NanoRobot – ČovjekRobot – Cjepivo

0
1119

Celeste Bishop Solum upozorava na novo rješenje – HIDROGEL, proizvod Agencije za projekte napredna istraživanja – DARPA Defense Advanced Research Projects Agency. Ovaj gel sadrži štetne sastojke uključujući sitne biosenzore, nanotehnologiju trajno ugrađenu u tijelo bilo koje osobe koja primi injekciju omogućujući praćenje i promatranje primatelja u svakome trenutku.

Autor: Đurđica Antolić

Kao i sve ostale vladine agencije, DARPA se u potpunosti oslanja na korporacije da bi razvila proizvode koji podržavaju njihovu agendu. U ovom slučaju, Hidrogel je proizvela PROFUSA prema čijoj izjavi to je ciljem za „uvođenje u tkivo integriranih biosenzora za kontinuirano promatranje kemije tijela“. Njihova web stranica objašnjava kako to funkcionira.

Profusin jedinstveni bioinženjerski pristup svladao je najveću zaprjeku u dugoročnoj uporabi BIOSENZORA u tijelu: odgovor na strano tijelo. Približno 5 mm dugačak i 500 mikrona promjera, svaki sićušni biosenzor mekan je, dizajniran od fleksibilnih vlakana da bi bio biološki kompatibilan s tkivom tijela za kontinuirano promatranje tako da nema upalnog procesa ili odbacivanja“. (Izvor: Profusa)

Američko Ministarstvo obrane financiralo je studiju koja određuje može li POTKOŽNI BIOSENZOR pomoći „tragačima“ pri otkrivanju gripi sličnih infekcija čak i prije pojave simptoma. Senzor se sastoji od dva dijela. Prvi je 3-milimetarski sloj hidrogela. Drugi dio, elektronska komponenta, zalijepljena za kožu, šalje svjetlo kroz kožu i detektira fluoroscentni signal i generira drugi signal koji odlazi do liječnika, na web stranicu ili drugdje. To je Modernina LUCIFERAZA o kojoj smo već pisali. 

NanoRobot i ČovjekRobot

Dr. Charles Lieber, znanstvenik iz područja nanotehnologije, i njegov tim objavili su 2010. godine u časopisu Science izvanredno otkriće – sondu veličine virusa koja može ući u stanicu i promatrati ju bez utjecaja na njezinu strukturu. Također djeluje tako da stvara učinak virusa.  

Na web stranici Lieber Research Group nalazi se članak o ultrasićušnoj trodimenzionalnoj nanožičanoj tranzistorskoj sondi za unutarstanično snimanje koja gura razvoj znanosti prema „čovjek-stroj“ sučelju. Liber grupa bavi se nanomaterijalima – razvojem novih alata i struktura koji se koriste u presjeku biologije i medicine, nanobioelektronikom – kreiranjem nanoelektronskih alata za jednostaničnu i unutarstaničnu elektrofiziologiju i razvijanje novih ćelija kiborga i hibridnog nanoelektronskog tkiva prožetog nervima, znanošću o mozgu – uvećavanjem ljudskih performansi interakcijom čovjeka i stroja. 

Dr. Lieber, prema izvješću američkoga Ministarstva pravosuđa (Department of Justice) uhićen je zajedno s dvoje Kineza 10. prosinca 2019. godine zbog lažne izjave i jer je zatajio američkoj Vladi svoju ugovornu povezanost s Kinom. Prema sudskoj dokumentaciji, počevši od 2008. godine, dr. Lieber, koji je radio kao glavni istražitelj Liber grupe za istraživanje na sveučilištu Harvard, specijaliziran za nanoznanost, dobio je nagradu u iznosu od 15 milijuna dolara od Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH National Institute of Health) i Ministarstva obrane (DOD Department of Defense). 2011. godine dr. Lieber postao je „strateški znanstvenik“ na Sveučilištu za tehnologiju u Wuhanu (WUT) i bio je ugovornim sudionikom u kineskom projektu Tisuću talenata. WUT je plaćao Lieberu 50 tisuća dolara mjesečno i nagradio ga s 1,5 milijun dolara za osnivanje istražiteljskog laboratorija u Wuhanu

I za kraj, jedna zanimljivost – kako se neki mogu cijepiti, vrijedi ovdje pogledati.

Preuzeto: https://www.logicno.com/politika/nanorobot-covjekrobot-cjepivo.html

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments