Ambrozija ili kako je ukradena “besmrtnost”

2
2407

Ambrosia ili ambrozija dolazi od istoimene grčke riječi koja u prijevodu znači – besmrtan. Prema mitovima ambrozija je hrana koja je bogovima omogućila besmrtnost, a u povijesti je promovirana kao izrazito ljekovita. Ambrozija se spominje u grčkoj mitologiji ponekad kao piće, a ponekad kao hrana bogova donoseći besmrtnost svakome tko je konzumira. Tako je Zeusovu sinu, Tantalu, bila ukazana velika čast time što ju je jeo na planini Olimp. Međutim, ukravši božju ambroziju, namirnicu namijenjenu stanovnicima Olimpa, osuđen je na vječne muke.

Ambrozija se iznimno usko povezuje i s nektarom, koji Homer prikazuje kao hranu bogova, a u njegovim epovima opisana je kao piće bogova. I nektar i ambrozija opisani su kao mirisne prerađevine, koje glavni likovi u Odiseji koriste kao parfeme, dok Homer spominje ambroziju i u proizvodnji odjeće, pa čak pjeva i o ambrozijskim sandalama (bogova).

Mješavina pića koje uzrokuje besmrtnost primijećena je u barem dva indoeuropska jezika, grčkom i sanskrtu – grčka riječ ambrosia izvorno je povezana s riječi “amrita” koja dolazi iz sanskrta, a obje označavaju piće uz pomoć kojega se postiže besmrtnost.

Životni stil suvremenog čovjeka ima glavni utjecaj na njegove sve lošije navike, a tada organizam nema drugog izbora osim pojačati simptome (signale) kao znak da je narušena njegova unutrašnja ravnoteža, odnosno proces oslobađanja od nepotrebnih viškova učiniti izraženijim.

Stoga, možemo reći da je porast alergijskih reakcija usko povezana za suvremeni način života i posljedice propagande svih oblika konzumerizma – društva u kojem danas živimo. Smatra se da od najčešćeg oblika (respiratorne) alergije – alergijskog rinitisa, pati oko 30% Europljana od kojih polovica njih ima vrlo ozbiljne simptome.

Organizam će najčešće na ovaj ili onaj način dojaviti kada neravnoteža unutrašnje sredine za njega postane nepodnošljiva, odnosno signalizirati će kada dođe do preopterećenja u odnosu na njegovu sposobnost da to neprimjetno riješi. Organizam neće olako odustati, borit će se i iscrpljivati kako bi uspostavio unutarnju ravnotežu, pa čak i u slučajevima kada mu taj proces šteti. Čovjek će za to vrijeme, osjećati određene neugodne simptome (koje će liječnici uglavnom pripisivati nekoj bolesti), kod alergije to će biti dobro poznato curenje iz nosa, kihanje, svrbež kože, osip pa sve do jačih simptoma i tegoba.

Pelud biljke ambrozija izaziva snažnu i neugodnu reakciju čišćenja organizma od otrova (detoksikacija), pa većina ljudi, posredstvom pogrešnih učenja koja svoj izvor crpe iz profitera na bolesti, farmaceutskoj industriji, vjeruje da je problem u biljci, a ne u otrovima koji su se putem zagađenog zraka, vode, hrane i lijekova, posebno apostrofirajući (obavezna) cjepiva nagomilali u njihovom organizmu.

Zbog potonjeg, danas se ova dragocjena biljka smatra glavnim korovom i alergenom, pa nije neuobičajeno da ispod ovakvih tekstova stoji i slijedeće upozorenje: “Svakako provjerite ima li ambrozije i u vašoj okolici i obavijestite o tome nadležne institucije“.

Povezano: https://dokumentarac.hr/covid-19/kako-je-ljekovito-bilje-izgubilo-bitku-od-farmaceutske-industrije-i-rockefellera/

4.8 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marina Novakovic
2 years ago

Ma genijalno sve su izvrnuli,biljke su saveznici ! oni bi najrađe ukinuli sve biološko ….

ForSale
2 years ago

Da, ali izvrnuli smo mi, jer smo to prihvatili… A zašto smo to prihvatili? Da, budemo svi jednaki. Jer netko ko nema nekog (sa)znanja, nije jednak nekom koji ga ima… I tako da bude sve pravedno-jednako, moramo onoga sa znanjem isključiti, uništiti, spaliti, istrebiti… da budemo svi jednaki… Jedno-stavno, zar ne?