Raskol unutar CDC-a?

2
784

ICAN pribavio e-poštu višeg znanstvenika CDC-a u kojoj direktora CDC-a naziva “patetičnim lažovom” po pitanju znanosti o sigurnosti cjepiva

U e-pošti koju je ICAN (puni naziv: Informed Consent Action Network) dobio putem FOIA zahtjeva koji su podnijeli odvjetnici te organizacije, viši znanstvenik CDC-a (Američki centar za kontrolu bolesti) u Uredu za sigurnost imunizacije (ISO), direktora tog ureda naziva “patetičnim lažovom”.

ICAN je predao CDC-u  FOIA zahtjev (zahtjev za pristup informacijama) za svu korespondenciju između dr. Williama Thompsona (viši znanstvenik CDC-a) i dr. Franka DeStefana (direktor ISO-a CDC-a) od siječnja 2018. Kao odgovor ICAN je primio e-poštu koja pokazuje koliko je iza kulisa, zbog priznanja zviždača, situacija postala napeta i neprijateljska.

Dana 27. kolovoza 2014., dr. Thompson dao je izjavu preko svog odvjetnika da je CDC “izostavio statistički značajne podatke” koji pokazuju povezanost između MMR cjepiva i autizma u prvoj i jedinoj studiji MMR-autizma koju je CDC ikad proveo s američkom djecom. Doktor Thompson je u snimljenom telefonskom pozivu izjavio sljedeće u vezi s prikrivanjem ove povezanosti: „O, Bože, ne mogu vjerovati da smo učinili to što smo učinili. Ali jesmo. Sve je tamo. Sve je tamo. Imam rukom napisane bilješke.” Dr. Thompson je nadalje izjavio:

Sad se jako sramim kad sretnem obitelji s djecom s autizmom jer sam bio dio problema … CDC je trenutno paraliziran bilo čim što je povezano s autizmom. Ne rade ono što bi trebali raditi jer se boje tražiti stvari koje bi mogle biti povezane. Bilo kako, još uvijek je prisutna velika količina srama zbog toga. … Potpuno se sramim onoga što sam učinio.

To znači da je po pitanju MMR cjepiva, koje je jedino cjepivo koje je CDC stvarno proučavao zbog autizma, CDC izgleda skrivao povezanost između tog cjepiva i autizma.

Direktor CDC-a dr. DeStefano autor je studije MMR – autizam za koju je dr. Thompson rekao da je bila prijevara. Kao što možete zamisliti, ovo je kod dr. DeStefana izazvalo ozbiljnu zaprepaštenost. Nakon što je dr. DeStefano negirao gore navedeno, dr. Thompson je očito odgovorio da je on “patetični  lažov”. Nepristrana i hvaljena novinarka Sharyl Attkisson napisala je sjajan članak u kojem dalje istražuje ovo pitanje i rasvjetljava e-poštu koju je dobio ICAN.

Preuzeto sa https://www.icandecide.org/ican_press/ican-obtains-email-of-cdc-senior-scientist-calling-a-cdc-director-a-pathetic-liar-with-regard-to-vaccine-safety-science/

5 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoks
1 year ago

moj bože koliko demagogije sustavno poređane u artiljerijske salve
koliko pokradenih misli iza koji ne stoji ništa osim
mržnje
sujete
vlasti
i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše noge
i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare,

pero
1 year ago
Reply to  Zoks

Jesenjin, ti si?