[VIDEO] Prof. Yuval Harari: Vlade i korporacije po prvi put u povijesti imaju moć hakirati ljudska bića – s prijevodom

3
1821

Yuval Noah Harari je povijesničar i transhumanist, profesor doktor znanosti na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu. Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu je javno istraživačko sveučilište sa sjedištem u Jeruzalemu u Izraelu. To je drugo najstarije izraelsko sveučilište, osnovano 1918. godine, 30 godina prije osnivanja Države Izrael. Službeno je otvoreno u travnju 1925. godine. Hebrejsko sveučilište ima tri kampusa u Jeruzalemu i jedan u Rehovotu. Najveća svjetska židovska knjižnica, Izraelska nacionalna knjižnica, nalazi se u kampusu Edmonda J. Safra Givat Rama. Sveučilište ima 5 povezanih nastavnih bolnica, uključujući Medicinski centar Hadassah, 7 fakulteta, više od 100 istraživačkih centara i 315 akademskih odjela. Od 2018. godine trećina svih doktoranata u Izraelu studiralo je na Hebrejskom sveučilištu. Prvi upravni odbor uključivao je Alberta Einsteina, Sigmunda Freuda, Martina Bubera i Chaima Weizmanna. Četiri izraelska premijera alumni su Hebrejskog sveučilišta. Do 2018. godine s ovim Sveučilištem se povezuje 15 dobitnika Nobelove nagrade.

Tijekom intervjua s novinarkom Romi Noimark, Harari govori o dobu koronavirusa kao životu u novoj stvarnosti, kada korporacije i vlade već mogu ‘hakirati’ čovjeka ne bi li prilagodile i promjenile njegove odluke i ukuse, pa čak i odlučile za njega na “demokratskim” izborima.
Pogledajte kratki isječak iz tog Intervjua s prijevodom.

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=ltJTRnNLYqY

Preporučujemo: Yuval Noah Harari otkriva stvarne opasnosti koje su pred nama | TED intervju – engleski jezik

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vucko
1 year ago

prestrasno!previse su se izgubili igrajuci se boga!

Boris Devide
1 year ago
Reply to  vucko

Ne, nisu se oni izgubili, oni točno znaju što rade.!
Problem je što na zemlji imamo previše naivnih ljudi,
kojima ne pada na pamet da nešto poduzmu.
Dok god bude tako pomažemo im da ostvare svoj plan potpune kontrole, i kao zadnja faza tog plana bi bila depopulacija ljudske vrste.!

Milkica
1 year ago

A sve preko telefona koje sami kupujemo I u ovom zlu sudjelujemo I još plaćamo. Zato su ih nazvali pametnim telefonima da nas ZAGLUPLJUJU. Sve POBACATI I tako se spašavati I ništa ih NE SLUŠATI. Ali SVI i onda smo POBJEDNICI mi uz BOŽJU pomoći. Jer ISUS kaže bez MENE nemožete NIŠTA!