Studija iz New Yorka: Većina bolesnika na respiratoru je umrla

0
1547
Illustration of a COVID-19 patient in the hospital on a ventilator, with IVs, feeding tube, blood pressure cuff.

Najveća znanstvena analiza hospitaliziranih američkih pacijenata s COVIDOM-19 izvršena do 22. travnja 2020. godine otkrila je da većina bolesnika nije preživjela nakon što su priključeni na mehanički respirator.

Studija je obuhvatila zdravstvene kartone 5.700 pacijenata s COVIDOM-19, hospitaliziranih između 1. ožujka i 4. travnja u ustanovama pod nadzorom Northwell Healtha, najvećeg zdravstvenog sustava države New York.

Među 2.634 pacijenta kojima su ishodi bili poznati, ukupna stopa smrtnosti bila je 21%, ali porasla je na 88% za sve one koje su spojili na mehanički respirator, izvijestio je istraživački konzorcij Northwell Health COVID-19.

Nova otkrića “pružaju presudan rani uvid u prvi odgovor na izbijanje COVIDA-19 u New Yorku“, rekao je dr. Kevin Tracey, predsjednik i izvršni direktor Feinsteinovog instituta za medicinska istraživanja, u priopćenju za vijesti Northwell Health-a.

Nalazi također dodaju gorivo pojmu da respiratori mogu nanijeti više štete nego koristi za pacijente koji se bore za život s teškim oblikom COVIDA-19.

Mehanički respiratori djeluju potiskivanjem zraka u pluća kritično bolesnih pacijenata koji više ne mogu samostalno disati. Ti pacijenti moraju biti pod sredstvima za umirenje i imati zaglavljenu cijev u grlu.

Prepoznajući da se mogu uzrokovati komplikacije zbog upotrebe respiratora, neke jedinice intenzivne njege (ICU) počele su odgađati stavljanje pacijenta s COVIDOM-19 na respirator do posljednjeg mogućeg trenutka, kada se doista radi o pitanju životu ili smrti, rekao je Dr. Udit Chaddha, interventni pulmolog iz bolnice Mount Sinai u New Yorku.

Ranije je u krizi postojala tendencija da se pacijente rano stavlja na respiratore, jer se njihovo stanje brzo pogoršavalo“, rekao je Chaddha. “To je nešto od čega se većina nas odmaknula.”

“Takvim pacijentima dopuštamo da toleriraju malo više hipoksije [nedostatak kisika]. Dajemo im više kisika. Ne intubiramo ih dok uistinu sami više ne mogu disati“, rekao je Chaddha. “Ako to činite ispravno, tada nekoga stavite na respirator samo kada ga treba staviti, ne prerano, već kada je respirator njegova jedina mogućnost.

Izvor: https://www.webmd.com/lung/news/20200422/most-covid-19-patients-placed-on-ventilators-died-new-york-study-shows

Studija: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2765184

Medicinski istražitelj Dr. Paquale Bacco tvrdi: “Ubijali smo ljude, a čak i ako je bilo u dobroj vjeri, jer smo bili suočeni s novom situacijom, u ICU-u je primijenjen pogrešan tretman. Rečeno je da se ne koriste protuupalni lijekovi koji su sada osnova nove terapije. Nije korišten Heparin i izvršena je duboka ventilacija respiratorima. Vidio sam baze pluća Covid pacijenata tijekom obdukcije i potpuno su izgorjela, jer je čisti kisik poslan pod određenim pritiskom stvorio prave opekotine. Prouzročena je tromboembolija jer kisik nije cirkulirao i pluća su bila začepljena. Liječnici su slijedili vladine smjernice koristeći potpuno pogrešan protokol liječenja (op.p. Svjetske zdravstvene organizacije, WHO). Bilo je to poput liječenja dijabetičara šećerom”.

https://dokumentarac.hr/covid-19/covid-19-lijecnici-i-pravnici-podizu-tuzbu-protiv-talijanske-vlade-bolesnici-ubijani-intenzivnom-njegom/

Ovdje možete, kliknuvši na fotografiju, pogledati plandemiju iz perspektive medicinske sestre Erin iz bolnice Elmhurst u New Yorku u kojoj je bilo najviše žrtava…a pogledajte i zašto!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments