Francuski centar za procjenu lijekova zaključuje: ‘Treba obustaviti sva 4 cjepiva protiv C0VID-a’

0
1678

Razboritost bi čak nalagala da se u svim zemljama kojima su ta cjepiva protiv COVIDA-19 (SARS-CoV-2) prodana, sve tako puštene serije odmah povuku; i da bi ovo uvjetno MA odobrenje trebalo hitno suspendirati ili čak otkazati do daljnjeg.


Centre Territorial d’Information Pharmaceutique d’Avis (CTIAP za francuski akronim) zaključio je da niti jedno od četiri cjepiva koja se primjenjuju u Francuskoj nije sigurno ili učinkovito. Sva su dobila uvjetna odobrenja i to samo za hitnu uporabu s nedovoljnim kliničkim dokazima, zbog čega su zatražili njihovu trenutnu obustavu.

CTIAP, koji je povezan s javnom bolnicom Cholet u zapadnoj Francuskoj, nedavno je objavio izvješće koje pokazuje da cjepiva koja se koriste protiv C0VIDA-19 nisu podvrgnuta kliničkim ispitivanjima. Također, nedostaje evaluirana kvaliteta: aktivnih tvari, njihovih “pomoćnih tvari – od kojih su neke nove” i proizvodnih postupaka.

https://ctiapchcholet.blogspot.com/2021/04/inedit-exclusif-vaccins-contre-la-covid.html

Doktorica Catherine Frade koja vodi istraživački tim, poznata je farmaceutkinja koja je radila na javnim podacima objavljenim u izvješću Europske agencije za lijekove (EMA) u vezi s injekcijama Pfizer, Moderne, AstraZenece i Janssena (Johnson & Johnson).

Prvo upozorenje objavljeno u izvješću je da svi ti proizvodi imaju samo uvjetna odobrenja za puštanje u promet (MA). Osim toga, svi su oni predmet daljnjih istraživanja do 2024. godine, što ih čini gotovo nemogućim za dovršiti s obzirom na ubrzani način distribucije cjepiva.

S tim u vezi, CTIAP upozorava da su se sva ta cjepiva počela stavljati u promet i aktivno primjenjivati ​​na ljudima prije nego što su se provela „ispitivanja kvalitete aktivne tvari i gotovog proizvoda”: Svi proizvodni laboratoriji imaju buduće rokove za podnošenje studija u vezi s tim. Iako znaju da će do trenutka kada ih predaju, mnogi stanovnici svijeta već biti cijepljeni.

Izvještaj ne ukazuje na to da su cjepiva opasna, ali trenutačna saznanja nisu dovoljno valjana da bi se pokazala njihova učinkovitost i / ili sigurnost.

Cjepiva su se počela proizvoditi i primjenjivati ​​usred laboratorijskih ispitivanja, što podrazumijeva da bi promjena rezultata tijekom sljedećih nekoliko mjeseci mogla onesposobiti bilo koja prethodna ispitivanja, jer su još uvijek u razdoblju istraživanja i prilagodbe.

Izvještaj povlači zanimljivu paralelu između proizvodnje cjepiva i proizvodnje automobila. Pita se da li bismo zamislili da je moguće pokrenuti proizvodnu liniju za novi automobil i započeti ga s plasiranjem bez dovršavanja studija kvalitete svakog od njegovih dijelova i motora, uključujući sigurnosne komponente poput njegovih kočnica i električnih sustava.

Logičan je odgovor NE, pa zašto bismo to činili s cjepivima, tvari namijenjenima da se izravno ubrizgavaju u tijelo svakog čovjeka na svijetu?

Izvještaj zaključuje: „Razboritost bi čak nalagala da se u svim zemljama kojima su ta cjepiva protiv COVIDA-19 (SARS-CoV-2) prodana, sve tako puštene serije odmah povuku; i da bi ovo MA odobrenje trebalo hitno suspendirati ili čak otkazati do daljnjeg.

Izvor: https://thebl.tv/politics/french-drug-evaluation-center-concludes-all-4-covid-vaccines-should-be-discontinued.html

4.6 9 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments