[VIDEO] Hrabri govor meksičkog predsjednika: “Nećemo biti taoci farmaceutske industrije” – s prijevodom

1
2168

Meksiko neće biti “talac” Big Pharma-e, kaže predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador nakon što je odbio kupiti dječja cjepiva protiv COVIDA, obećavši da Meksiko neće popustiti pod pritiskom farmaceutskih tvrtki.

31. srpnja, 2021.

U primjedbama izrečenim ranije ovog tjedna, meksički čelnik izjavio je kako njegova vlada još uvijek čeka dokaze znanstvene zajednice o dobrobiti cijepljenja maloljetnika. Dok se ne pruže konačni dokazi, Meksiko će odbijati kupnju cjepiva za djecu, najavio je Obrador, dodajući kako se čini da su farmaceutske tvrtke više usredotočene na brzo ostvarivanje profita nego na osiguravanje medicinske nužde jer trenutno bilježe rekordnu prodaju cjepiva protiv COVIDA-19, jedinog medicinskog proizvoda za koji nemaju nikakvu odgovornost. Meksiko neće biti talac farmaceutskih kompanija koje samo žele poslovati i plašiti djecu idejom da je potrebno cijepiti se protiv COVIDA-19. Slično je kritizirao planove farmaceutskih kompanija o uvođenju treće ili čak četvrte doze, smatrajući da bi ta dodatna cjepiva mogla biti “suvišna”.

Govoreći o istoj temi, podsekretar za zdravstvo Hugo López-Gatell ustvrdio je kako nema “nikakvih znanstvenih dokaza” koji bi pokazali da je cjepivo “bitno” za maloljetnike. Meksiko je kao i većina zemalja svijeta odobrio niz cjepiva protiv COVIDA za hitnu upotrebu, uključujući snimke koje su razvili Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson i Sinovac, kao i ruski Sputnik V, međutim odbija ih naručiti za injektiranje u najmlađe, samo zato jer farmaceutska industrija inzistira.

Glavni mediji su uglavnom zataškali ili marginalizirali ovu vijest.

Izvor: https://www.rt.com/news/530770-mexico-hostage-vaccines-pharmaceutical-companies/

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zorris
2 years ago

Pametni ljudi ! nisu ovce kao ove njonje u Hrvata, koji muzu novac poreznih obveznika i obrlaćuju relativno nesigurne (stari svijet i ovi nedovoljno obrazovani) ! NINK