Tvornica cjepiva Oxford-AstraZenece oglasila uzbunu zbog bombe: Policija naredila radnicima da evakuiraju tvornicu

0
2212

Jedinica za uklanjanje bombi pozvana zbog sumnjivog paketa na industrijskom imanju na kojem se proizvodi cjepivo za COVID-19 Oxford AstraZeneca.

Specijalna jedinica za uklanjanje bombi pozvana je na “incident” koji se trenutno odvija u Wrexham Industrial Estate-u. Tvornici cjepiva Wockhardt iz Velike Britanije priopćila je da je jutros upozorena na “sumnjiv paket” na svom zemljištu u Walesu. Tvrtka je potvrdila da je izvršena djelomična evakuacija mjesta tijekom provođenja istrage. Postrojenje osigurava kapacitet punjenja i dorade “spasonosnog cjepiva”, a ima niz proizvodnih linija na svom industrijskom imanju. AstraZeneca se složila isporučiti Velikoj Britaniji 100 milijuna doza cjepiva, koje su razvili znanstvenici sa Sveučilišta Oxford.

Stigla je policija Sjevernog Walesa i Kraljevski logistički korpus. Na mjestu događaja su i uniformirani policajci i pripadnici vojne službe.

Jedinica za uklanjanje bombi pozvana na “trenutni incident” koji se odvija u Wrexham Industrial Estatu

Aktiviran je i specijalni robot za odlaganje bombi na kotačima koji je prikazan pored kombija koji koristi reakcijski tim.

Specijalni tim na licu mjesta

U okolnim područjima postavljen je i policijski kordon s policijskim automobilima koji blokiraju obližnje ceste.

Nešto nakon 11.30, jedan svjedok koji radi pokraj tvornice izvijestio je da je čuo “eksploziju ili prasak”.

U ovoj fazi nema izvještaja o ozljedama.

Evakuirana tvornica cjepiva Wockhardt iz Velike Britanije

Glasnogovornik policije Sjevernog Walesa rekao je:

Trenutno se bavimo tekućim incidentom na industrijskom imanju Wrexham. Ceste su trenutno zatvorene i molili bismo javnost da izbjegava to područje do daljnjeg.”

U izjavi Wockhardt UK rekao je:

Wockhardt UK u Wrexhamu jutros je primio sumnjiv paket na web mjesto. Sva relevantna tijela odmah su obaviještena i angažirana. Nakon stručnog savjeta djelomično smo evakuirali mjesto čekajući potpunu istragu.Sigurnost naših zaposlenika i kontinuitet poslovanja i dalje su od najveće važnosti.

Boris Johnson posjetio je laboratorij Wrexham u studenom

John Roberts, koji vodi tvrtku CMS Wrexham Ltd, pokraj zgrade, rekao je da je nešto nakon 11.30 sati čuo “paklenu eksploziju ili prasak”.

Rekao je: “Mi smo u susjedstvu Wockhardta. Troje smo razgovarali i tada smo čuli paklenu eksploziju ili prasak. Izašao sam van, nisam mogao ništa vidjeti.

Pogledao sam s druge strane i dva su momka bila na krovu. Sljedeće što se dogodilo policija je blokirala cestu i nešto tražila po grmlju.

Premijer Boris Johnson posjetio je to mjesto u studenom i rekao da bi laboratorij u Wrexhamu mogao pružiti “spas za čovječanstvo“.

Boris Johnson drži bočicu u kojoj se čuva cjepivo

Postrojenje ima sposobnost proizvesti oko 300 milijuna doza cjepiva svake godine.

Također je trebalo 40 dodatnih članova osoblja kako bi se proizvelo 150 tisuća bočica dnevno – boca koja se koristila za čuvanje cjepiva.

https://www.express.co.uk/news/uk/1389733/Oxford-vaccine-bomb-threat-Wrexham-latest-update-AstraZeneca-vaccine-factory-police

Preporučujemo: https://dokumentarac.hr/video/je-li-pentagon-razvio-genocidno-protuislamsko-bio-oruzje-koje-se-implementira-cjepivima/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments