalizmu koji je raspirivao sukobe i proglasio se Slavenom.

Ja sam Slaven, bijelac, slobodnjak, za svaki slučaj i dalje sam svoj.

Ali zbog njegovih stavova, glavni mediji u Srbiji izbjegavali su ga tijekom rata.

Balašević je započeo karijeru krajem 1970-ih i početkom 1980-ih, prvo nastupajući u bendovima prije nego što je započeo samostalnu karijeru, a broj obožavatelja njegove nježne pop glazbe s duhovitim tekstovima neprestano je rastao.

Tri dana nakon hospitalizacije u novosadskoj bolnici, nakon što je primio prvu dozu cjepiva protiv COVIDA, Balašević je preminuo od teške upale pluća, imao je 68 godina.

Izvor: https://telma.com.mk/2021/02/20/последна-почит-на-балашевиќ-пред-унив/

3.8 15 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
branka
3 years ago

Nisu ga mediji izbegavali za vreme rata, on je izbegavao mediji a i sam rat. A i da je davao izjave, bio je politicki prevrtljiv, a onda razocarljiv, a na kraju pragmatican pa je to sve zavrsilo promenom drzavljanstva :). Imao je divan smisao za humor, napisao divne stihove, voleo je svoju Oliveru i decu i iz toga su nastale najlepse pesme. Slava mu.

Frojd
3 years ago
Reply to  branka

Branka, a koje je drzavljanstvo nosio? O prevrtljivosti o kojoj pricas, mozda kreces od svoje licnosti. Djordje je bio vecita opozicija onome sto se nije pokazalo kao dobro. Jednostavno svoj i stajao iza svojih stavova. E to se ni jednoj vlasti dopadalo nije, jer oni vole poklonike. A da je bio porodican, pun ljubavi ka najblizim, to niko ne moze poreci.

Oton
3 years ago
Reply to  Frojd

Balašević je imao slovensko državljanstvo.

MIRA RADIĆ
3 years ago
Reply to  Oton

Nisam znala.Bravo.Trebalo je i za to hrabrosti.

Emina
3 years ago

Bilo bi dobro da napišete šta je konkretno bilo u video prilogu jer je video obrisan.
Pozdrav

Mirsad Dubravić
3 years ago
Reply to  Emina

Pa imate vidio u članku? A također u web arhivi na internetu

Iva
3 years ago

Besprizorna je laž da se “cjepio”!
Zbog čega to radite?

Mirsad Dubravić
3 years ago
Reply to  Iva

Na temelju čega tvrdite da je laž?

Porodični prijatelj
3 years ago

Čista laž, 100%.

Leila
3 years ago

na temelju toga da se ljudima s pejsmekerom ne daju elektrošokovi

LexLuthor
3 years ago

UBILI SU GA!

Leila
3 years ago

Novinaru koji je plasirao ovu noturnu laž poručujem Karma is a Bitch!

Mirsad D
3 years ago
Reply to  Leila

Mislite makedonska državna televizija?

Slaven Javor
3 years ago

Ništa čudno. Zvijezde su ovisne o državi, i žive u ego svijetu odvojenim od prirode i ljudi. Tko upće cijepi bolesnog čovjeka, osim robot doktor koji radi sve po protokolima. Bolesno. I mrtvo. Mnogo ima tih celebrity budala po Srbiji koji su se upropastili…

Davidschwartz
2 years ago

Vaš omiljeni pjevač, moj sigurno nije. Itekako još pamtim kako je pljuvao po nama Hrvatima i Vukovaru. Teško smeće.

Makedonac, Ali ISTINSKI. Kao Aleksandar Makedonski
2 years ago
Reply to  Davidschwartz

On je pljuvao i VELIKIM SRBIMA.

I to vam se Ne dopada?

Rat NACIONALISTA je doneo vasu
“SLOBODNI drzavu”.

Zatoa i niste sretni.
Niticete biti.