Ivan Pokupec i lavica Marija

0
1667

Prenosimo u cjelosti dirljivu objavu Ivana Pokupeca

[ LAVICA MARIJA ]Imam dojam da je jučer ljudima oko mene bilo puno teže nego meni. Naravno, po člancima vodećih medija ima kompletno odurnih i neljudskih komentara, ali to nije ništa novo. Dobro je dok su na moj račun, ja sam s godinama naviknuo na to da našim ljudima uglavnom postane jasno tek kada dobiju po vlastitim leđima. No daleko su bitniji oni koji su došli, pozdravili, zagrlili, blagoslovili. Jučer je sve bilo relativno lako. Dok se nije pojavila ova žena.

Marija Dunđer Penava je jedna od medicinskih sestara dječje kirurgije KBC-a Zagreb. Bila do jučer. A u svibnju 2017. je bila jedna od sestara koja se brinula za mog, tada 1,5-godišnjeg sina nakon tri uzastopne operacije. Od kojih su dvije bile opasne po život.

E, tada mi je postalo teško, kada sam saznao da je Marija dobila otkaz. Žena je vjerojatno olakšala patnje stotinama djece, gledala kako neka rastu, a neka bome i umiru. I sada, zato što ne želi sudjelovati u totalitarizmu, postala ne nepoželjna. Nedovoljna. Nepodobna.

Sve ovo što radim, radim da vas probudim za takve sudbine. Da shvatite da ovo neće stati, niti prestati. Da vas neće zaobići ako šutite, stavite dovoljan broj maski, pognete glavu, uzmete dovoljno doza cjepiva… Ovo će prije ili kasnije doći po vaše prijatelje, susjede, kumove. A onda po vas i vašu djecu. Ne štrajkam da bi Plenković ili Fuchs ispunili moje zahtjeve.

Štrajkam da biste VI ispunili moje zahtjeve. Podignuli glave, ustali uspravno i rekli DOSTA!I zato ću svako popodne biti na Donjim Sveticama 38. Kako bismo podignuli glas dok još možda nije prekasno. I ne samo glas kao do sada, nego i hrabrost, nadu, vjeru, DJELOVANJE! Sloboda je krvlju plaćena.Nemojmo ju prodati za minimalac, prosječnu ili profesorsku plaću. Podržimo zajedno Mariju! Sve Marije u hrvatskom zdravstvu, policiji, školama…

Ima nas na stotine! Samo se trebate odmaknuti od njihovih medija i ući u stvarni svijet.

TEHNIKALIJE: Danas ću iznimno doći iza 16 sati jer sam pozvan na snimanje emisije na Z1 televizija. No tamo će od 15 sati biti Antonio Galinac, mladac hrabrog srca koji je odlučio štrajkati sa mnom.Dođite, budite s nama, blagoslovite nas i primite naš blagoslov. Nositi nemojte NIŠTA, imamo sve što nam treba.

Dovoljni ste VI.I više nego dovoljni, za sve.

Božji blagoslov svima!

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments