[VIDEO] Boris Johnson: Digitalni autoritarizam “nije stvar distopijske fantazije” već je stvarnost u nastajanju nasuprot kojega stoje antivakseri! – s prijevodom

2
1473

Premijer Velike Britanije, Boris Johnson je u inauguracijskom govoru Generalne skupštine UN-a 2019. godine indirektno potvrdio postojanje nanorobota, mikročipova i stvaranje novog tehnološkog svjetskog poretka nasuprot kojega stoje antivakseri!

Boris Johnson, premijer Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, obratio se sudionicima i javnosti u uvodnom govoru 74. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, koja se održavala u New York-u od 24. do 30. rujna 2019. godine.

Boris Johnson je 24. rujna 2019. godine održao svoj inauguracijski govor u Ujedinjenim narodima na temu koju je malo tko očekivao: Izazovi privatnosti i sigurnosti u modernoj tehnologiji. Johnson je upozorio na “digitalni autoritarizam”, kao i na niz drugih izazova. Spomenuo je pogibelji tehnologije prije nego što je rekao da je “duboko optimističan” u pogledu njene budućnosti – ako čovječanstvo pronađe “pravu ravnotežu između slobode i kontrole”.

Možda možete skrivati svoje tajne od prijatelja, roditelja, djece, liječnika, čak i osobnog trenera, ali potreban je stvarni napor da bi ste svoje misli sakrili od Google-a“, rekao je premijer. “A ako je to istina danas, u budućnosti se možda nećete imati gdje sakriti.

Obraćajući se publici koja je ponekad izgledala i zabavljeno i zbunjeno u isto vrijeme, Johnson je opisao situaciju velikih mogućnosti, ali također i velike opasnosti. S jedne strane, pametni gradovi će biti puni senzora, parkirna mjesta će nevidljivo komunicirati sa stupovima javne rasvjete kako bi se osigurala parkirna mjesta za vaš električni automobil, kante za smeće će uvijek biti prazne, ulice savršeno čiste, a urbana sredina kao apoteke u Zurichu. S druge strane, umjetna inteligencija bi vas mogla imati pod stalnim nadzorom, 24 sata dnevno, kršiti privatnost kada god hoće i nametati odluke, a da vi to sami i ne primjetite.

Naveo je duboki ljudski poriv nepovjerenja u bilo kakve tehnološke inovacije, napominjući utjecaj “anti-vaksera”. Prozvao je “anti-vaksere” ustvrdivši da su antiznanstveni, a indirektno je potvrdio da stoje na putu “prepravljanja” svijeta uz pomoć znanosti i tehnologije, koje provode revolucionarnu agendu – ugrađivanja nanorobota, veličine crvenih krvnih zrnaca, koji će “plivati” našim tijelom i “liječiti” nas. Indirektno je potvrdio i to da su upravo “anti-vakseri” ti koji bi mogli pružati otpor “revolucionarnim implatatima” uz pomoć kojih, možda više nitko neće moći sakriti svoje misli, kao što je mogao do sada.

Cijelo izlaganje (16 minuta) možete pogledati ovdje :

U ovom video dolje možete pogledati glavne misli u skraćenom videu od 5 minuta s prijevodom:

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
2 years ago

Treba pogledati cijeli video od 16 minuta, čovjek je većinom u pravu (osim ovoga što nepotrebno napada antivaksere). Nije on kriv za razvoj tehnologije. Tehnologiju treba regulirati, upravo o tome govori.
Ovdje je cijeli video https://www.youtube.com/watch?v=zf4YEyh7erE

Cegevara
2 years ago

Gos Mirsad ovoga klovma nitkp ni u VB.nesvata ozbiljno,Patoloski lazov i tp mislim od naj manje ono bezazlene do neke bođbasticme tipa ,mi odavno znamo da ma Saturnu postoji napredna civilizacija,jps neznamo jesu li vise pd nas.Al ovo Antivakseri zvuci bas ono osudzujuce,Smisljam kako nazvati ove sto promovisu vakcine ovakp brutalno,al nemogu tako zvucno da bude
,Ideja za razmisljanje