Vlada Floride zabranjuje školama obavezu cijepljenja protiv COVID-19

0
1532
De Santis - Florida

Moralne norme nalažu da cijepljenje mora biti dobrovoljno, a studenti mogu ‘razumno prosuditi da li je rizik od cijepljenja veći nego od koronavirusa.’

TALLAHASSEE, Florida, 4. svibnja 2021. (LifeSiteNews) – Floridski zakonodavci usvojili su  prošlog četvrtka zakon kojim se reguliraju izvanredne ovlasti države u slučaju da hitnih situacija u javnom zdravstvu u budućnosti. Između ostalog, prijedlog zakona zabranjuje obavezna cjepiva protiv COVIDA-19 za učenike.

Oduševljeni smo potpisivanjem zakona koji zabranjuje COVID-19 putovnice na Floridi. Ni vlada, ni privatna poduzeća neće moći uvjetovati vaše sudjelovanje u svakodnevnim obvezama davanjem vaših privatnih zdravstvenih podataka ”, objavio je guverner Ron DeSantis na tweeteru (R).

Početkom ožujka DeSantis je potpisao izvršnu naredbu kojim se zabranjuje vladinim organizacijama i poduzećima zahtijevanje dokaza o cijepljenju. Zakonodavac je tu naredbu sada ozakonio usvajanjem zakona SB 2006, koji utvrđuje spomenutu zabranu koja je obvezujuća za škole.

Škole na Floridi već zahtijevaju određena cjepiva. Međutim, državni zastupnik Tom Leek (R) rekao je za Miami Herald da eksperimentalni genski tretman protiv COVID-a neće „imati isti dokazani povijesni temelj poput cjepiva koja se inače zahtijevaju za školsku djecu. Moramo prepoznati da je dvoumljenje u vezi s cijepljenjem očekivano i razumljivo. “

Zakon sprječava škole, tvrtke i državne organizacije da postavljaju zahtjev za cijepljenjem a njegovi  prekršitelji mogu biti kažnjeni i do 5 000 USD.

“Na Floridi će vaš osobni izbor u vezi s cijepljenem biti zaštićen i niti jedno poslovno ili državno tijelo neće vam moći uskratiti usluge na temelju vaše odluke”, rekao je guverner DeSantis.

DeSantis je prvi izabrani dužnosnik u zemlji koji je zauzeo čvrst stav protiv COVID putovnica. “Imate pravo sudjelovati u društvu, a da se od vas ne traži da otkrijete ovaj tip zdravstvenih podataka samo da biste moglii otići u kino ili na utakmicu”, rekao je za Miami Herald. “Naše je zakonodavno tijelo usvojilo ono što sam tražio i to ću vrlo brzo potpisati.”

Pored toga, zakon zabranjuje državnim i lokalnim vlastima da zatvaraju tvrtke “ili da učenicima ne dozvoljavaju sudjelovanje u nastavi u školama na Floridi, osim u slučaju uragana, i ograničava sva lokalno proglašena izvanredna stanja na razdoblje od sedam dana”, navodi se u priopćenju.

Guverner sada može “poništiti lokalno izvanredno stanje ako ono nepotrebno ograničava pojedinačna prava ili slobode.”

Izvor: https://www.lifesitenews.com/news/florida-gov-signs-bill-banning-schools-from-requiring-covid-vaccines

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments