Sprinter Yohan Blake kaže da bi radije propustio Olimpijske igre nego primio cjepivo protiv C0VIDA-19

0
1715

Objavljeno: 1. ožujka 2021.

Olimpijski prvak sprinter Yohan Blake s Jamajke rekao je da bi radije propustio Olimpijske igre u Tokiju, nego primio cjepivo protiv C0VIDA-19, iako cijepljenje neće biti potrebno za sportaše koji će se tamo natjecati ovog ljeta.

“Moj um i dalje ostaje snažan, ne želim nikakvo cjepivo, radije bih propustio Olimpijske igre nego primio cjepivo, neću ga primiti!”, citiran je u jamajčanskim novinama The Gleaner.

“Ne želim sada ulaziti u to, ali imam svoje razloge.”

Blake, svojedobni suparnik jamajkanskog velikana Usaina Bolta, vjerojatno će i dalje moći sudjelovati u trećim i posljednjim igrama za ovog 31-godišnjaka, čak i ako ne primi cjepivo. Međunarodni olimpijski odbor rekao je da se uzimanje cjepiva “potiče”, ali nije obavezno za sportaše.

Slijedite svoj um, ne slijedite gomilu“, rekao je dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje u videu objavljenom na Twitteru u subotu.

“Istodobno, budite pošteni prema svima. Ne dopustite da vam itko oduzme pravo na izbor.”

Očekuje se da će vlada Jamajke prvu pošiljku cjepiva primiti sljedeći tjedan, izvijestio je The Gleaner.

Blakeove primjedbe uslijedile su nakon što je u subotu održan niz od osam sastanaka širom karipske otočne države, što predstavlja povratak velikim sportskim događajima koji su bili na čekanju zbog pandemije.

Olimpijske igre, koje su zbog globalne zdravstvene krize pomaknute za godinu dana, započet će 23. srpnja, ali i dalje se nagađa da bi događaj mogao biti otkazan zbog trajanja pandemije.

Izvor: https://edition.cnn.com/2021/03/01/sport/yohan-blake-olympics-covid-vaccine-spt-intl/index.html

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments