Raširena distribucija ivermektina u Meksiku pokazala se učinkovitom protiv bolesti COVID-19

1
1191

Već smo prethodno pisali o učinkovitosti tretmana ivermektinom. Unatoč raznim pokušajima omalovažavanja tog utjecaja i njegova učinkovitosti, svakodnevno izlaze sve veći i veći dokazi koji potvrđuju tvrdnje o njegovoj učinkovitosti.

Jedna od zemalja koja je postigla izuzetan uspjeh u ratu protiv pandemije COVIDA-19, i koja nije dobila gotovo nikakvu globalnu medijsku pažnju, je Meksiko. Kao i u ostatku svijeta tako i u Meksiku, slučajevi bolesti COVID-19  eksplodirali su u travnju 2020. godine, prva žarišta širila su se duž sjeverne granice sa Sjedinjenim Državama, u Mexico Cityju i Quintana Rou, popularnom turističkom odredištu na Karibima. Na početku pandemije Meksiko je prihvatio preporuke te slijedio protokol Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i promatrao širenje virusa iz države u državu koji je zahvaćao cijelu zemlju.

Prvo pojavljivanje bolesti COVID-19 u Meksiku

10. lipnja mediji španjolskog govornog područja počeli su izvještavati o uspjehu koji je Peru postigao u suzbijanju virusa korištenjem ivermektina. Meksiko je bio usred najgoreg vrhunca novih slučajeva te smrtnih slučajeva s dnevnim rekordima, pa je zanimanje za lijek, kao i njegovu prodaju, dramatično poraslo.

Panamerička SZO (OPS/OMS) izdala je 20. lipnja izjavu u kojoj se snažno protivi upotrebi ivermektina. Pored toga, drugi su medijski izvori širom Meksika počeli objavljivati članke protiv ivermektina. Kako se broj smrtnih slučajeva polako smanjivao, zanimanje za ivermektin postupno je zamrlo.

U listopadu 2020. došlo je do porasta novih slučajeva u Meksiku; izbijanje je ovog puta započelo u Chihuahui, državi na granici s Teksasom. U to vrijeme u Texasu je također došlo do izbijanja, pa je vjerojatno da su slučajevi u Meksiku uzrokovani onima u SAD-u. Iz Chihuahue su se slučajevi proširili na jug i u Mexico City, rasplamsavajući najgoru epidemiju do tada. Mexico City je doživio pakao s novim slučajevima bolesti COVID-19 i smrti a  zdravstveni radnici iz cijele zemlje pohrlili su u glavni grad kako bi pomogli.

Odlučni po svaku cijenu zaustaviti širenje, dužnosnici Mexico Cityja održali su sastanak krajem prosinca 2020. i među ostale skupine liječnika pozvali i Instituto Mexicano del Seguro Social (IMSS) . Zajedno su odlučili započeti distribuciju kompleta za ivermektin u Mexico Cityu i državi Mexico svima koji imaju pozitivan test na COVID-19 i voljni su uzeti lijek, te pomno nadgledati hospitalizacije kako bi pratili njegovu učinkovitost. Distribuirani paketi uključivali su ivermektin, aspirin i paracetamol. Krajem studenoga 2020. pa sve do  kraja siječnja 2021. više od 200 000 ljudi bilo je pozitivno na COVID-19, a gotovo 80 000 koristilo je ivermektinske komplete. Rezultati su pokazali smanjenje hospitalizacije do 76% u skupini koja je uzimala ivermektin.

https://osf.io/preprints/socarxiv/r93g4/
22. siječnja 2021. gradonačelnica Mexico Cityja Claudia Scheinbaum održala je televizijsku konferenciju uživo na kojoj je govorila o pozitivnim rezultatima distribucije ivermektina krajem prosinca. Nakon priopćenja za javnost, kompleti su bili dostupni svima u cijelom Meksiku, a praćeni su i rezultati upotrebe ivermektina u cijeloj državi. Nevjerojatno je da se nakon masovne raspodjele ivermektina svaki pojedinačni pokazatelj o bolesti COVID-19 u Meksiku poboljšao. Tijekom 18 tjedana kontinuirano se smanjivao broj slučajeva COVID-19, hospitalizacija i smrtnih slučajeva, a 14. svibnja gradonačelnica je održala još jednu televizijsku konferenciju za medije na kojoj su podijelili pozitivne rezultate višemjesečne kampanje.

Ono što je pak zapanjujuće jest to da mediji u Meksiku nisu izvijestili o ovom izvanrednom rezultatu. Nastavili su izvještavati o broju prekomjernih smrtnih slučajeva od prije intervencije ivermektinom – a niti jedan medij nije pokrivao trenutnu situaciju smanjenja broja novih slučajeva i smrtnih slučajeva zbog široko rasprostranjene intervencije ivermektinom.

Izvor: Juan Quintero 28. svibnja 2021. Trialsitenews

4 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nonwo
2 years ago

https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/05/28/doctor-_1820_this-whole-pandemic-was-about-the-vaccine_1920_.aspx
Dr. Peter McCullough is an internist in cardiology and professor of medicine and in this video, he says the whole COVID-19 pandemic, from the very beginning, was about the vaccine. “All roads lead to the vaccine,” McCullough says, with stakeholders banking on countries mandating the vaccine worldwide. “They do want a needle in every arm,” he says. But why, especially when there are known severe adverse side effects to it? People are dying from this vaccine — the…