Indijska odvjetnička komora pokrenula pravni postupak protiv Dr. Soumji Swaminathan, glavne znanstvenice u WHO-u

0
1375

25. svibnja 2021. Dr. Soumya Swaminathan, glavna znanstvenica pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), navodno je dobila obavijest o pokretanju pravnog postupka protiv nje od Indijske odvjetničke komore (IBA), i to zbog, prema izjavi tužitelja, navodnog čina širenja dezinformacija i na taj način zavaravanja naroda Indije radi osobnih  interesa. Izvještava se da je Dr. Soumya Swaminathan namjerno ignorirala i potisnula podatke FLCCC-a i BIRD-a o učinkovitosti lijeka ivermektin s namjerom da odvrati stanovnike Indije od njegove upotrebe. Štoviše, Indija je uključila ivermektin u svoj nacionalni protokol i, kao što je nedavno objavio TrialSite, u državama u kojima se liječenje ivermektinom uveliko koristi sada se bilježi neviđeno smanjenje broja slučajeva. Naravno, teško je dokazati izravnu povezanost bez izrađene studije, ali zaokret u broju slučajeva u Uttar Pradeshu, jednoj od država gdje se ivermektin koristi za liječenje svih stanovnika, doista je zapanjujući.  

Prema napisima u indijskim medijima, obavijest se temelji na istraživanjima i kliničkim ispitivanjima koje je proveo ‘Front Line COVID-19 Critical Care Alliance’ (FLCCC) i Britanski odbor za razvoj preporuka za ivermektin (BIRD), koji su iznijeli ogromnu količinu podataka koji idu u prilog korištenju ivermektina u prevenciji i liječenju COVIDA-19.

Međutim, Indijsko vijeće za medicinska istraživanja (ICMR) i All India Institute of Medical Sciences – Institut medicinskih znanosti čitave Indije (AIIMS), Delhi, odbili su prihvatiti njezino stajalište i zadržali su preporuku za ivermektin u kategoriji “može koristiti” za pacijente s blagim simptomima i one u kućnoj izolaciji, kako je navedeno u “Nacionalnim smjernicama za upravljanje COVIDOM-19”, posljednji put ažuriranima 17. svibnja 2021.

Kako bi spriječili Dr. Soumya Swaminathan da nanosi daljnju štetu životu građana ove zemlje, IBA je odlučila pokrenuti pravnu akciju protiv nje i kao dio tog postupka dostavljena joj je pravna obavijest.

WHO kampanja za dezinformacije?

TrialSite ima dokaze da WHO potiskuje podatke jer su , objavili izvještaj o značajnim lokalnim naporima javnozdravstvene operacije u Uttar Pradeshu, o čemu smo nedavno izvijestili, pri čemu su izostavili najvažniju činjenicu da je široko rasprostranjena upotreba ivermektina dio ove inicijative. Zašto bi se WHO toliko trudio potisnuti ove važne informacije, odnosno tretman koji zapravo djeluje? Kakvu je agendu usvojila ova organizacija koja, izgleda uz pomoć dezinformacija, zavarava i ometa napore država koje teže da ovu pandemiju stave pod kontrolu? Je li ovaj nedavni pravni postupak u Indiji samo simbolična gesta ili predstavlja nagovještaj i drugih sličnih pravnih radnji koje dolaze?

Izvor: https://trialsitenews.com/indian-bar-association-serves-legal-notice-upon-dr-soumya-swaminathan-the-chief-scientist-who/

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments