Jeste li znali?

3
2045

Kada je žena trudna, stanice bebe putuju u krvotok majke, a zatim kruže natrag u bebu, to se naziva “fetalni mikrokimerizam”.⁠

I tako 41 tjedan stanice kruže i putuju kroz posteljicu u oba smjera, a nakon rođenja djeteta mnoge od tih stanica ostaju u majčinom tijelu, ostavljajući trajni otisak u majčinim tkivima, kostima, mozgu i koži, i često tamo ostaju čak desetljećima. Svako dijete koje majka nakon toga ima ostaviti će sličan trag na njenom tijelu. Čak i ako trudnoća ne dođe do punog termina ili ako se desi pobačaj, te stanice i dalje migriraju u majčin krvotok. Istraživanja su pokazala da ako je majčino srce ozlijeđeno, fetalne stanice će pohrliti na mjesto ozljede i promijeniti se u različite vrste stanica koje su specijalizirane za “popravak” srca. Beba pomaže izliječiti majku, dok majka stvara novi život – bebu. Kako je to nevjerovatno divno…To je često razlog zašto određene bolesti nestaju tijekom trudnoće. Nevjerojatno je kako majčino tijelo štiti bebu pod svaku cijenu, a beba štiti i obnavlja majku – tako da se beba može sigurno razvijati i preživjeti. Razmislite na trenutak o ludim željama za određenom hranom. Što je majci nedostajalo da je beba natjera da želi baš tu vrstu hrane?

Studije navode da stanice fetusa u mozgu majke ostaju čak 18 godina nakon što je rodila. Kako je to nevjerojatno? Ako ste mama, znate kako možete intuitivno osjetiti svoje dijete čak i kada ga nema… Eto, sada postoji znanstveni dokaz da ga mame nose čak godinama nakon što su ga rodile.

Autor: Andrea Saawarya

5 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
TheBan
2 years ago

Istina!

Davor
2 years ago

Kako je veličanstven Stvoritelj koji je postavio taj ciklus u trudnu ženu.
Nažalost, svake se godine izvrši cca 60 milijuna abortusa pa pomnožiti to s bar zadnjih 50 godina dođemo do genocida od 3 milijarde nerođene djece.
Te majke su čupale kosti od svoje kosti, meso od svog mesa. Prolile su krv od svoje krvi. U Bibliji jasno piše da za Boga život počinje začećem. Spajanjem muške i ženske spolne stanice nastaje život.
(Psalam 139)

Last edited 2 years ago by Davor
Davor
2 years ago
Reply to  Davor

Neke žene su svjedočile da se karcinom u njihovom tijelu povukao kroz period trudnoće.
A doktori ,što su oni jednoj od tih savjetovali? Rekli su da ne smije ostati trudna, a kad je žena ostala trudna onda su vršili pritisak da pobaci. Danas više od deset godina nakon sporne trudnoće i poroda majka i dijete su dobro i zdravo.

Last edited 2 years ago by Davor