OTVORENO PISMO MINISTARSTVU ZDRAVLJA DRŽAVE IZRAEL

0
1786

OTVORENO PISMO MINISTARSTVU ZDRAVLJA

Profesor Ehud (Udi) Qimron, šef Odsjeka za mikrobiologiju i imunologiju na Univerzitetu u Tel Avivu i jedan od vodećih izraelskih imunologa, napisao je otvoreno pismo Ministarstvu zdravlja Izraela, u kojem oštro kritikuje izraelsko i globalno upravljanje pandemijom koronavirusa.

▶ Prijevod pisma prenosim u cijelosti:

Ministarstvo zdravlja, vrijeme je da se prizna neuspjeh

Na kraju, istina će se uvijek razotkriti, a istina o politici korona virusa se počinje razotkrivati. Kada se destruktivni koncepti urušavaju jedan po jedan, ne preostaje ništa drugo nego da se kaže stručnjacima koji su predvodili upravljanje pandemijom – rekli smo vam.

Dvije godine kasnije, konačno spoznajete da se respiratorni virus ne može pobijediti i da je svaki takav pokušaj osuđen na propast. Ne priznajete to, jer niste priznali skoro nijednu grešku u posljednje dvije godine. Ipak, u retrospektivi, jasno je da ste gotovo u svim svojim postupcima pogriješili, a čak i mediji već sada teško pokrivaju vašu sramotu.

Uprkos godinama posmatranja i naučnih spoznaja, odbili ste priznati da infekcija dolazi u valovima koji nestaju sami od sebe. Inzistirali ste na tome da svaki pad vala pripišete isključivo svojim postupcima i tako ste lažnom propagandom „pobijedili kugu“.

I ponovo ste je pobijedili, i ponovo i ponovo i ponovo.

Odbili ste priznati da je masovno testiranje neefikasno, uprkos tome što su vaši planovi za vanredne situacije to eksplicitno naveli („Plan pripravnosti zdravstvenog sistema za pandemiju gripa, 2007“, str. 26).

Odbili ste priznati da preboljenje pruža veću zaštitu od vakcine, uprkos prethodnim saznanjima i zapažanjima koja pokazuju da je veća vjerovatnoća da će neoporavljeni vakcinisani ljudi biti zaraženi nego oporavljeni ljudi.

Odbili ste, uprkos zapažanjima, priznati da su vakcinisani zarazni. Na osnovu toga, nadali ste se da ćete vakcinacijom postići imunitet stada – i u tome niste uspjeli.

Inzistirali ste na ignoriranju činjenice da je bolest desetine puta opasnija za rizične grupe i starije osobe nego za mlade koji nisu u rizičnim grupama, uprkos saznanjima koja su stigla iz Kine još 2020. godine.

Odbili ste da usvojite „Barringtonovu deklaraciju“, koju je potpisalo više od 60.000 naučnika i medicinskih stručnjaka, ili druge zdravorazumske programe.

Odlučili ste ih ismijavati, klevetati, iskrivljavati i diskreditirati.

Umjesto pravih programa i ljudi, odabrali ste profesionalce koji nemaju odgovarajuću obuku za upravljanje pandemijom (fizičari kao glavni savjetnici vlade, veterinari, službenici sigurnosti, medijsko osoblje itd.).

Niste uspostavili efikasan sistem za prijavljivanje nuspojava vakcina, a izveštaji o nuspojavama su čak i izbrisani sa vaše Facebook stranice.

Doktori izbegavaju povezivati nuspojave sa vakcinom, da ih ne biste progonili kao neke od njihovih kolega. Zanemarili ste mnoge izvještaje o promjenama u intenzitetu menstruacije i vremenima menstrualnog ciklusa.

Prikrili ste podatke koji omogućavaju objektivno i pravilno istraživanje (na primjer, uklonili ste podatke o putnicima na aerodromu Ben Gurion). Umjesto toga, odlučili ste da objavite neobjektivne članke zajedno sa višim rukovodiocima Pfizera o djelotvornosti i sigurnosti vakcina.

Nepovratno narušavanje povjerenja.

Međutim, sa visine svoje oholosti, zanemarili ste i činjenicu da će se istina na kraju razotkriti. I počinje da se razotkriva. Istina je da ste doveli povjerenje javnosti u vas na neviđeno nizak nivo i da ste narušili svoj status izvora autoriteta.

Istina je da ste bezuspješno spalili stotine milijardi šekela – za širenje straha objavama, za neefikasne testove, za destruktivne mjere zaključavanja i za remećenje rutine života u posljednje dvije godine.

Uništili ste obrazovanje naše djece i njihovu budućnost. Kako svjedoče direktori škola širom zemlje, učinili ste da se djeca osjećaju krivom, uplašena, da puše, piju, postaju zavisni, napuštaju školu i da se svađaju. Naštetili ste izdržavanju za život, ekonomiji, ljudskim pravima, mentalnom i fizičkom zdravlju.

Klevetali ste kolege koji vam se nisu predali, okrenuli ste narod jedni protiv drugih, podijelili društvo, polarizirali diskurs. Vi ste, bez ikakve naučne osnove, ljude koji su odlučili da se ne vakcinišu žigosali kao neprijatelje javnosti i kao prenosioce bolesti.

Na neviđeni način promovirate drakonsku politiku diskriminacije, uskraćivanja prava i odabira ljudi, uključujući djecu, za njihov medicinski izbor. Selekcija kojoj nedostaje bilo kakvo epidemiološko opravdanje.

Kada uporedite destruktivnu politiku koju vodite sa razumnom politikom nekih drugih zemalja – jasno možete vidjeti da je uništenje koje ste izazvali samo stvorilo dodatne žrtve, uz one koji su podložni virusu.

Ekonomija koju ste upropastili, nezaposlenost koju ste izazvali i djeca čije ste obrazovanje uništili – višak su žrtava nastale kao rezultat vaših postupaka.

Trenutno ne postoji hitna medicinska pomoć, ali vi već dvije godine njegujete takvo stanje zbog žudnje za moći, budžetima i kontrolom.

Jedina hitna situacija sada je da i dalje postavljate politike i držite ogromne budžete za propagandu i inženjering svijesti, umjesto da ih usmjeravate na jačanje zdravstvenog sistema.

Ova vanredna situacija mora prestati!

Profesor Udi Qimron, Medicinski fakultet Univerziteta u Tel Avivu

Izvor na engleskom:
https://www.riotimesonline.com/brazil-news/modern-day-censorship/covid-19-policy-leading-israeli-immunologist-writes-open-letter-it-is-time-to-admit-failure/

Izvor na hebrejskom:
https://www.mako.co.il/news-columns/2022_q1/Article-dfd99ca599e2e71026.htm

3.4 7 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments