Zbog ‘REAKCIJE NA CJEPIVO’ na sjeveru Njemačke bolnice zaustavile cijepljenja cjepivom AstraZeneca! 37 medicinskih djelatnika nesposobno za rad

0
3029
NA SJEVERU NJEMAČKE bolnice zaustavile cijepljenja cjepivom AstraZeneca! 37 medicinskih djelatnika nesposobno za rad

U njemačkoj pokrajini Niedersachen, 16. veljače 2021. godine privremeno je zaustavljeno cijepljenje cjepivom AstraZeneca, javlja Welt.

U Braunschweigu i Emdenu neobično velik broj zaposlenika klinike žalio se na nuspojave, a i bolnica Herzogin-Elisabeth-Hospital u Braunschweigu najavila je da će odgoditi planirana cijepljenja ovim pripravkom.

U klinici u Braunschweigu od 88 zaposlenika koji su cijepljeni u četvrtak, njih 37 bilo je privremeno nesposobno za rad, a sve zbog “reakcije na cjepivo”.

Nakon svega je i okrug Leer obznanio da više neće provoditi daljnja cijepljenja. “S obzirom na to da naše doze cjepiva vjerojatno potječu iz iste serije kao i u Emdenu, sve smo do daljnjega obustavili “, izjavili su.

O cijelom ovom kaosu obaviješten je i institut Paul Ehrlich, koji je odgovoran za sigurnost cjepiva.

Procjena svih slučajeva koji su razvili nuspojave trenutno nije moguća, rekla je glasnogovornica instituta za “Braunschweiger Zeitung”.

AstraZeneca ne vidi razloga za zabrinutost. “Trenutno su zabilježene samo reakcije koje smo i očekivali, a koje proizilaze iz naših kliničkih ispitivanja”, navodi se.

U međuvremenu su Emden i Leer ponovo dali zeleno svjetlo za isto cjepivo, piše Welt.

Izvor: https://www.welt.de/vermischtes/live221095606/Corona-live-AstraZeneca-betont-Wirksamkeit-seines-Impfstoffs.html

Prijevod: https://croexpress.eu/na-sjeveru-njemacke-bolnice-zaustavile-cijepljenja-cjepivom-astrazeneca-37-medicinskih-djelatnika-nesposobno-za-rad/

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments