Ministarstvo zdravstva i CDC do danas nisu uspjeli dokazati da DTP cjepivo ne izaziva autizam, a to su bili u obvezi učiniti prije 34 godine

0
2101

Ministarstvo zdravstva i CDC do danas nisu uspjeli dokazati da DTP cjepivo ne izaziva autizam, a prema predsjedničkom dekretu iz 1986. godine, to su bili obavezni učiniti u roku od tri godine od dana njegova donošenja

Ministarstvo zdravstva SAD-a i CDC, američki centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti kao jedna od njegovih glavnih operativnih komponenti, do danas nisu uspjeli dokazati da DTP cjepivo ne izaziva autizam, a prema predsjedničkom dekretu iz 1986. godine to su bili obavezni učiniti u roku od tri godine od dana njegova donošenja

Naime, vlada SAD-a je 1986. godine predsjedničkim dekretom “National Childhood Vaccine Injury Act(Public Law 99-660) kojega je potpisao Ronald Regan, obvezala američko ministarstvo zdravstva “Secretary of Health and Human Services ” da zbog moguće veze cjepiva s autizmom i drugim bolestima izrade studije koje će dokazati da ta povezanost ne postoji.

Najkasnije u roku od tri godine od dana stupanja na snagu ovog zakona, ministar zdravstva trebao je predati pregled svih relevantnih medicinskih i znanstvenih podataka (uključujući podatke dobivene iz studije o vanjskim utjecajima, okolnostima i opsegu veze, ako postoji, između cjepiva koja sadrže pertusis (uključujući cijelu stanicu, ekstrakte i specifične antigene) i sljedećih bolesti:

(1) Hemolitična anemija.
(2) Hipsaritmija.
(3) infantilni grčevi.
(4) Reyejev sindrom.
(5) Periferna mononeuropatija.
(6) Smrti klasificirane kao sindrom iznenadne smrti dojenčadi.
(7) Aseptički meningitis.
(8) Maloljetnički dijabetes.
(?) ???????.

Danas, 34 godine kasnije, takva znanstvena studija još uvijek ne postoji, ali to CDC i naše liječnike ne sprječava u tvrdnji kako “cjepiva ne izazivaju autizam” iako se pouzdano zna da se radi o tvrdnji koja nije utemeljena u znanosti, već fantaziji. Zašto takva studija ne postoji?

a) Znanstvena studija koja bi ispitala povezanost DTP cjepiva i autizma stvarno nikada nije izrađena, unatoč obavezi iz predsjedničkog dekreta, čemu se ne zna opravdan razlog.

b) Znanstvena studija koja bi ispitala povezanost DTP cjepiva i autizma postoji, ali je u njoj utvrđena povezanost, zbog čega ista nije izložena javnosti i medicinskoj struci, jer je cijepljenje koje se smatra “najvećim dostignućem 20. stoljeća koje je spasilo čovječanstvo od smrtonosnih bolesti” ustvari uzročnik epidemije teških neuroloških oboljenja kod djece, što bi američku vladu koštalo previše zbog obveze isplata odšteta.

Nedavno je završen sudski proces nakon kojeg je ICAN od CDC-a zatražio te i druge znanstvene studije, osim onih za MMR cjepivo, koje bi mogle znanstveno opravdati tvrdnju da “cjepiva ne izazivaju autizam”, no CDC ih nije bio u stanju dostaviti.

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments