VIDEO: Mišak – Korporatizam ili totalitarizam?

0
2213
ISTINA NA HRT-u: Krešimir Mišak u jednoj minuti ljudima “sasuo istinu u lice” (VIDEO)

Krešimir Mišak, novinar HRT-a i dugogodišnji voditelj emisije “Na rubu znanosti”, vjerojatno jedan od poznatijih hrvatskih novinara koji su se najviše usudili preispitati sve vrste nekonvencionalnih znanja i teorija, koliko god se njihovo preispitivanje smatralo kontroverznim.

U ovom videu Mišak je u manje od dvije minute “objasnio” istinu i razotkrio korporatizam koji se duboko uvlači u sve pore ljudskog života, od rođenja do njegove smrti.

Korporatizam je ekonomska strana fašizma, koja se temelji na spoju jake nedemokratske centralizirane vlade s velikim korporacijama koja čak nadilazi težnju za profitom, zadire u svaku poru ljudskog života i predstavlja psihološku kategoriju. Ljudima se kroz korporativne medije usađuje stav da korporativni sustav predstavlja najnaprednije društvo. Vladavina korporacija za cilj ima porobljavanju ljudskog duha svih građana svijeta od strane golemih monopolističkih svjetskih korporacija koje kontroliraju resurse, zemlju, rat, medicinu, informaciju, hranu, vodu, obrazovanje i razmišljanje.

Kao nastavak na ovu temu Mišak je napisao knjigu “Smrt transhumanizmu, sloboda narodu!” koju je predstavio početkom 2020. godine. O svojoj knjizi kaže: “u slijedećih deset godina svijet će se promijeniti kao nikad u znanoj povijesti. Pretjerano je riječ koja je odavno prestala biti pretjerana, pa nije pretjerano reći da će u budućnosti nastati dvije ljudske rase: digitalna i analogna. Obje će biti tek nastavak trendova koji su već u punom zamahu. Digitalizacija svijeta nezadrživo vodi prema učitavanju ljudi u cloud, kojega već najavljuju najistaknutiji transhumanisti, i to unutar nekoliko desetljeća od sada. S druge strane, sve veće razumijevanje posljedica suvremenih trendova kod značajne manjine stvara odluku da im se to ne dogodi. Danas je još moguć suživot, primjerice, nekoga tko koristi sve tehnološke prednosti pametnih telefona i nekoga tko ih drži na najmanjoj mogućoj razini, ali u trenutku kad se većini nametne neki novi standard (recimo, ugradnja čipa bez kojega neće biti moguće ući niti u tvrtku u kojoj rade ili u vlastiti dom, ili će biti nemoguće plaćati u dućanu bez čipa, ili kupiti bilo kakav frižider ili čak automobil, osim pametnog, vođenog kroz promet kompleksnim umjetnim inteligencijama, ili standard postane sveopća ovisnost o informacijama s Googlea na kojeg će se spajati bežičnim putom kroz čip u mozgu…) bit će sve teže ostati analognim čovjekom. Zašto bi to uopće bilo mudro učiniti, tema je ove knjige. Tema o kojoj je riječ jest i medicinska i ekonomska i znanstvena i računalna i etička i filozofska i duhovna, ali prije svega riječ je o sreći i ispunjenosti čovjeka

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments