Slovačka na ulicama: “Zaustavite kovid terorizam, hoćemo slobodu!!!”

0
1478

List Regional 18. studenog 2020. godine prenosi da su u Slovačkoj izbili snažni prosvjedi zbog drastičnih mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa.

Slovačka je proglasila izvanredno stanje 1. listopada na razdoblje od 45 dana, nakon čega je vlada uvela policijski sat. Unatoč zabrani okupljanja više od šest ljudi, tisuće prosvjednika okupilo se jučer na ulicama Bratislave na poziv navodno krajnjih desničara. Prosvjedi su se održali i u drugim slovačkim gradovima.

“Zaustavite covid terorizam! Želimo slobodu!” pisalo je na jednom od transparenata, dok su drugi tražili ostavku premijera Igora Matovića.

Većina prosvjednika nije nosila zaštitne maske, iako su one u Slovačkoj obvezne i na otvorenom.

“Ne volim da nam vlada govori što da radimo. Nosite masku. Testirajte se. Ostanite kod kuće. Samo nam naređuju. Nismo životinje”, komentirao je 45-godišnji taksist.

Prosvjedi su također postali nasilni. Policija je upotrijebila suzavac nakon što su se prosvjednici uputili prema zgradi vlade, piše Slovački Jutarnji list.

Slovačka je prije deset dana započela drugu fazu testiranja stanovništva. Prva faza testiranja pokazala je da je više od jedan posto populacije od 3,6 milijuna testiranih bilo zaraženo.

https://www.regionalobala.si/novica/slovaki-so-se-odpravili-na-ulice-stop-terorizmu-covida-hocemo-svobodo-foto-video

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments