Danas sa Festivala slobode 2.0 u Zagrebu

Danas se održao 2. Festival slobode u Zagrebu u organizaciji Inicijative Prava i Slobode

2
1947
2. Festival slobode u Zagrebu u organizaciji Inicijative Prava i Slobode

Danas se održao 2. Festival slobode u Zagrebu u organizaciji Inicijative Prava i Slobode

Dokumentarac.hr | Inicijativa Prava i Slobode

Preuzeto sa web stranice Inicijativa Prava i Slobode

Danas je u Zagrebu, na Trgu Bana Jelačića održan 2. Festival slobode u organizaciji Inicijative Prava i Slobode. Propćenje za javnost za sudionike okupljanja može se naći na linku ovdje.
Na istom linku nalazi se i lista govornika, te program događanja. Festival je završan u pozitivnom tonu, bez incidenata, a društvene mreže preplavljene su pozitivnim komentarima sudionika.

Za razliku od prvog Festivala slobode u Zagrebu, ovaj puta glavne medijske kuće su se oglasile u znantno neutralnijem tonu. Uprkos toj činjenici, Glas Istre izvještava o znatno manjem broju sudionika nego što se vidi na dokumentarnim snimkama. Pitanje je da li autor članka namjerno fabricira informaciju ili uopće nije prisustvovao festivalu?

Tako Glas Istre izvještava:

“Festival slobode 2.0 u organizaciji Inicijative Prava i slobode počeo je u subotu na Trgu bana Jelačića gdje više stotina okupljenih po drugi put u mjesec dana želi izraziti svoje nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama Stožera protiv širenja zaraze koronavirusom.

Sa podsjetimo, prošlogodišnji festival prošao je bez incidenata od strane sudionika. Nakon festivala, nije regitriran niti jedan sudionik sa simptomima COVID-a, a nije registriran niti jedan sudionik pozitivno testiran na COVID.

Jedini incident prouzročila su vozila hitne pomoći, koja su se usred odvijanja festivala zaputila direktno kroz skup na Trgu Bana Jelačića, navodno kako bi pružili pomoć osobi koja je uputila telefonski poziv. Vozilo je udaljeno iz skupine uz pomoć policije, festivalskog obezbjeđenja i mirno propušteno od strane sudionika. Na društvenim mrežama pojavile su se brojne snimke događaja, a glavne medijske kuće iste večeri su počele širiti lažne informacije o detaljima događaja.


Večernji list tako je o ovogodišnjem festivalu izvijestio da je tema okupljanja “Kako biti čovjek i ostati slobodan kad nam se ljudskost i sloboda pokušavaju oduzeti”. Događaj su pokrili u puno profesionalnijem tonu nego prošle godine, izvještavajući kronološki tijekom trajanja festivala.


2. Festival slobode u Zagrebu održan je na isti dan kao i druga okupljanja pod nazivom “World Wide Demonstrations“, a održana su u preko 150 zemalja širom svijeta.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
milan zlatar
2 years ago

Uvijek se treba boriti za slobodu,za istinu,za pravdu,za postenje. To je pravi put. Sve ostalo je stranputica,koja vodi tko zna kuda.

KobraN
2 years ago

Smijenimo berosa ! Pokrenimo peticiju !