Lancet objavio: ‘Covid propusnice nemaju nikakvog smisla!‘

0
2454
EU digitalna COVID potvrda

Piše Gojko Drljača u Jutarnjem listu:
U jednom od najuglednijih znanstvenih časopisa na svijetu, The Lancetu, objavljeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo 20-ak uglednih britanskih znanstvenika, koji su došli do zaključka kako cijepljeni mogu biti odgovorni za proboje zaraze SARS-CoV-2 virusom jer nose sličan viralni teret kao i zaražene osobe koje se nisu cijepile.

To istraživanje – Community transmission and viral load kinetics of the SARS-CoV-2 delta (B.1.617.2) variant in vaccinated and unvaccinated individuals in the UK: a prospective, longitudinal, cohort study – potpisao je, između ostalih, i Neil M. Ferguson, čovjek koji je svojedobno gurnuo Britaniju u lockdown, i poznat je po tome da je sklon davanju izrazito pesimističnih epdimioloških prognoza.
https://els-jbs-prod-cdn.jbs.elsevierhealth.com/pb-assets/Lancet/pdfs/s1473309921006484-1635425926927.pdf

Istraživanje je financirao britanski Nationale Institute for Health Researsch, te se nipošto ne radi o znanstvenom projektu koji na bilo koji način pokušava prikazati opasnosti pandemije manjima, nego jesu li iskrivljene znanstvene činjenice. No, ključni zaključak istraživanja u svojoj suštini ipak ide u potpuno suprotnom smjeru od prevladavajuće teze u Europi prema kojoj ljudima koji su cijepljeni kovid potvrde mogu služiti kao propusnice jer ne prenose zarazu.

Ovo istraživanje dodatni je pokazatelj kako programi cijepljenja protiv Covid-19 bolesti ne mogu osigurati zaustavljenje širenja zaraze. Uostalom, to su ranije pokazali i podaci koji su pristizali iz zemalja s ranim i svobuhvatnim programima cijepljenja, kao što je Izrael.

Dakle, ovo istraživanje pokazuje da COVID putovnice nemaju smisla, jer omogućuju da cijepljeni PRENOSE virus.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-lancetu-objavljeni-rezultati-velikog-istrazivanja-covid-propusnice-nemaju-nikakvog-smisla-15114262

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments