Sunday, March 7, 2021
No menu items!
Home Razmišljanja Hobotnica bježi iz akvarija kroz odvodnu cijev od 50 metara u more

Hobotnica bježi iz akvarija kroz odvodnu cijev od 50 metara u more

Hobotnica je izvela nevjerojatni bijeg iz zatočeništva u akvariju u slobodu oceana. Odlučan da pronađe put do slobode, hobotnica Inky je izgleda izašao iz vodenog spremnika akvarija, kliznuo na pod pa sve do uske odvodne cijevi kroz koju je pobjegao u ocean.

Ova se nevjerojatna vratolomija dogodila usred noći u novozelandskom nacionalnom akvariju, nakon što je zaposlenik očito malo ostavio otvoren poklopac spremnika u kojem se nalazila hobotnica.

Osoblje vjeruje da je Inky iskoristio priliku da se popne na vrh staklene stjenke spremnika, spusti se niz bok istog i klizne preko poda od 8 metara do odvodne cijevi koja se ulijeva u ocean.

Ako je to istina, glavonožac bez kosti morao bi protisnuti glavu veličine nogometne lopte kroz cjevovod duljine preko 50 metara promjera manjeg od 6 centimetara.

Hobotnice su fantastični umjetnici za bijeg“, rekla je Alix Harvey, akvarističarka iz Marine Biological Association u Engleskoj, za The New York Times.

Programirani su za lov na plijen noću i imaju prirodnu sklonost kretanju noću.

Imaju složen mozak, imaju izvrstan vid, a istraživanja sugeriraju da imaju sposobnost učenja i oblikovanja mentalnih mapa.

Zbog mekog tijela hobotnice se mogu uklopiti u izuzetno male prostore, a snimljene su kako se stišću u praznine veličine novčića.

Tako da ako ikada pomislite da je nešto nemoguće predlažemo da se sjetite ove hobotnice.

Izvor: https://www.theguardian.com/world/2016/apr/13/the-great-escape-inky-the-octopus-legs-it-to-freedom-from-new-zealand-aquarium

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Najpopularnije