Sudska bitka za spašavanje života Ivermektinom

0
1572
Presuda - Ivermektin

Šezdesetosmogodišnja žena je nadomak smrti dok se njezina obitelj sudi s bolnicom koja joj odbija dati lijek koji ima odobrenje Savezne agencije za lijekove, a koji je pomogao drugim oboljelima od bolesti COVID-19 u kasnoj fazi bolesti.

Nekoliko obitelji sudski se uspjelo izboriti da njihovi najbliži u bolnicama dobiju lijek ivermektin.  No, situacija Nurije Fype je neviđena –  ovo je prvi slučaj u kojem se ustanova, bolnica Elmhurst pokraj Chicaga, suprotstavila sudskoj odluci.

Ralph Lorigo, odvjetnik pacijentice, i Desareta Fype, njezina kći, ne odustaju od borbe. U petak, 30. travnja, dobili su sudski nalog za davanje lijeka, ali ga je bolnica odbila.

U žurno dogovorenom konferencijskom razgovoru, Lorigo je predložio sucu: „Pošaljite šerifa u bolnicu i recite upravitelju da se mora pridržavati naredbe. Ako odbije, stavite ga u zatvor. “

No, unatoč nestabilnom stanju gospođe Fype – u JIL-u i na respiratoru od 28. ožujka – sudac će tek u ponedjeljak, 3. svibnja, odlučiti hoće li utvrditi da bolnica ne poštuje nalog, kako Lorigo traži, i zatražiti prisilno izvršenje odluke.

“Jednom odvjetniku s 47 godina prakse nezamislivo je da postoji bolnica koja odbija izvršiti sudski nalog”, rekao je odvjetnik Lorigo.

Desareta Fype, čija je majka doživjela srčani zastoj neposredno prije intubacije, tvrdi da je “bijesna, uništena i frustrirana” zbog otpora bolnice. “Nastavit ću se boriti za njezin život”, rekla je, savjetujući i druge ljude u sličnoj situaciji da se educiraju i informiraju kako bi mogli napraviti “pravi izbor”.

Glasnogovornik bolnice u međuvremenu je e-mailom poručio: “Ne možemo komentirati slučaj zbog zaštite privatnosti pacijenta.”

Odvjetnik Ralph Lorigo imao je već tri uspješno sudska postupka u čijem je središtu bio lijek ivermektin. U tri savezne države New Yorka, hospitalizirani pacijenti s COVIDom, stari 65, 80 i 81 godinu – dobili su lijek nakon sudskog naloga i oporavili se.

Sudar Titana

U drugom od dva slučaja koji su još u tijeku, ivermektin je zatražen za Deborah Bucko, 52 godine, u bitci koju je Lorigo opisao kao “sudar Titana”.

U tom slučaju ogroman medicinski lanac, zdravstveni sustav Mount Sinai, je u sukobu sa dr. Pierreom Koryjem, predsjednikom Saveza za kritičnu skrb Front Line COVID-19 (FLCCC), i priznatim vodećim globalnim zagovornikom ivermektina. Deborah Bucko je primila petodnevnu dozu ivermektina u skladu sa sudskom odlukom, stanje joj je poboljšano, ali još nije izvan opasnosti.

Njezin suprug Scott Mantel sada želi da bolnica Mount Sinai Nassau South nastavi liječenje prema ažuriranim smjernicama FLCCC, što znači dodatni ivermektin u većoj dozi, sve do njezina oporavka. Bolnica odbija to učiniti i rasplet se uskoro očekuje na sudu.

U svojoj izjavi, šef bolnice dr. Aaron Glatt, ustvrdio je da ivermektin uopće nije smio biti davan jer „nije u skladu sa Smjernicama zdravstvenog sustava Mount Sinai“, koje se temelje na „preporukama medicinskih udruga, međunarodnih vladinih agencija i mišljenja stručnjaka za zarazne bolesti objavljenih u medicinskim časopisima.”

Konkretno, rekao je da “nema klinički prihvatljivih podataka o istraživanjima koja podupiru uporabu ivermektina za liječenje bolesti COVID-19 kod ozbiljno bolesnog pacijenta, poput gospođe Bucko, koja je već duže vrijeme na respiratoru.”

Bucko “nije reagirala” na petodnevno liječenje ivermektinom, navodi Glatt. “Njena prognoza je, nažalost, i dalje loša.”

Dr. Kory tvrdi, međutim, da Glattova izjava sadrži “brojne pogreške, netočnosti i kriva tumačenja”. Glattova tvrdnja da mnoge agencije “jednako” odbacuju ivermektin, “netočna je i zastarjela”.

Kory je naveo neutralni stav Nacionalnog instituta za zdravstvo, koji liječnicima omogućuje upotrebu ivermektina, kao i nedavni članak Američkog društva za zarazne bolesti u kojem se navodi da se dokazi “uglavnom sastoje od pozitivnih rezultata manjih istraživanja”. Sedam je zemalja nedavno uvrstilo lijek u svoje smjernice za liječenje, dok pet osvrta iz medicinske literature podupire njegovu upotrebu.

Dr. Kory ukazuje na činjenicu da je kod bolesnika u teškoj fazi poput gđe. Bucko, zaprepašćujuće smanjenje smrtnost. Prema istraživanju iz Floride na koje se poziva, smrtnost najteže oboljelih pacijenata pala s 80 na 30%.

Znakovito je, piše Kory, da se stanje gospođe Bucko popravilo nakon tretmana, uz “značajno smanjene potrebe za kisikom i respiratorom”. Tri dana nakon završetka liječenja ivermektinom, napisao je, “radiografija prsnog koša pokazala je smanjenje abnormalnih pojava”, uz ostala naknadna poboljšanja.

“To je u suprotnosti s izjavom dr. Glatta da nisu zamijećena poboljšanja”, napisao je Kory.  “Medicinska dokumentacija jasno pokazuje značajno poboljšane respiratorne i kardiovaskularne funkcije otkako je započeto liječenje ivermektinom.”

Pogledajte dokaze

U telefonskom intervjuu dr. Kory je o oba slučaja govorio kao o primjerima neuspjeha medicine tijekom pandemije.

 “Ovi liječnici odbijaju pogledati nove dokaze, svjesno su neuki i bore se svim snagama protiv jednog od najsigurnijih lijekova u povijesti”, rekao je Kory. “Pogledajte nove dokaze i djelujte brzo.”

“Šokiran sam pretjeranim oslanjanjem na javne zdravstvene službe koje preporučuju liječničke postupke”, dodao je. “Ovako se liječi.”

Odvjetnici gospođe Fype likovali su – nakratko – kad je sud presudio u petak da joj se neodgodivo mora dati terapija ivermektinom, jer na ročištu u sudu nije bio nitko iz bolnice, a nakon toga ignoriraju odluku suda.

U kasnijem telefonskom pozivu odvjetnik Lorigo zatražio je od suca da djeluje, istaknuvši da se radi o pitanju života i smrti, na što je sudac uzvratio da, iako suosjeća, trenutno jedini pravni način za daljnju borbu koji može predložiti je tužiti bolnicu za neposluh.

U Lorigovim drugim uspješnim slučajevima, protiv bolnica u Buffalu, Rochesteru i Bataviji u New Yorku, tri su pacijenta bila na intenzivnim odjelima i na repsiratorima nakon čega su im dali ivermektin. Lorigo je rekao da je dvoje sada kod kuće, dok se najnoviji pacijent koji je liječen početkom travnja nalazi u rehabilitacijskoj ustanovi.

Lorigov prvi slučaj bila je Judith Smentkiewicz, aktivna 80-godišnjakinja koja je živjela samostalno, a prije nego što je dobila ivermektin, imala je navodno 20 % šanse da preživi COVID-19. Danas je ona “kod kuće i živi svoj život onako kako je uvijek živjela.”

Ova pacijentica je imala veliku sreću što je imala srčanu i hrabru obitelj, te materijalnu mogućnost da se pravno izbori kako bi dobila traženi lijek, unatoč protivljenju bolnice čak i nakon sudskog naloga. Hvala Bogu, lijek je ipak dobila te tako spasila svoj život! Pitamo se koliko li je ljudi, radi krivog liječenja umrlo, a moglo je biti spašeno pravovremenim i vrlo kvalitetnim i jeftinim tretmanom. Možda je upravo to i razlog, jer onda se ne bi moglo opravdati postojanje javnozdravstvene prijetnje, mjera i pandemije koja već drugu godinu za redom “resetira” postojeće socio-ekonomsko “biće” čovječanstva u novi oblik tehnološkog-neofeudalizma? Još kada uz to dodamo bolnu i tužnu činjenicu da u mnogim državama SAD-a, a posebno državnim bolnicama, iste u svoj budžet dobivaju dodatke za tzv. COVID-19 pacijente , što onda može više objasniti strogo držanje protokola koje očito nemaju za cilj spašavanja života ljudi, koliko održavanja statusa pandemije u jednu ruku, te sa druge strane punjenja proračuna samih bolnica. Već smo prethodno pisali da pravila FDA ne dozvoljavaju “hitno ograničeno odobrenje” za cjepiva koja nisu završila sa svim fazama kliničkih ispitivanja, a znamo da ni jedno postojeće cjepivo protiv COVID-19 to nije. Kako bi FDA moglo dati takvo ograničeno odobrenje moraju se ispuniti dva uvjeta, a to je da mora postojati stanje hitnoće (poput pandemije) i da ne postoji lijek ili tretman dovoljno kvalitetan koji može spriječiti ili izliječiti takvu bolest (što očigledno po svim znanstvenim spoznajama ivermektin, hidroksiklorokin i visoke doze D3 vitamina svakako postižu, pogotovo u ranoj uporabi). No onda cijeli COVID-19 projekt, te s njim cijepljenje, cijepne putovnie, kontrole stanovništva kroz QR kodove itd pada u vodu.

Zato je pitanje ivermektina od suštinske važnosti za spašavanje kako pojedinačnih života ljudi oko nas, ali i naše kompletne civilizacije, dok još imamo vremena.


Uskoro ćemo objaviti nastavak po pitanju ovog događaja.

IZVOR: https://trialsitenews.com/court-battles-rage-to-save-lives-attorney-put-hospital-chief-in-jail/

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments