COVID-19: Drugo mišljenje panel pod vodstvom senatora Ron Johnson-a

0
1811
U ponedjeljak 25.siječnja 2022. godine američki senator Ron Johnson (R-Wis.) održao je panel raspravu sa grupom svjetski poznatih liječnika i medicinskih stručnjaka kako bi pružio drugačiji pogled na globalni odgovor na pandemiju, trenutno stanje znanja o ranoj i bolničkoj liječenje, učinkovitost i sigurnost cjepiva, što je pošlo kako treba, što je pošlo po zlu, što bi trebalo učiniti sada i što treba dugoročno rješavati.

Ovdje Vam donosimo prijevod djela ovog panela, a cijeli panel možete pogledati na engleskom jeziku ovdje
Senator Ron Johnson je rekao: “Nadam se da će svi koji su ovo vidjeli danas prepoznati kvalifikacije pojedinaca koji su danas ovdje govorili. Sada, opet, postoji neslaganje među ljudima u ovoj prostoriji. Izraženi stavovi su stavovi pojedinaca koji to izražavaju. Ali to su iskustva iz stvarnog svijeta ljudi koji su na prvoj crti bojišnice, koji liječe pacijente. To je drugačije od vjerojatno svega što ste čuli, osim ako niste pratili te ljude u medijima, pokušavali se probiti, pokušavali prenijeti američkoj javnosti i pružiti informacije koje mislim da nam svima trebamo, koje svi zaslužujemo. Znate, moja antena je uvijek podignuta jer me optužuju da cijelo vrijeme širim ove dezinformacije. Tako da mogu zamisliti kako će mediji tretirati toliko toga. Odabrat će male fraze, razdvojit će ih i pokušat će marginalizirati cijeli ovaj događaj.

“Sve što mogu zamoliti je da gledatelji ovo podijele. Reci svojim prijateljima, znam da je ovo dugo. Ovo je panel duga pet sati, a nismo ni zagrebali o čemu trebamo raspravljati. Ovo nije trebalo biti potrebno. Kako su naše informacije rasle, kako smo postajali sve bolje i bolje obrazovani, manje neznani o Coronavirusu, COVID-u, cjepivima protiv COVID-a, to je trebalo obznanjivati ​​javnosti na svakom koraku. Ali nije bilo. Pa opet, samo tražim od gledatelja da bude otvorenog uma. Poštujte ove pojedince koji su platili značajnu cijenu profesionalno, s reputacije. Riječ je o visokokvalificiranim osobama. Govore iz iskustva. Moramo riješiti ovaj problem. Ne možemo dopustiti da se ovo nastavi. Ne možemo dopustiti da se to dogodi u budućnosti. Zato još jednom, hvala svima što ste došli. Hvala vam što ste liječnici, što ste medicinske sestre, što ste akademici, što ste medicinski istraživači, i hvala vam svima što ste ovo pogledali. Podijelite ovo sa svojim prijateljima. Bog vas blagoslovio."

Sen. Johnson je također uputio poziv sljedećim agencijama da iz prve ruke čuju medicinske stručnjake. Svi su odbili sudjelovati.

Rochelle P. Walensky, dr. med., MPH, ravnateljica centara za kontrolu i prevenciju bolesti
Dr. Janet Woodcock, dr. med., vršiteljica dužnosti povjerenice američke Uprave za hranu i lijekove
dr. Anthony S. Fauci, dr. med., ravnatelj Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i glavni medicinski savjetnik predsjednika
dr. Lawrence A. Tabak, dr. sc., v.d. ravnatelja Nacionalnog instituta za zdravstvo
Jeffrey D. Zients, koordinator odgovora na koronavirus Bijele kuće
dr. Albert Bourla, DVM, Ph.D., predsjednik i glavni izvršni direktor Pfizera
Dr. U?ur ?ahin, dr. med., glavni izvršni direktor BioNTech-a
Stéphane Bancel, MBA, glavni izvršni direktor Moderna Therapeutics
dr. Ashish K. Jha, MD, MPH, dekan Škole javnog zdravlja Sveučilišta Brown
Dr. John R. Raymond Sr., MD, predsjednik i izvršni direktor Medical College of Wisconsin
Jonathan Reiner, dr. med., profesor medicine i direktor laboratorija za kateterizaciju srca
dr. Scott Gottlieb, MD, bivši povjerenik američke Uprave za hranu i lijekove
Francis S. Collins, MD, Ph.D., bivši direktor Nacionalnog instituta za zdravlje
Dr. Rick Bright, dr. sc., bivši direktor Uprave za istraživanje i razvoj za biomedicinski napredak


5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments