[VIDEO] Što je to izjavio Dekan medicinskog fakulteta u Puli, Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. da ga je trebalo tako naprasno smijeniti i javno diskreditirati?

2
1694

“Znanstvenike zabrinjava cenzura znanstvene misli i slobode govora koja je na snazi u čitavom svijetu, a to predstavlja jedan od prvih koraka u uspostavi diktature”

Životopis prof. dr. sc. Krešimira Pavelića

Krešimir PAVELIĆ rođen je 19. srpnja 1952. godine u Slavonskom Brodu. Znanstveni je savjetnik i redovni profesor u trajnom zvanju. Osnivač je i dugogodišnji pročelnik Odjela za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković” te osnivač i pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Obnašao je funkciju generalnog tajnika međuvladine organizacije European Molecular Biology Conference (2008-2013) čiji je bio i potpredsjednik (2004-2008). Redoviti je član European Academy for Sciences and Arts, Redoviti član European Molecular Biology Organization (EMBO akademije). Dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 1992. te redovni član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Član je upravnog vijeća European Molecular Biology Laboratory (EMBL) a obnašao je i funkciju člana stalnog odbora European Medical Research Council, Europske znanstvene zaklade. Obnašao je dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća za znanost Republike Hrvatske i člana Saborskog odbora za državne nagrade za znanost te predsjednika Odbora za državne nagrade iz prirodnih znanosti RH. Obnašao je i funkciju eksperta za molekularnu medicinu pri parlamentarnim raspravama Europskog parlamenta na inicijativu Transradikalne stranke. Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1975. godine, magistrirao 1977.  a doktorirao 1979.  Znanstveni savjetnik postao je 1985. a redovni profesor na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu 1990. godine. U nekoliko navrata boravio je na specijalizaciji ili kao profesor u SAD i Njemačkoj (Roswell Park Memorial Institute, Buffalo, New York, Institut für Physiologische Chemie, Krankenhaus Eppendorf, Hamburg, College of Medicine, Cincinnati, Ohio Mayo Clinic, Rochester, Minnesota). Do sada je objavio 300 znanstvenih radova u uglednim međunarodnim časopisima. Sudjelovao je na preko 200 međunarodnih znanstvenih skupova kao pozvani ili plenarni predavač. Vodio je brojne domaće  i međunarodne znanstvene projekte. Odgojio je stručnjake od kojih su neki sada direktori medicinskih iI/ili znanstvenih ustanova. Vodio je preko 50 doktorata i  magisterija. Nagrađivan je dvjema nagradama Rektora Sveučilišta u Zagrebu (1973. i 1974.), nagradom Drage Perovića (1973),  federalnom nagradom za mlade znanstvenike ispod 30 godina starosti (1978) te nagradom “Vuk Vrhovac”(1980). Godine 1993. dobio je nagradu Yamagiwa-Yoshida koju dodjeljuje International Union Against Cancer, 1997. Nagradu Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, a 1998. godine nagrađen je Godišnjom državnom nagradom za znanost. Dobitnik je Fulbrightove stipendije vlade SAD Najveće međunarodno priznanje za svoj znanstveni rad dobio je postavši redovni član EMBO godine 2002. najjače svjetske akademije znanosti o životu koja broji oko 60 nobelovaca. Dao je značajan doprinos problematici prirode transformiranih stanica te razvoja novih prolijekova i medicinskih sredstava.

https://www.info.hazu.hr/clanovi/pavelic-kresimir/

Za više podataka: https://mfpu.unipu.hr/mfpu/kresimir.pavelic

Vrhunski znanstvenik naprasno smijenjen s mjesta Dekana medicinskog fakulteta u Puli zbog verbalnog delikta, javno osramoćen i diskreditiran, iako je iznosio lako dokazive znanstvene činjenice, kao poruka ostalima koji mu se namjeravaju pridružiti u borbi za spas života

Tko natpisom, letkom, crtežom, govorom ili na drugi način poziva ili potiče na obaranje vlasti radničke klase i radnih ljudi, na protuustavnu promjenu socijalističkog samoupravnog društvenog uređenja, na razbijanje bratstva i jedinstva i ravnopravnosti naroda i narodnosti, na svrgavanje organa društvenog samoupravljanja i vlasti ili njihovih izvršnih organa, na otpor prema odlukama nadležnih organa vlasti i samoupravljanja koje su od značaja za zaštitu i razvoj socijalističkih samoupravnih odnosa, sigurnost i obranu zemlje, ili zlonamjerno i neistinito prikazuje društveno-političke prilike u zemlji, kaznit će se zatvorom od jedne do deset godina.

Tako je 1. stavkom čl. 133. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije bio reguliran tzv. verbalni delikt. Dakle ne samo ako si pozivao na nasilno rušenje društvenog poretka i države nego ako si verbalno izražavao „otpor“ odlukama nadležnih organa (bile zakonite ili nezakonite, logične ili nelogične, pravedne ili nepravedne) ili „zlonamjerno i neistinito“ prikazivao društveno-političke prilike u zemlji, odnosno ako si izražavao kritičko mišljenje, dobio si do desetak godina robije.

Danas, više od četiri desetljeća kasnije naprasno je smijenjen dekan Medicinskog fakulteta u Puli, međunarodno iznimno cijenjeni znanstvenik prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med., dva dana nakon što je na video snimci s okruglog stola iznio znanstvene činjenice koje su suprotne odlukama nadležnih organa, što je samo čvrsto potvrdilo da je uspostava diktature u tijeku, da su maske i ostale mjere nepotrebne i štetne, da se niti u kojem slučaju ne bi trebalo cijepiti, te da se ljudi u zemlji nalaze u velikoj opasnosti kojoj se treba oduprijeti, a ona nije virus:

“Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila  223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10 tisuća smrtnih slučajeva i preko 400 tisuća štetnih posljedica cijepljenja – kazao je dr. Pavelić te dodao kako istraživanja pokazuju kako je u 4 mjeseca ove godine bilo više umrlih od COVID cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine.” 

“To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku procijepljenost, ali njihovo državno vijeće za covid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva u kojem taži hitnu zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti – kaže dr. Pavelić.”

“Vrlo je teško utvrditi koja je eventualna korist od cijepljenja s obzirom na komplikacije te nevjerodostojnost informacija i upisnih dijagnoza smrti od COVIDA.”

“Istraživači su dokazali kako koronavirus izaziva jak imuni odgovor i ograničavanje kretanja oboljelih na određen broj mjeseci izaziva čuđenje jer nije znanstveno niti racionalno utemeljeno. Pozivam Stožer da izmjeni tu odluku jer znanstveni podaci pokazuju sasvim drugačije. Iako najnovija studija klinike Cleveland pokazuje da osobe koje su preboljele covid ne trebaju biti cijepljene, vidimo da se provodi kampanja kako se i oni koji su preboljeli covid trebaju cijepiti.”

Nedavno je njihova djelatnica istupila javno i izjavila da ta organizacija krši vlastita pravila, da je izrazito korumpirana, da ne daje precizne izjave za javnost, dokazala je postojanje sukoba interesa kada su u pitanju preparati za cijepljenje. Mnoge znanstvenike osobito zabrinjava cenzura znanstvene misli i slobode govora koja je na snazi u čitavom svijetu. To predstavlja jedan od prvih koraka u uspostavi diktature koju smo već jednom prošli.

Treba li okrenuti glavu na ogroman broj ozlijeđenih i umrlih čija je smrt uslijedila vrlo brzo nakon primitka eksperimentalnih cjepiva? Možeš li se nadati da će te isto zaobići, samo ako šutiš i slušaš što ti je naređeno, bez reakcije? Bez savjesti? Dragi moji, ovakav progon vrhunskih znanstvenika samo zato jer su javno izložili znanstvene činjenice i vlastito mišljenje o njima, je neoborivi dokaz o uspostavi diktature!

Povezano: https://dokumentarac.hr/covid-19/16-523-mrtvih-i-628-586-ozlijedenih-prijavljeno-kao-reakcija-na-cjepiva-protiv-c0vida-19-u-europi-do-26-lipnja-2021-godine/

4.7 9 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zeljko Medvidovic
2 years ago

Svaka čast ljudima kao Dr.Paveliću….
Ali sve ih je manje u ovoj borbi.
A na kraju krajeva nema se više šta izgubiti.
Ako nema slobode,nema ni života.
Zaista je krajnje vrijeme za nešto napraviti,makar i po cjenu života.

Marija
2 years ago
Last edited 2 years ago by Marija