Potpuno cijepljeni zdravstveni radnici nose 251 puta veće virusno opterećenje, predstavljaju prijetnju za necijepljene pacijente i suradnike 

0
1844

Izvještaj prestižne Kliničke istraživačke grupe Fakulteta Oxford, objavljen 10. kolovoza u časopisu The Lancet, otkrio je da cijepljene osobe nose 251 puta veće opterećenje virusom SARS-CoV-2 u nosnicama u odnosu na necjepljene.

Revolucionarni rad pripremljen za štampu prestižne kliničke istraživačke grupe Fakulteta Oxford, objavljen 10. kolovoza u časopisu The Lancet, uključuje alarmantne nalaze razorne za uvođenje cjepiva protiv COVIDA-19.

Studija je pokazala da cijepljene osobe nose 251 puta veće opterećenje virusom SARS-CoV-2 u nosnicama u odnosu na necijepljene.

Dok ublažava simptome infekcije, cjepivo omogućava cijepljenim pojedincima da nose neuobičajeno velika virusna opterećenja, a da se u početku ne razbole, potencijalno ih pretvarajući u presimptomatske superprenosnike.

Ovaj fenomen može biti izvor šokantnih porasta slučajeva nakon cjepljenja u visoko cjepljenoj populaciji na globalnom nivou.

Autori rada, Chau i drugi, pokazali su široko rasprostranjen neuspjeh cjepiva i prijenos virusa pod strogo kontroliranim okolnostima u zatvorskoj bolnici u Ho Chi Minhu, Vijetnam.
Znanstvenici su proučavali zdravstvene radnike koji dva tjedna nisu mogli napustiti bolnicu. Podatci su pokazali da su potpuno cijepljeni radnici – otprilike dva mjeseca nakon primanja cjepiva Oxford/AstraZeneca COVID-19 (AZD1222) – razvili, nosili i vjerovatno prenijeli varijantu Delta svojim cjepljenim kolegama.

Skoro sigurno su također prenijeli varijantu Delta na osjetljive necijepljene ljude, uključujući i njihove pacijente. Sekvenciranje sojeva potvrdilo je da su radnici prenosili SARS-CoV-2 jedni na druge.

To je u skladu sa zapažanjima Farinholta i njegovih kolega u SAD, a u skladu sa komentarima direktora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji priznaju da cjepiva protiv COVIDA-19 nisu uspjele zaustaviti prijenos SARS-CoV-2.

Svjetska zdravstvena organizacija je 11. veljače navela efikasnost cjepiva AZD1222 od 63,09 % protiv razvoja simptomatske infekcije SARS-CoV-2. Zaključci Chau studije podržavaju upozorenja vodećih medicinskih stručnjaka da djelomični, nesterilizujući imunitet tri ozloglašena cjepiva protiv COVIDA-19 omogućava prijenos 251 puta višeg virusnog opterećenja SARS-CoV-2 u usporedbi sa uzorcima iz doba prije cjepiva 2020.

Dakle, imamo ključni dio zagonetke koji objašnjava zašto je izbijanje varijante Delta tako užasno – potpuno cijepljeni kao COVID-19 pacijenti djeluju kao moćni super prenosnici infekcije u stilu tifusne Mari.

Cijepljeni pojedinci izbacuju koncentrirane virusne eksplozije u svoje zajednice i potiču nove nalete COVIDA-19. Cijepljeni zdravstveni radnici gotovo sigurno inficiraju svoje suradnike i pacijente, izazivajući užasnu kolateralnu štetu.
Nastavak cijepljenja može samo pogoršati ovaj problem, posebno među liječnicima i medicinskim sestrama koji brinu o ugroženim pacijentima.

Zdravstveni sustav trebao bi odmah odustati od obaveznog cijepljenja, uzeti u obzir stanje radnika oporavljenih od COVIDA-19 koji su snažno imuni na varijantu Delta i uzeti u obzir posljedice svojih sadašnjih cjepljenih zdravstvenih radnika kao potencijalnu prijetnju za visokorizične pacijente i suradnike.

Autor: Dr Peter McCullough

Izvor: https://childrenshealthdefense.org/defender/vaccinated-healthcare-workers-threat-unvaccinated-patients-co-workers/

Prevod: trecadobhrvatska

4 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments