Tko je vlasnik Big Pharme i vodećih medija: ne biste nikada pogodili

2
4479

BlackRock i Vanguard Group, dvije najveće svjetske tvrtke za upravljanje imovinom, udruženo posjeduju The New York Times i druge tradicionalne medije, zajedno s Big Pharmom.

Piše: dr. Joseph Mercola , izvorno objavljeno na childrenshealthdefense.org 18/6/2021

Pregled priče:

  • Big Pharma i mainstream mediji su uvelike u vlasništvu dviju tvrtki za upravljanje imovinom: BlackRock i Vanguard.
  • Farmaceutske tvrtke vode odgovor na COVID-19 – one su te koje su sve do sada više ugrožavale nego optimizirale javno zdravstvo – a vodeći mediji bili su voljni sudjelovati u širenju njihove propagande lažnog službenog narativa koji vodi u stranputicu i potiče strah utemeljen na lažima.
  • Vanguard i BlackRock su dva većinska vlasnika Time Warnera, Comcasta, Disneya i News Corpa, četiriju od šest medijskih tvrtki koje kontroliraju više od 90% američkog medijskog prostora.
  • BlackRock i Vanguard čine tajni monopol koji posjeduje gotovo sve drugo čega se možete sjetiti. Sveukupno imaju vlasništvo u 1.600 američkih tvrtki koje su u 2015. godini ostvarile prihode od 9,1 bilijuna dolara. Kad dodate trećeg najvećeg globalnog vlasnika, State Street, njihovo kombinirano vlasništvo obuhvaća gotovo 90% svih S&P 500 tvrtki.
  • Vanguard je najveći dioničar BlackRocka. S druge strane, sam Vanguard ima jedinstvenu strukturu zbog koje je njegovo vlasništvo teže razaznati, ali mnoge od najstarijih, najbogatijih obitelji na svijetu mogu se povezati s Vanguardovim fondovima.

Što je New York Timesu i većini tradicionalnih medija zajedničko s Big Pharmom? Odgovor: U većinskom su vlasništvu BlackRocka i Vanguard Group, dvije najveće tvrtke za upravljanje imovinom na svijetu. Štoviše, ispostavilo se da ove dvije tvrtke tvore tajni monopol koji posjeduje gotovo sve drugo čega se možete sjetiti. Kao što je navedeno u istaknutom videozapisu:

“Dionice najvećih svjetskih korporacija u vlasništvu su istih institucionalnih ulagača. Svi se međusobno posjeduju. To znači da ‘konkurentske’ marke, poput Coca Cole i Pepsija, zapravo uopće nisu konkurenti, budući da su njihove dionice u vlasništvu potpuno istih investicijskih društava, investicijskih fondova, osiguravajućih društava, banaka i u nekim slučajevima vlada.

“Manji ulagači u vlasništvu su većih ulagača. Oni su u vlasništvu još većih ulagača. Vidljivi vrh ove piramide prikazuje samo dvije tvrtke čija smo imena često viđali … To su Vanguard i BlackRock.

“Moć ovih dviju tvrtki nadilazi vašu maštu. Ne samo da posjeduju veliki dio dionica gotovo svih velikih tvrtki, već i dionice ulagača u tim tvrtkama. To im daje potpuni monopol.

“Izvještaj Bloomberga navodi da će ove dvije tvrtke 2028. godine zajedno imati ulaganja u iznosu od 20 bilijuna dolara. To znači da će posjedovati gotovo sve. ‘”

Riječ “vanguard” znači “najistaknutiji položaj u vojsci ili floti koja napreduje u bitku” i / ili “vodeći položaj u trendu ili pokretu”. Oboje odgovara opisima ovog globalnog behemota, u vlasništvu globalista koji se zalažu za Veliki Reset, čija je srž prijenos bogatstva i vlasništva iz ruku mnogih u ruke malobrojnih.

Zanimljivo je da je Vanguard najveći dioničar BlackRocka od ožujka 2021. S druge strane, sam Vanguard ima “jedinstvenu” korporacijsku strukturu zbog koje je njegovo vlasništvo teže razaznati. U vlasništvu je različitih fondova, koji su pak u vlasništvu dioničara. Osim ovih dioničara, nema vanjskih ulagača i ne trguje se njima javno. Kao što je navedeno u istaknutom videozapisu:

“Elita koja posjeduje Vanguard očito ne voli biti u centru pažnje, ali naravno da se ne može sakriti od onoga tko je voljan istraživati. Izvještaji Oxfama i Bloomberga govore da 1% svijeta zajedno posjeduje više novca od ostalih 99%. Još gore, Oxfam iznosi da je 82% ukupno zarađenog novca u 2017. godini otišlo na ovih 1%.

“Drugim riječima, ove dvije investicijske tvrtke, Vanguard i BlackRock, imaju monopol u svim industrijama na svijetu, a one su, pak, u vlasništvu najbogatijih obitelji na svijetu, od kojih su neke kraljevske obitelji, koje su bile vrlo bogate čak i prije industrijske revolucije.”

Iako bi trebalo vremena da se pregledaju svi Vanguardovi fondovi kako bi se identificirali pojedinačni dioničari, a time i vlasnici Vanguarda, brzi pregled navodi na zaljučak da su Rothschild Investment Corp. i Edmond De Rothschild Holding dva takva dionika. Imajte na umu ime Rothschild dok čitate, jer će se ponovno pojaviti kasnije.

Gornji video također identificira talijansku obitelj Orsini, američku obitelj Bush, britansku kraljevsku obitelj, obitelj du Pont, Morgan, Vanderbilt i Rockefeller, kao vlasnike Vanguarda.

BlackRock / Vanguard posjeduju Big Pharmu

Prema Simply Wall Streetu, u veljači 2020. godine BlackRock i Vanguard bili su dva najveća dioničara GlaxoSmithKlinea, sa 7%, odnosno 3,5% dionica. U Pfizeru je vlasništvo obrnuto, pri čemu je Vanguard glavni investitor, a BlackRock drugi najveći dioničar.

Imajte na umu da se omjeri vlasništva nad dionicama mogu promijeniti u bilo kojem trenutku, budući da tvrtke redovito kupuju i prodaju, nemojte se slijepo držati postotaka. Važno je da BlackRock i Vanguard, pojedinačno i kombinirano, u svakom trenutku posjeduju dovoljno dionica da možemo reći da lako kontroliraju i Big Pharmu i centralizirane tradicionalne medije.

Zašto je ovo važno? Važno je jer farmaceutske tvrtke vode odgovor na COVID-19 – one su te koje su sve ido sada više ugrožavale nego optimizirale javno zdravstvo – a vodeći mediji bili su voljni sudjelovati u širenju njihove propagande lažnog službenog narativa koji vodi u stranputicu i potiče strah utemeljen na lažima.

Da bismo imali bilo kakve šanse za ispravljanje ove situacije, moramo razumjeti tko su glavni igrači, odakle dolaze štetni nalozi i zašto se uopće stvaraju te lažne naracije.

Kao što je navedeno u izvještaju Global Justice Now iz prosinca 2020. „Strašna povijest Big Pharme“, jednostavno ne možemo dopustiti tvrtkama koje proizvode lijekove – „a koje imaju dugu povijest davanja prioriteta korporativnoj dobiti nad zdravljem ljudi”“ – da i dalje diktiraju odgovore na COVID-19.

U tom izvještaju osvrču se na sramotnu povijest sedam najvećih svjetskih farmaceutskih tvrtki koje danas razvijaju i proizvode lijekove i genetska “cjepiva” protiv COVIDA-19, dok su vodeći mediji pomogli suzbiti informacije o lako dostupnim starijim lijekovima za koje se pokazalo da imaju visok stupanj djelotvornosti protiv infekcije.

BlackRock / Vanguard su vlasnici medija

Kada govorimo o The New York Timesu, od svibnja 2021. godine BlackRock je drugi najveći dioničar sa 7,43% ukupnih dionica, odmah iza The Vanguard Group, koja posjeduje najveći dio (8,11%).

Uz The New York Times, Vanguard i BlackRock ujedno su i prva dva vlasnika Time Warnera, Comcasta, Disneya i News Corpa, četiri od šest medijskih tvrtki koje kontroliraju više od 90% američkog medijskog prostora.

Suvišno je reći, ako imate kontrolu nad tolikim brojem vijesti, možete kontrolirati cijele nacije pomno orkestriranom i organiziranom centraliziranom propagandom maskiranom u novinarstvo.

Ako vam se već vrti u glavi, niste jedini. Teško je linearno opisati kružne i čvrsto isprepletene odnose. Svijet korporacijskog vlasništva je poput labirinta, gdje se čini da svatko u određenoj mjeri posjeduje svakoga.

Međutim, ključna poruka koju trebate zapamtiti jest da se dvije tvrtke uvelike ističu iznad svih ostalih, a to su BlackRock i Vanguard. Zajedno čine skriveni monopol u globalnom posjedovanju imovine, a svojim utjecajem na naše centralizirane medije imaju moć manipulirati i kontrolirati veliki dio svjetske ekonomije i događaja te način na koji svijet sve to gleda.

Uzimajući u obzir da je BlackRock 2018. objavio da ima „socijalna očekivanja“ od tvrtki u koje ulaže, ne može se previdjeti njegova potencijalna uloga kao središnjeg igrača u Velikom Resetu i plana „izgraditi bolje“.

Dodajte ovim informacijama one koje pokazuju da “potkopava konkurenciju posjedovanjem udjela u konkurentskim tvrtkama” i “briše granice između privatnog kapitala i državnih poslova uskom suradnjom s regulatorima”, teško bi bilo ne vidjeti kako BlackRock / Vanguard i njihovi globalistički vlasnici mogu olakšati Veliki Reset i takozvanu “zelenu” revoluciju, a i jedno i drugo su dio iste sheme krađe bogatstva.

BlackRock i Vanguard posjeduju svijet

Ova tvrdnja bit će još jasnija kad shvatite da utjecaj ovog dvojca nije ograničen samo na Big Pharmu i medije. Važno, BlackRock također usko surađuje sa središnjim bankama širom svijeta, uključujući američku Federalnu rezervu, koja je privatna, a ne federalna jedinica. Središnjoj banci posuđuje novac, djeluje joj kao savjetnik i razvija softver središnje banke.

BlackRock / Vanguard također posjeduju dionice mnoštva drugih tvrtki, uključujući Microsoft, Apple, Amazon, Facebook i Alphabet Inc. Kao što je prikazano na grafikonu vlasničke mreže BlackRock i Vanguard prikazanom u članku „Ove tri tvrtke posjeduju korporacijsku Ameriku ” iz 2017. godine, The Conversation, i bilo bi gotovo nemoguće sve ih navesti.

Sve u svemu, BlackRock i Vanguard imaju vlasništvo u oko 1.600 američkih tvrtki, koje su 2015. godine ostvarile prihod od 9,1 bilijuna dolara. Kad dodate trećeg najvećeg globalnog vlasnika, State Street, njihovo kombinirano vlasništvo obuhvaća gotovo 90% svih S&P 500 tvrtki.

Globalni monopol o kojem malo tko zna išta

Da biste iskušali sveobuhvatan utjecaj BlackRocka i Vanguarda na globalnom tržištu, svakako pogledajte 45-minutni videozapis koji se nalazi na vrhu ovog članka. Pruža širi pregled skrivene mreže monopola korporacija u vlasništvu Vanguarda i BlackRocka i njihove uloge u Velikom Resetu. Drugi puno kraći videozapis (gore) nudi dodatni pregled ovih podataka.

Kako BlackRock / Vanguard – i globalističke obitelji koje ih posjeduju – možemo povezati s Velikim Resetom? Izuzev javnog priznanja, moramo sagledati odnose između ovih ogromnih korporacija u globalističkom vlasništvu i razmotriti utjecaj koji mogu ostvariti kroz te odnose. Kao što je primijetio Lew Rockwell:

„Kad Lynn Forester de Rothschild želi da Sjedinjene Države budu jednostranačka zemlja (poput Kine) i ne želi da se u SAD-u donose zakoni o identifikaciji birača, kako bi se moglo postići više prevara na izborima da bi se postigao taj cilj, što ona čini?

“Održava konferencijski sastanak sa 100 svjetskih izvršnih direktora i poručuje im da javno proglase nezadovoljstvo zbog donošenja zakona ” Jim Crow ” o borbi protiv korupcije u državi Georgia i naređuje svojim poslušnim izvršnim direktorima da bojkotiraju državu Georgia, kao što smo vidjeli kod Coca-Cole i Prve pejzbol lige, pa čak i s hollywoodskom zvijezdom, Willom Smithom.

„U ovom konferencijskom sastanku vidimo nijanse Velikog reseta, Agende 2030, Novog svjetskog poretka. UN želi biti siguran, kao i [osnivač Svjetskog ekonomskog foruma i izvršni predsjednik Klaus] Schwab da 2030. godine siromaštvo, glad, zagađenje i bolesti više ne pogađaju Zemlju.

„Da bi to postigli, UN želi da mega korporacije elite podijele poreze iz zapadnih zemalja kako bi stvorile potpuno novo društvo. UN kaže da nam je za ovaj projekt potrebna svjetska vlada – odnono, sam UN.”

Kao što sam pregledao u mnogim prethodnim člancima, čini se sasvim jasnim da je pandemija COVID-19 organizirana kako bi se postigao ovaj Novi svjetski poredak – Veliko Resetiranje – a 45-minutni video koji se nalazi na vrhu članka jako dobro objašnjava kako je to učinjeno. A u srcu svega, “srcu” prema kojem teku svi globalni tokovi bogatstva, nalazimo BlackRock i Vanguard.

4.7 9 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Janoš
2 years ago

Gdje je link za film od 40 minuta. Našao sam samo onaj od 2 minute.