Što je to Dr.Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva RH mislio i govorio o cjepivima i cijepljenju 2012. godine?

0
2290
Andrija Hebrang

Dr. Andrija Hebrang je doktor znanosti i profesor na medicinskom fakultetu u Zagrebu, doktor medicine sa specijalizacijom iz radiologije i onkologije, oženjen za doktoricu biokemije, u tri mandata je bio ministar zdravstva i socijalne skrbi RH i u jednom ministar obrane, te dopredsjednik Vlade RH.

Dr. Andrija Hebrang (2012.godine):

Svako cijepljenje je zadiranje u imunološki sustav, o kojem mi ne znamo ništa! Velika je to svinjarija. Svako novo cjepivo, naime, zahtjeva mnogo godina testiranja, kako bi sa sigurnošću znali da nema štetnih nuspojava. No, budući da je u igri enormna zarada, farmaceutske industrije sve češće u uporabu guraju nedovoljno provjerena i potencijalno opasna cjepiva. Bolje da vam ni ne pričam što su Hrvatskoj sve u ratu nudili. Bili smo siromašni, pa su nam dječja cjepiva nudili upola cijene. Nismo to htjeli prihvatiti, no vlasti u susjednoj Bosni i Hercegovini su se, moguće je, uhvatile na tu udicu – kaže Herbrang, osvrćući se na zabranu Novartisova cjepiva protiv gripe, ali i na informaciju da je mnogo djece u Bosni i Hercegovini u prošlom desetljeću najvjerojatnije umrlo od posljedica nedovoljno ispitanog cjepiva protiv Hepatitisa B.

Toliko je danas cjepiva koja nisu dovoljno isprobana i kojima se ne znaju moguće posljedice, da je nužno biti vrlo oprezan. Zarade na cjepivima su enormne, zbog čega je potencijalna opasnost od neželjenih štetnih posljedica još i veća” – zaključuje dr. Andrija Hebrang.

Izvor: https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/zemlje-eu-zabranjuju-cjepivo-protiv-gripe-zagreb-priznaje-da-ga-je-za-novac-testirao-na-djeci-69892/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments