Deset faza genocida – gdje se nalazimo na putu prema globalnom genocidu i kako se može zaustaviti?

1
2877

Iscijeljiteljica Henna Maria u videosnimci objašnjava gdje se nalazimo na putu prema globalnom genocidu i kako se može zaustaviti, pozivajući se na djelo američkog izučavatelja genocida Gregoryja H. Stantona “10 faza genocida”.

Deset faza genocida

Autor: Gregory H. Stanton, predsjednik, Genocid Watch-a


Klasifikacija Simbolizacija Diskriminacija Dehumanizacija Organizacija Polarizacija Priprema Progon Istrebljenje Poricanje


Genocid je postupak koji se razvija u deset faza koje su predvidljive, ali ne i nezaustavljive. U svakoj fazi ga preventivne mjere mogu zaustaviti. Proces nije pravocrtan. Faze se mogu odvijati istovremeno. Logično je da kasnijim fazama moraju prethoditi ranije faze. Ali sve faze nastavljaju djelovati tijekom cijelog procesa.

  1. KLASIFIKACIJA: Sve kulture imaju kategorije za razlikovanje ljudi između „nas i njih“ prema etničkoj pripadnosti, rasi, religiji ili nacionalnosti: Nijemac i Židov, Hutu i Tutsi. Bipolarna društva kojima nedostaju mješovite kategorije, kao što su Ruanda i Burundi najvjerojatnije će doživjeti genocid.
  2. SIMBOLIZACIJA: Klasifikacijama dajemo imena ili druge simbole. Ljude nazivamo “Židovima” ili “Ciganima”, ili ih razlikujemo po bojama ili odjeći; te primjenjujemo simbole za članove skupina. Klasifikacija i simbolizacija su univerzalno ljudske i ne rezultiraju nužno genocidom ako ne vode u dehumanizaciju. U kombinaciji s mržnjom, simboli se mogu nametnuti nevoljenim članovima određene skupine: žuta zvijezda za Židove pod nacističkom vlašću, plavi šal za ljude iz istočne zone za vrijeme Khmer Rouge-a u Kambodži.
  3. DISKRIMINACIJA: Dominantna skupina koristi zakon, običaj i političku moć da negira prava drugih grupa. Nemoćnoj skupini možda neće biti dodijeljena puna građanska prava, pa čak ni državljanstvo. Primjeri uključuju Nirnberške zakone iz 1935. godine u nacističkoj Njemačkoj, kojima su Židovi lišeni njemačkog državljanstva, a njihovo zapošljavanje bilo je zabranjeno od strane vlade i sveučilišta. Uskraćivanje državljanstva muslimanskoj manjini Rohingya u Burmi je još jedan primjer.
  4. DEHUMANIZACIJA: Jedna skupina negira humanost druge skupine. Članovi su izjednačeni sa životinjama, gamadi, insektima ili bolešću. Dehumanizacija nadvladava normalnu ljudsku odbojnost prema ubojstvu. U ovoj se fazi u novinama, na radiju, televiziji i ostalim medijima propagira mržnja i netrpeljivost kako bi se oklevetala skupina žrtava.
  5. ORGANIZACIJA: Genocid je uvijek organiziran, obično od strane države, koja često koristi naoružane skupine kako bi osigurala poricanje državne odgovornosti (Janjaweed u Darfuru.) Ponekad je organizacija neformalna (hinduističke rulje koje vode lokalni militanti RSS) ili decentralizirana (terorističke skupine). Posebne vojne jedinice ili milicije često su obučene i naoružane. Izrađuju se planovi za genocidna ubojstva.
  6. POLARIZACIJA: Ekstremisti razdvajaju skupine. Skupine mrzitelja promiču polarizirajuću propagandu. Zakoni mogu zabraniti međusobne brakove ili društvene interakcije. Ekstremistički terorizam cilja umjerene, a straši i prešućuje one u centru. Umjereni iz tih skupina počinitelja najsposobniji su zaustaviti genocid, pa su i prvi koji su uhićeni i ubijeni.
  7. PRIPREMA: Nacionalni vođe ili vođe počinitelja planiraju “Konačno rješenje” za “pitanje” Židova, Armenaca, Tutsija ili druge ciljane skupine. Često koriste eufemizme za pozivanje na svoje ciljeve, izraze poput “etničko čišćenje”, “pročišćavanje” ili “protuterorizam” kako bi prikrili svoje namjere. Grade vojske, kupuju oružje i obučavaju svoje trupe i milicije. Stanovništvo indoktriniraju strahom od skupine žrtava. Vođe često tvrde da “ako mi njih ne ubijemo, oni će ubiti nas.”
  8. PROGON: Žrtve se identificiraju i odvajaju zbog svojeg etničkog ili vjerskog identiteta. Sastavljaju se popisi smrti. U genocidu kojeg sponzorira država, pripadnici skupine žrtava mogu biti prisiljeni nositi identifikacijske simbole. Njihova imovina je često izvlaštena. Ponekad su čak odvojeni u geto, deportirani u koncentracijske logore, ili zatvoreni u regiji pogođenoj glađu i izgladnjeli. Počinju genocidni masakri. Oni su djela genocida jer namjerno uništavaju dio određene skupine.
  9. ISTREBLJENJE: započinje i ubrzo postaje masovno ubijanje pravno nazvano “genocid”. To je “istrebljenje”, jer ubojice ne vjeruju da su žrtve u potpunosti ljudi. Kada to sponzorira država, oružane snage često rade s posebnim naoružanim skupinama u izvršenju ubojstava. Ponekad genocid rezultira osvetama s ubojstvima jedne skupine protiv drugih, stvarajući silazni vrtlog poput dvostranog genocida (kao u Burundiju).
  10. PORICANJE je završna faza koja traje cijelo vrijeme i uvijek slijedi nakon genocida. Među najsigurnijim je pokazateljima daljnjih genocidnih pokolja. Počinitelji genocida iskopavaju masovne grobnice i pale tijela, pokušavajući prikriti dokaze i zastrašiti svjedoke. Poriču da su počinili bilo kakve zločine, a za ono što se dogodilo često krive žrtve. Blokiraju istrage zločina i nastavljaju vladati sve dok ih sila ne otjera silom, kad pobjegnu u progonstvo. Tamo ostaju nekažnjeni, osim ako nisu zarobljeni i ako se ne osnuje sud koji će im suditi. Odgovor na poricanje je kazna od strane međunarodnog suda ili nacionalnih sudova. Tamo se mogu čuti dokazi protiv zločinaca i može im se odrediti primjerena kazna, koja mora biti takva da se shvati da se ovakvi zločini nikada ne smiju dogoditi.

Izvor: http://www.genocidewatch.net/wp-content/uploads/2012/06/The-Ten-Stages-of-Genocide-handout.pdf

Henna Maria

Henna Maria je aktivist, govornik, spisatelj i praktičar svetih iscjeliteljskih vještina, koje je naučila živjeći s plemenom Shipibo u amazonskoj prašumi zajedno sa svojim suprugom Richardom. Oni zajedno vode lječilište Westin Origins. U 2019. godini Henna je osnovala mirovnu organizaciju Dawn of Peace. U videosnimci objašnjava gdje se nalazimo na putu prema globalnom genocidu, pozivajući se na djelo američkog izučavatelja genocida Gregoryja H. Stantona “10 faza genocida” koje su gore u tekstu nabrojane.

Original: Henna Maria – THE TEN STAGES OF GENOCIDE – hrvatski titlovi – 19. siječnja 2021.

Izvor i prijevod videosnimke: Kaleidoskop https://www.bitchute.com/video/fOefKk5Aq26Y/

Preporučujemo: https://dokumentarac.hr/razmisljanja/manipulacija-kljuc-pobjede-kvazigospodara-svijeta/

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jarko
2 years ago

Nitko još nije upotrijebio riječi,masovna nasilna i ilegalna eutanazija stanovništva planete.A to je zločinački pothvat neformalne ” svjetske vlade “.