Indija – stvarni razlog porasta smrtnosti od COVID-a?

0
1617
Indija - porast smrtnosti - COVID

Odustajanje od uspješnih terapija zbog pritiska ’Big Pharme’ vjerojatni je uzrok smrtonosne katastrofe zbog COVIDA-19 u Indiji

Trebalo bi biti jasno da je pokušaj brzog procijepljivanja većine svjetske populacije ludost, pogotovo u usporedbi s mogućnošću brzog promicanja i olakšavanja široke upotrebe protokola liječenja na bazi hidroksiklorokina i ivermektina.

4. svibnja 2021. (LifeSiteNews) – Gotovo svaka vijest vrištala je o nevjerojatno visokom broju žrtava od COVIDA-19 u Indiji, hospitalizacija i smrtnih slučajeva. U tim nebrojenim pričama nedostaje činjenica da bi se uzrok porasta slučajeva COVIDA-19 mogao povezati sa smanjenom uporabom dva dokazana generička lijeka za liječenje i prevenciju COVIDA-19: najprije hidroksiklorokin, a kasnije ivermektin.

Kao zagovornik uporabe ova dva lijeka, pregledao sam čvrste podatke iz stvarnog svijeta koji potvrđuju njihovu učinkovitost u liječenju i prevenciji COVID-a u ‘Pandemic Blunder’. Svatko tko iskreno slijedi znanost morao bi zaključiti da oba ova lijeka doista djeluju.

Tijekom 2020. i prvih mjeseci ove godine pandemija COVIDA-19 u Indiji prema svemu sudeći nije bila nimalo poražavajuća. Pažljivo praćenje dobrih vijesti bilo je da su ta dva generička lijeka uvelike osigurana stanovništvu. Tada se u svijetu dogodio pokret za cijepljenje protiv COVIDA-19 i strašan val slučajeva COVIDA-19 pogodio je Indiju.

Glavni mediji su ratovali protiv ranog  kućnog/vanbolničkog liječenja COVIDA-19 koje se uspješno globalno provodilo s ta dva generička lijeka, oba s vrlo dugom poviješću sigurnosti. Sad isti mediji smatraju prikladnim usmjeriti pozornost na sve loše vijesti u Indiji. No zašto su mediji zanemarili dokaze da se nagli porast u Indiji može povezati s odlukom vlade da se tijekom nekoliko posljednjih mjeseci stane sa širokom upotrebom ivermektina?

Zašto bi se to dogodilo? Sva negativna medijska kampanja protiv ivermektina svakako je mogla navesti indijsku vladu da svoj prioritet usmjeri na cjepiva. Ako je tako, pokazalo se da je to greška epskih razmjera sa stotinama tisuća Indijanaca koji pate i umiru.

Nažalost, teško je pronaći stvarno zanimanje za preispitivanje mogućeg razloga smanjene upotrebe ivermektina u ovim mračnim danima pandemije COVIDA-19 u Indiji.

Evo nekoliko ključnih članaka. Prvo je članak od 14. travnja “Liječnik vjeruje da lijek ivermektin može pomoći Indiji zaustaviti drugi val COVIDA-19” za časopis India Times govori o dr. Suryiu Kantu Tripathiu, voditelju Odjela za respiratornu medicinu na Medicinskom sveučilištu King George u Lucknowu. On smatra da bi ivermektin “mogao pomoći u preuzimanju kontrole nad novim koronavirusom.” Također je primijećeno da se ivermektin “sada često koristi u raznim državama u Indiji”.

This senior physician also noted this about ivermectin use: “This drug is now being commonly used in various states in India.”  This too was noted: “Indian medical institutions have started giving COVID-19 patients Ivermectin off-label.  [AT1] Medical institutions across the nation are also giving the drug as a prophylaxis against the novel coronavirus.  This is being seen in several states of the nation including Uttar Pradesh and Maharashtra.  Dr. Tripathi, in a conversation with Financial Express revealed that the drug has been in use for over nine months now without major side effects being reported.”

Ovaj stariji liječnik također je naveo sljedeće u vezi s upotrebom ivermektina: “Ovaj se lijek danas često koristi u raznim državama u Indiji.” Također je zabilježeno: „Indijske medicinske ustanove počele su pacijentima s COVIDOM-19 davati ivermektin . Medicinske ustanove u cijeloj zemlji također daju lijek kao profilaksu protiv novog koronavirusa. Primjer tome je nekoliko država, uključujući Uttar Pradesh i Maharashtru. Dr. Tripathi, u razgovoru za Financial Express otkrio je da se lijek koristi već više od devet mjeseci i da nisu prijavljene njegove značajnije nuspojave.”

26. travnja pojavila se solidna analiza u blogu pod naslovom “Kad je Indija prestala propisivati ivermektin i započela cijepljenje, smrtnost je skočila.” Ovo su njegova ključna zapažanja: „Još u siječnju govorilo se o ivermektinu, jeftinom i učinkovitom lijeku koji se koristi u Indiji. Međutim, pažnja je usmjerena na cjepivo i od tada je smrtnost porasla te postoje naznake da bi se to moglo ponoviti i drugdje.

U ovoj se priči citira članak iz siječnja 2021. u kojem se naglašava: “Indija je razvila “čudesno” učinkovit i siguran protokol za liječenje COVIDA-19 koji košta samo 2,65 dolara po osobi i pomogao je da stope slučajeva i smrtnosti u zemlji “naglo padnu”. Također je primijećeno da je protokol koji uključuje ivermektin “u prosjeku doveo do 83% niže stope smrtnosti od COVIDA-19 u bolnicama koje su ga primijenile.”

U mnogim dijelovima Indije rano su počeli liječiti bolesnike od koronavirusa, uključujući upotrebu hidroksiklorokina (HCQ). Doktor Makarand Paranjpe i njegova supruga, oboje 77-godišnji indijski liječnici, potpuno su se oporavili od bolesti COVID-19 ranim liječenjem prošlog studenog, izvještava Trial Site News. Ona je koristila hidroksiklorokin, a on je uzimao ivermektin.

“Ukoliko nema nikakvog liječenja, poznato je da virus ulazi u stanice gdje se replicira”, rekao je Paranjpe. “Virus tada stvara bolest koja postaje puno teža.” Zaustavljanje takve replikacije što je ranije moguće jednostavan je učinak ovih jeftinih i sigurnih terapija.

Prošlog ožujka, dok su u SAD-u trajale rasprave o koristi hidroksiklorokina, nakon što je predsjednik Trump odobrio lijek, Indija ga je već preporučila u svojim nacionalnim smjernicama potvrđujući da ga “treba primijeniti što ranije u tijeku bolesti … te ga treba izbjegavati kod bolesnika s teškim oblikom bolesti. “

Nakon otkrića učinkovitosti ivermektina u liječenju virusa u lipnju 2020., usporedno sa značajnim naknadnim testiranjima, najveća država u Indiji, Uttar Pradesh (UP) (st. 230 milijuna) objavila je u kolovozu 2020. da za prevenciju i liječenje COVIDA-19 zamjenjuje njihov protokol hidroksiklorokinom primjenom ivermektina.

„Do kraja 2020. godine država Uttar Pradesh – koja je raspodijelila besplatni ivermektin za kućnu njegu – imala je drugu najnižu stopu smrtnosti u Indiji u prosincu s 0,26 na 100 000 stanovnika. Samo je država Bihar sa 128 milijuna stanovnika imala nižu stopu, a također je i ona preporučivala ivermektin ”, navodi Trial Site News.

Daljnjom usporedbom, koristeći rano liječenje hidroksiklorokinom i ivermektinom, gusto naseljena Indija koja ima četiri puta više stanovnika od SAD-a, ima manje od polovice smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u odnosu na SAD.

Doktor Anil K. Chaurasia, liječnik iz UP-a, potvrdio je da je počevši od sredine rujna 2020. godine “primjetan očiti pad broja slučajeva COVIDA-19 i smrtnih slučajeva u Indiji … [a] nagli pad slučajeva i smrtnost još se uvijek nastavlja.”

Evo najnovijih velikih vijesti iz Indije. Nacionalna vlada suočila se sa stvarnošću. Jerri Lynn izvijestio je u nedjelju 2. svibnja da „ogromni nekontrolirani val zaraza koji pogađa Indiju ima svakakve posljedice za Modijevu vladu. Da povrati kontrolu nad virusom, indijska je vlada prošlog tjedna tiho promijenila smjernice liječenja. Nove smjernice uključuju mogućnost propisivanja dva prenamijenjena lijeka za bolesnike s blagim oblikom COVIDA-19: budezonida i ivermektina. Prvi je inhalacijski steroid za koji je dokazano da smanjuje vrijeme oporavka i potrebu za hitnom medicinskom pomoći.”

Isto tako, zabilježeno je da je „Uttar Pradesh (UP) tijekom 2020. godine liječio više od 300 000 blažih slučajeva COVID-19 bolesnika kod kuće; također se odlučio za upotrebu ivermektina za sprječavanje infekcije. Timovi za odgovor na COVID-19 počeli su uzimati lijek i nisu se zarazili. U.P. je tada naložio da ga uzimaju kontakti zaraženih te su također imali sličan uspjeh.”

No slijedi ružna stvarnost: „Ipak, izuzetan uspjeh UP-a u kontroli virusa nije informirao politiku na nacionalnoj razini  – barem ne do sada. Indijsko vijeće za medicinska istraživanja odbilo je u listopadu preporučiti ivermektin u cijeloj zemlji navodeći, poput mnogih zdravstvenih regulatora, potrebu za većom količinom podataka. No sve se to promijenilo prošli tjedan kad je Indija postala najveća zemlja na planetu koja je usvojila upotrebu ivermektina u liječenju COVIDA-19 u cijeloj zemlji.”

Što se to dogodilo da je zaustavljeno široko korištenje ivermektina ne samo u Indiji, već i u SAD-u i mnogim drugim zemljama?

Indijsko vijeće za medicinska istraživanja odbilo je u listopadu preporučiti ivermektin u cijeloj zemlji navodeći, poput mnogih zdravstvenih regulatora, potrebu za većom količinom podataka. 

U međuvremenu se nastavljaju pozivi mnogih organizacija, uključujući Nacionalni institut za zdravstvo, FDA i Svjetske zdravstvene organizacije, za još više studija o uporabi ivermektina za liječenje i prevenciju COVIDA-19. To su puke gluposti.

Je li industrija lijekova kojoj je jedini cilj profit u Indiji i drugdje potaknula upotrebu cjepiva i izbacila široku upotrebu jeftinih generičkih lijekova?

Ako je tako, trebalo bi biti jasno da je pokušaj brzog procjepljivanja većine svjetske populacije ludost, pogotovo u usporedbi s mogućnošću brzog promicanja i olakšavanja široke upotrebe protokola liječenja na bazi hidroksiklorokina i ivermektina.

Sve svjetske vlade trebala bi učiti iz ispravnog, ali zakašnjelog postupka indijske vlade. Previše ljudi je patilo i umrlo bez potrebe. S preko 570 000 smrtnih slučajeva povezanih s bolesti COVID-19, i još više iz dana u dan, zabrane korištenja ivermektina i hidroksiklorokina trebaju se ukloniti. Smjesta. A one koje to i dalje zabranjuju proglasiti zločincima protiv čovječnosti.

Doktor Joel S. Hirschhorn, kao redoviti profesor na Sveučilištu Wisconsin u Madisonu, vodio je program medicinskih istraživanja između inženjerskih i medicinskih fakulteta. U Kongresnom uredu za Procjenu tehnologije i Nacionalnom udruženju guvernera vodio je velike studije povezane sa zdravljem. Svjedočio je na više od 50 saslušanja u američkom Senatu i Domu te je objavio stotine članaka u časopisima i na web stranicama, također i članke u glavnim novinama. Više od 10 godina izvršni je volonter u velikoj bolnici. Njegova najnovija knjiga je PandemicBlunder.


5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments