[VIDEO] Odvjetnik Mirnes Ajanović: Zabranjeno i opasno mućkanje cjepiva

0
1710

Vijeće ministara BiH (akt broj: UPI-0-29-2-0-21) dostavilo je Bosanskoj stranki (BOSS), informaciju Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (broj: 10-02.3-593-1/21) po zahtjevu za pristup informacijama o cijepljenju protiv koronavirusa, što zahtijeva posebnu pažnju građana jer se službene informacije o cjepivu ne slažu s uputama proizvođača cjepiva, te će BOSS nakon detaljne analize objaviti sveobuhvatan izvještaj, a za nedostavljene odgovore već su poduzete pravne radnje, istaknuo je predsjednik BOSS-a, Mirnes Ajanović.

Odvjetnik Ajanovič je javno postavio pitanje koliko je liječnika cijepitelja prije nego li je koga cijepilo poštovalo uputstvo za uporabu proizvođača primjerice cjepiva robne marke Pfizer u kojem stoji: “Pažljivo okrenite bočicu s razrijeđenom disperzijom 10 puta. Nemojte je tresti. Razrijeđeno cjepivo mora izgledati kao gotovo bijela disperzija bez vidljivih čestica. Ako su prisutne vidljive čestice ili promjena boje, nemojte primijeniti razrijeđeno cjepivo.”

May be an image of text

“Čuvati u zamrzivaču na temperaturi od -90 °C do -60 °C. Unutar roka valjanosti od 9 mjeseci, neotvorene bočice mogu se čuvati i transportirati na temperaturi od -25 °C do -15 °C tijekom jednokratnog razdoblja u trajanju do 2 tjedna i potom vratiti na temperaturu od -90 °C do -60 °C.” Koliko njih je prije cijepljenja lagano preokrenulo bočicu 10x, i što ako su je preokrenuli 9x ili 11x. Jesu li bacili bočicu ako se protresla, umjesto lagano izmiješala okretanjem 10x? Imaju li cijepitelji zamrzivače koji mogu proizvesti temperaturu -60 do -90 °C u kojima se čuvaju bočice sa sastojinom cjepiva. Tko ih je nadzirao, vodi li se bilješka o broju preokretanja bočice, o temperaturi cjepiva, koliko je bočica bačeno ako se bočica protresla?

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=nFtWHOfgjyE

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments