Kalifornijski zdravstveni službenici pozivaju na privremeno zaustavljanje Moderninog cjepiva zbog neuobičajeno velikog broja alergijskih reakcija

0
1664

Krovni kalifornijski epidemiolog Dr. Erica S. Pan u nedjelju navečer izdala je preporuku za privremeno zaustavljanje velike količine Moderninog cjepiva za COVID-19 zbog “više od uobičajenog broja mogućih alergijskih reakcija”.

Kalifornijski zdravstveni službenici pozivaju na stanku u korištenju ogromne serije Moderninog cjepiva za COVID-19 zbog “više od uobičajenog broja mogućih alergijskih reakcija“.

Kalifornijska glavna epidemiologinja dr. Erica S. Pan izdala je preporuku zdravstvenim ustanovama da stopiraju primjenu serije ‘041L20A’ cjepiva Moderna za COVID-19 zbog mogućih alergijskih reakcija koje su pod istragom.

Zabilježen je veći broj mogućih alergijskih reakcija od uobičajenog s određenom pošiljkom cjepiva Moderna primijenjenih u jednoj klinici za cijepljenje u javnosti. Oko deset osoba zahtijevalo je liječničku pomoć tijekom 24 sata od primljenog cjepiva”, rekla je Dr. Pan.

Prema izjavi, „Zbog iznimo velikog opreza prepoznajući točno određenu pošiljku cjepiva, preporučujemo zdravstvenim ustanovama da koriste drugo raspoloživo cjepivo s popisa i prestanu s primjenom cjepiva iz Modernine serije “041L20A” dok se istraga od strane CDC-a, FDA, Moderne i države ne završi. Obavijestiti ćemo vas o novostima kada saznamo više.

California State’s top epidemiologist Dr. Erica S. Pan issued a statement recommending providers pause the administration of lot '041L20A' of the Moderna COVID-19 vaccine due to possible allergic reactions that are under investigation.

Više od 330 tisuća doza iz ove serije podijeljeno je u 287 zdravstvenih ustanova diljem države. Pošiljke su u Kaliforniju stigle između 5. i 12. siječnja, službeno je izjavljeno.

Proizvođač, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) pregledavaju seriju i s istim povezane medicinske informacije.

Zdravstvene ustanove koje provode administriraciju cjepiva za COVID-19 trebali bi nastaviti s rutinskim mjerama predostrožnosti kako bi prepoznali i upravljali alergijskim reakcijama i potencijalnim nuspojavama“, navodi se u izjavi.

Zdravstveni službenici očekuju da će do kraja tjedna znati više. Guverner Kalifornije Newsom postavio si je za cilj da do kraja ovog tjedna cijepi još milijun stanovnika Kalifornije prvom dozom cjepiva od dvije doze.

Objavljeno 18. siječnja 2021.

Preuzeto: https://childrenshealthdefense.org/defender/california-health-officials-pause-moderna-vaccine-batch-allergic-reactions/

Preporučujemo:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments