Lažne epidemije su česte, samo vam to ne govore

0
1399

Ljudi koji ne znaju kako funkcionira PCR test, zadnjih 15 godina prouzročili su barem jednu pandemiju za koju su potom i priznali da je bila lažna.

Sredinom travnja 2006. godine internistica Dr. Brooke Herndon počela je kašljati i to je trajalo 2 tjedna. Nakon toga su i ostali njezini kolege počeli kašljati, a zatim i svi zaposlenici tog medicinskog centra. Njih gotovo 1000 imalo je nezaustavljivi kašalj koji je trajao mjesecima.

Na temelju rezultata PCR testiranja, 142 zaposlenika dobilo je dijagnozu hripavac (eng. Whooping cough, pertussis), 1445 zdravstvenih radnika primilo je antibiotike,  a njih 4524 primilo je cjepivo. Kapaciteti bolnice su smanjeni,  čak su smanjeni i kapaciteti kreveta intenzivne njege.

Međutim, preokret stiže osam mjeseci kasnije, kada bolnička administracija e-poštom upozorava svoje zaposlenike da je sve bio lažni alarm i da zapravo nije bile epidemije.

Nakon što niti iz jednog uzorka oboljelih nisu uspjeli na hranjivoj podlozi uzgojiti bakteriju Bordetella pertussis koja je uzročnik hripavca, zaključili su da su zdravstveni radnici najvjerojatnije bolovali od obične prehlade.

Kad su naknadno sagledali situaciju, epidemiolozi i infektolozi su zaključili da su previše VJEROVALI PCR testovima. Zaista je čudno jer se medicinari pozivaju na znanost, a svoje zaključke temelje na VJEROVANJU. Koliko nam je poznato znanost DOKAZUJE i u znanosti se zaključci ne bi smjeli donositi na temelju vjerovanja.

Dr. Trish M. Perl, bivša predsjednica Društva epidemiologa Amerike kaže: „pseudo-epidemics happen all the time. The Dartmouth case may have been one the largest, but it was by no means an exception“.

U prijevodu: “lažne pandemije se događaju stalno. Slučaj Dartmouth (ovaj o kojem ovdje pišem) jedan je od najvećih, ali nikako nije iznimka” .

Kako to da su proglasili lažnu epidemiju?

Tri su razloga. Prvi je taj što hripavac, pogotovo u ranom stadiju, nema specifičnih simptoma. Drugi razlog je to što su PCR testovi davali lažno pozitivne rezultate, a treći razlog je činjenica da prije dijagnoze uzročnik bolesti nije izoliran.

Da vas utješim, sva tri prethodno navedena razloga proglašenja lažne epidemije, prisutni su i prilikom proglašenja ove „epidemije“ COVIDA-19. Bolest COVID-19 nema specifičnih simptoma.

Kako PCR testovi mogu dati lažno pozitivan rezultata pisao sam ovdje.

O potvrdi “s terena” da PCR testovi daju lažno pozitivne rezultate pisao sam ovdje.

Da uzročnik COVIDA-19  nikada nije izoliran pisao sam ovdje.

Nadam se da su sada i oni sumnjičavi shvatili zašto je NEOPHODNO izolirati uzročnika bolesti, tj. da je u slučaju „nove“ bolest potrebno DOKAZATI uzročnika prije nego li se dijagnosticira bolest i proglasi pandemija.

IZVOR: New York Times

P.S. Ako vam otvaranje izvornog članka na stolnom računalu uvjetuje pretplatu, pokušajte ga otvoriti na mobilnom telefonu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments