Zašto Ivermektin djeluje i gdje ga kupiti?

4
4788
Ivermektin inhibira glavni enzim za replikaciju SARS-CoV-2 3CLpro (Mody i sur., Ur.)


Novi uvidi u način djelovanja Ivermektina protiv novog SARS koronavirusa.

Prethodno raspravljana meta-analiza Ivermektina kao lijeka za COVID-19 koju je sponzorirala Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) sada je objavljena kao pretprint. Otkrila je vrlo značajno smanjenje smrtnosti od kovida za 75%, samo na temelju randomiziranih kontroliranih ispitivanja, i kontinuirano će se ažurirati s dodatnim rezultatima ispitivanja.

Do danas je način djelovanja Ivermektina protiv SARS-CoV-2 ostao pomalo tajna. Rane studije pokazale su da Ivermektin može inhibirati prijenos virusnih proteina. No, novo američko-kanadsko istraživanje, objavljeno u časopisu Nature Communications Biology, pokazalo je da je Ivermekcija vrlo učinkovita (> 90%) u inhibiciji glavnog enzima (3CLpro) koji sudjeluje u replikaciji SARS-CoV-2 (i drugih RNA virusa). To bi moglo objasniti zašto je izgleda Ivermektin visoko učinkovit, ali čak i kao profilaksa protiv infekcije SARS-CoV-2.

Ipak, mnogim pacijentima, pa čak i liječnicima, i dalje je uskraćen pristup ovom jeftinom i sigurnom lijeku, posebno u zapadnim zemljama. Drugi plaćaju bezobrazno previsoke cijene, posjećuju sumnjive mrežne trgovce ili pribjegavaju proizvodima životinjskog podrijetla. S obzirom na trenutnu globalnu stopu smrtnosti od kovida od 15 tisuća ljudi dnevno, SPR Collaboration odlučila je pružiti pristup certificiranom indijskom izvozniku lijekova Ivermektina, kojeg su provjerili čitatelji SPR-a: Kachhela Medex Ltd.

100 tableta Ivermektina od 12 mg, dovoljno za liječenje do 50 osoba, koštaju oko 50 dolara. Pa čak i ako koronavirus nastavi mutirati, Ivermektin će, ciljajući njegovu replikaciju, ostati učinkovit. Isto se odnosi na druge mogućnosti ranog liječenja usmjerene na ulazak virusa, njegovo umnožavanje ili napredovanje bolesti.

Napomena: Pacijenti se za preporuku trebaju obratiti svom liječniku.

Ivermektin: Načini djelovanja protiv replikacije virusa SARS-CoV-2 (Mody i sur.)

Izvor: https://swprs.org/why-ivermectin-works-and-where-to-buy-it/

Povezano: https://dokumentarac.hr/novosti/zapocela-je-borba-protiv-jeftinog-i-visoko-ucinkovitog-ivermektina/

5 6 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nonwo
2 years ago

Kako se ono bivši ministar Kujundžić(nespretno) izrazio da”prema njegovom osobnom iskustvu nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora”. Nekad jedan članak/novinar vrijedi više od 20 doktora.Bravo Vigor/dokumentarac.

The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2015
William C. Campbell
Satoshi Ōmura
Ivermectin: A Reflection on Simplicity
75% učinkovit(ma koliko oni šutjeli o tome)

nonwo
2 years ago

The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2015
William C. Campbell
Satoshi Ōmura
Ivermectin: A Reflection on Simplicity

https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2015/campbell/lecture/

penicilin,aspirin,ivermectin-najbolje stvari dolaze iz prirode.

LogicMatters
2 years ago

Hvala na informacijama!

SPR Collaboration odlučila je pružiti pristup certificiranom indijskom izvozniku lijekova Ivermektina, kojeg su provjerili čitatelji SPR-a: Kachhela Medex Ltd.

Zanima me gdje bih ovaj podatak mogla provjeriti. Stupila sam u kontakt s KM, zaista su povoljni, ali želim biti sigurna da naručujem pravu stvar.

Unaprijed hvala!