Ustavni sud sutra raspravlja o ustavnosti rada Stožera civilne zaštite

0
2189

Ustavni sud u ponedjeljak će raspravljati o tridesetak zahtjeva za ocjenu ustavnosti različitih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite vezanih uz pandemiju Covid19


Ustavni sud Republike Hrvatske obavještava javnost da je za ponedjeljak 14. rujna 2020. u 10 h zakazana sjednica Ustavnog suda na kojoj će se između ostalog odlučivati o suglasnosti s Ustavom više Zakona i Odluka vezanih za rad Stožera civilne zaštite.

Prije odlučivanja o tim i drugim točkama dnevnog reda sjednica Ustavnog suda prethodno će donijeti zaključak o prijedlogu troje sudaca da se o biti stvari odlučuje na temelju javne rasprave.

Na temelju zaključka sjednice javnu raspravu zakazuje predsjednik suda. S obzirom na iskazani interes velikog broja medija sjednica suda također će odlučiti o mogućnosti da predstavnici tiska i drugih sredstava priopćavanja budu nazočni na sjednici, javnoj raspravi ili drugim skupovima na Ustavnom sudu.

O svemu navedenom javnost će biti na vrijeme i detaljno izvještena sukladno Ustavnom zakonu o Ustavnom sudu i Poslovniku Ustavnog suda.

Predsjednik
Dr. sc. Miroslav Šeparović

https://www.usud.hr/sites/default/files/doc/Priopcenje_za_javnost.pdf

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments