Kubanci kombinacijom lijekova izliječili sve zaražene virusom SARS-COV-2

Najčešće nuspojave kod ovog tretmana bile su glavobolje, a primijećene su kod obje grupe

0
1193
ISTRAŽIVANJE KUBANCI KOMBINACIJOM LIJEKOVA IZLIJEČILI SVE PACIJENTE INFICIRANE SARS-COV-2 VIRUSOM

Velika grupa kubanskih znanstvenika i liječnika objavila je istraživanje koje je još uvijek predprint (nije prošlo tzv. peer review). Istraživanje ukazuje na vrlo obećavajuće rezultate kubanaca u liječenju inficiranih SARS-CoV-2 virusom kombinacijom lijekova. Korištena je kombinacija interferona alfa-2b i gama te interferona alfa-2b.

Interferonska terapija prema nalazima kubanskih znanstvenika „negativizira“ viralnost RNA kod virusa. Postotci uspješnosti brzog rješavanja infekcije SARS-CoV-2 virusom doista su impresivni, ali radi se o relativno malom istraživanju koje je obuhvatilo 79 pacijenata starih 19 do 82 godine zaraženih coronavirusom. U jednoj grupi ispitanici su primali kombinaciju 3.0 interferona alfa-2b i 0,5 interferona gama dva puta tjedno. U drugoj su primali tri puta tjedno injekciju 3.0 interfereona alfa-2b. Uz to pacijenti su dobivali standardnu kubansku terapiju lopinavira-ritoavira uz klorokin.

U prvoj je grupi virus je „negativiziran“ kod 78,6 posto pacijenata u samo 4 dana, a u drugoj kod 40,6 posto pacijenata. Za provjeru su korišteni RT-PCR testovi te je utvrđeno da je vrijeme potrebno za negativizaciju viralnosti između tri do pet dana.

Pogoršanje respiratornih simptoma primijećeno je kod 6,6 posto pacijenata (dvoje) u prvoj grupi i 3,3 posto pacijenata (jedan) u drugoj grupi. Kod niti jednog pacijenta nije se razvio težak oblik bolesti.

Nakon 14 dana tretmana RT-PCR testovi pokazali su u jednoj grupi negativni rezultat kod 100 posto pacijenata i 91 posto u drugoj. Impresivan rezultat, dakle, donijele su obje kombinacije lijekova kod osoba inficiranih Sars-Cov-2 virusom.

Uspješnu negativizaciju viralnosti ovom kombinacijom lijekova Kubanci pripisuju značajnom povećanju broja limfocita kao i bitnom smanjenju CRP-a u roku sedam dana.

U obje grupe svi pacijenti su se oporavili u 14 dana te su im se laboratorijski nalazi vratili u normalne vrijednosti.

Najčešće nuspojave kod ovog tretmana bile su glavobolje, a primijećene su kod obje grupe u oko 30 posto slučajeva.

Vezane teme:

Intervju – Dr. sc. Srećko Sladoljev – “Korona virus je planski izabran da ‘nosi’ PLANdemiju”

VIDEO: Prof.dr.sc. Dolores Cahilii optužuje liječnike da primaju 30 eura mita po uputnici za RT-PCR test

Cuba has medicines for thousands of possible cases of COVID-19

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments