Prof. dr. sc. Goran Tešović, dr. med. spec. Infektologije: Cijepljenjem ne štitite druge

2
1986

Premda (manipulativna) javna kampanja glasi – “Misli na druge. Cijepi se!” – istina je da ako sam ja cijepljen, a vi ste necijepljeni, činjenica da sam ja cijepljen vas neće zaštititi.

Preporučujemo da pogledate ovaj webinar, u kojem ćete čuti gdje Prof. dr. sc. Goran Tešović, dr. med. specijalist infektologije i pedijatrijske infektologije izjavljuje:

Onaj koji je cijepljen zaštićen je od teškog oblika bolesti, on naravno nije zaštićen od infekcije, on na kraju nije zaštićen ni od asimptomatskog, odnosno blagog simptomatskog oblika bolesti. Međutim smisao cijepljenja protiv svih virusnih bolesti je prevencija mortaliteta, odnosno prevencija teških kliničkih oblika bolesti i eventualnih komplikacija. I to je zapravo smisao cijepljenja protiv Covida. To ne znači ni na koji način, mi takvih podataka nemamo da osoba koja je cijepljena ne može biti inficirana i ne može biti prijenosnik i to treba jasno reći, dakle ako sam ja cijepljen, a vi ste necijepljeni, činjenica da sam ja cijepljen vas neće zaštititi!

Ima li onda kampanja “Misli na druge. Cijepi se” ikakvog smisla osim manipulacije u svrhu dilanja cjepiva?

Cijeli webinar: https://hdib.hr/webinar-cijepljenje-protiv-covid-19/

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tomislav
1 year ago

To je lice psiha. Što više ne trubi o ‘epidemiji’ ospica? Sad je mRNA sveti gral Kulta?

Last edited 1 year ago by Tomislav
Rp4all
1 year ago

Šta sad se i preko interneta moš zarazit? Ovo je teatar ništa drugo!