Većina Amerikanaca su “antivakseri” – pita se Aaron Siri?

0
1853
Aaron Siri


Obradili smo u ovom članku tri teme, a čiji autor je jedan od najboljih svjetskih odvjetnika koji se bavi područjem cijepljenja: Aaron Siri. Siri je široj javnosti postao poznat nakon “rešetanja” s pitanjima “godfather-a” vakcinologije, doktora Stanley Plotkina, a čiji jedan kratki dio smo objavili i ovdje. U nastavku Vam dostavljamo dva prevedena i spojena članka i razgovor Aarona s Del Bigtree-em , koji obiluje nizom zanimljivih informacija, koji su upravo sada pravno aktuelne zbog pitanja tzv. covid potvrda.


Čini se da je agresivno i često nelogično promicanje cjepiva američke vlade većinu Amerikanaca službeno pretvorilo u antivaksere. Ne metaforički, već očito, u doslovnom značenju engleskog jezika.

Prema Merriam-Webster rječniku “antivaksera” se definira kao “osobu koja se protivi… propisima koji nameću cijepljenje”.

Dakle, ako se protivite obvezi cjepljenja, vi ste antivakser. Službena NBC News anketa koju je proveo Hart Research pokazala je da se 50% odraslih Amerikanaca protivi “obvezi da svi koji ispunjavaju uvjete moraju dobiti cjepivo protiv COVIDA-19”. Čini se da se polovicu Amerikanaca sada službeno može zvati antivakserima.

U stvarnosti, na temelju češće, kolokvijalne upotrebe ovog izraza, još više Amerikanaca može se smatrati antivakserima. Prema mainstream medijima, ako postavljate pitanja o sigurnosti cjepiva protiv COVID-19 vi ste – antivakser! Ako postavljate pitanja o učinkovitosti ovog cjepiva vi ste – antivakser! Ako sumnjate u smjernice FDA, CDC-a ili Bijele kuće o ovom cjepivu vi ste – antivakser! Ako želite da farmaceutske tvrtke budu odgovorne za ozljede od cjepiva vi ste – antivakser! Ako želite dugotrajna placebom kontrolirana ispitivanja prije licenciranja vi ste – antivakser! Ako izrazite zabrinutost zbog novih slučajeva kod cijepljenih vi ste – antivakser! Ako mislite da prirodni imunitet imalo štiti bez cjepiva vi ste – antivakser!!

Obamacare je korišten kao pogrdni izraz, a mnogi su ga pretvorili u stvar časti. Može li biti da ista sudbina čeka i pojam “antivakser”? To se čini prirodnom posljedicom prozivanja antivakserom onog tko postavlja razumna i racionalna pitanja o ovim proizvodima.

Oni koji podržavaju ova cjepiva imali bi više uspjeha da se zapravo pozabave suštinskim i legitimnim pitanjima koja se postavljaju, umjesto da koriste etiketu “antivakser!” S vremenom će ovaj izraz pretvoriti u znak časti koji može označavati  “osobu koja postavlja valjana pitanja o određenim cjepivima na koja se odgovara ad-hominem odgovorima”.

Dok u isto vrijeme Federalna vlada štiti Pfizer od odgovornosti. Daje mu milijarde dolara. Primorava Amerikance da uzmu njegov proizvod. No, neće vam dopustiti da vidite podatke koji podupiru njegovu sigurnost/učinkovitost. Za koga to vlada radi?

Američka Uprava za hranu i lijekove (Food and Drug Administration, FDA) je zatražila od saveznog suca da javnost pričeka do 2076. godine kako bi otkrila sve podatke i informacije na kojima je temeljila licenciranje Pfizerovog cjepiva protiv COVIDA-19. Ovo nije pravopisna pogreška. FDA traži poček od 55 godina da se ove informacije učine dostupnima javnosti.

Američka Uprava za hranu i lijekove (Food and Drug Administration, FDA) je zatražila od saveznog suca da javnost pričeka do 2076. godine kako bi otkrila sve podatke i informacije na kojima je temeljila licenciranje Pfizerovog cjepiva protiv COVIDA-19. Ovo nije pravopisna pogreška. FDA traži poček od 55 godina da se ove informacije učine dostupnima javnosti.

Američka Uprava za hranu i lijekove (Food and Drug Administration, FDA) je zatražila od saveznog suca da javnost pričeka do 2076. godine kako bi otkrila sve podatke i informacije na kojima je temeljila licenciranje Pfizerovog cjepiva protiv COVIDA-19. Ovo nije pravopisna pogreška. FDA traži poček od 55 godina da se ove informacije učine dostupnima javnosti. (No to ni ne čudi kada se zna podatak da 40% budžete FDA dolazi od proizvođača vakcina, a i sama FDA ima desetine patenata nad vakcinama. Za detalje pogledajte ovaj video ).

Imajući to obećanje na umu, u kolovozu odmah nakon odobrenja cjepiva, više od 30 akademika, profesora i znanstvenika s najprestižnijih sveučilišta ove zemlje zatražilo je podatke i informacije koje je Pfizer dostavio FDA kako bi dobio licencu za svoje cjepivo protiv COVIDA-19.

Odgovor FDA? Nema ga. Dakle, u rujnu je moja tvrtka podnijela tužbu protiv FDA u ime ove grupe tražeći navedene informacije. Do dana današnjeg, gotovo tri mjeseca nakon što je licencirano Pfizerovo cjepivo, FDA još uvijek nije objavila niti jednu stranicu. Ni jednu jedinu!

Naprotiv, prije dva dana, FDA je zatražila od saveznog suca da joj da rok za potpuno iznošenje ovih informacija do 2076. godine. FDA je zatražila od suca da joj dopusti da izađe s više od 329.000 stranica dokumenata koje je Pfizer dostavio FDA za licenciranje svog cjepiva ritmom od 500 stranica mjesečno, što znači da pisanje navedenog dokumenta neće biti dovršeno prije 2076. godine. Obećanje FDA o transparentnosti je, blago rečeno, hrpa iluzija.

Upravi za hranu i lijekove je trebalo točno 108 dana od kada je Pfizer počeo proizvoditi podatke za licenciranje (7. svibnja 2021.) do kada je FDA licencirala Pfizer cjepivo (23. kolovoza 2021.). Ako je vjerovati FDA, proveden je intenzivan, čvrst, temeljit i potpun pregled i analiza tih dokumenata koji navodno dokazuju da je Pfizerovo cjepivo sigurno i učinkovito za licenciranje. Iako je mogla provesti intenzivnu reviziju Pfizerovih dokumenata za 108 dana, sada traži više od 20.000 dana da ti dokumenti budu dostupni javnosti.

Dakle, da razjasnimo. Savezna vlada štiti Pfizer od odgovornosti. Daje mu milijarde dolara. Primorava Amerikance da uzmu njegov proizvod. Ali neće vam dopustiti da vidite podatke koji potvrđuju sigurnost i učinkovitost njegovog proizvoda. Za koga to radi Vlada?

Pouka je još jednom da građanska i individualna prava nikada ne smiju biti uvjetovana medicinskim zahvatom. Svi koji se žele cijepiti i docjepljivati trebali bi to slobodno učiniti. Ali vlada nikoga ne bi trebala prisiljavati da sudjeluje u bilo kakvom medicinskom zahvatu. Zasigurno ne u onom u kojem vlada do 2076. godine želi sakriti potpune informacije na koje se oslanjala za izdavanje licence!

Izvori:

https://aaronsiri.substack.com/p/a-majority-of-americans-are-anti
https://aaronsiri.substack.com/p/fda-asks-federal-judge-to-grant-it
https://thehighwire.com/videos/episode-239-seeking-justice/

5 6 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments