Njemačka konzervativna stranka iz Bavarske podržava odobravanje kliničke studije u vezi s lijekom ivermektinom

0
1510

Njemačka konzervativna stranka iz Bavarske podržava odobravanje fonda od 50 milijuna eura u svrhu istraživanja u vezi s ivermektinom

Izvorni članak objavljen 30.4.2021.g.

Predstavnici Kršćansko-socijalne unije (CSU), njemačke konzervativne političke stranke koja je usredotočena na južni dio Njemačke, nedavno su istupili u javnosti pozivajući njemačku vladu da financira istraživanje o povezanosti između ivermektina i COVIDA-19. Parlamentarna skupina CSU-a sada vodi kampanju za istragu u vewzi s ivermektinom, kao dio vladine potpore istraživanjima u vezi s COVIDOM-19. Predali su zahtjev zdravstvenom odboru kojim traže da njemačka vlada podrži značajne kliničke studije kako bi se omogućilo pravilno testiranje na koronavirus. Na čelu s Bernhardom Seidenathom, predsjednikom Odbora za zdravstvo i njegu bavarskog državnog parlamenta, ova skupina pokušava saznati mogu li se nabaviti lijekovi koji u sastavu imaju ivermektin i to za liječenje bolesnika te regije koji su oboljeni od COVIDA-19.

Gospodin Seidenath nastavio je s navodima: „U borbi protiv korone moramo posegnuti za svim opcijama kako bismo spriječili ozbiljne ishode i smrtne slučajeve. To uključuje testove, cijepljenje, ali i razvoj novih lijekova protiv COVIDA-19. Posebno ne smijemo zanemariti iskustva drugih zemalja na ovom području. To također uključuje dosadašnje iskustvo s postojećim lijekovima kao što je ivermektin. Cilj nam je testirati učinkovitost lijeka što je brže moguće kako bi sga liječnici koji to žele mogli propisati oboljelima od korone. “

Odobren je fond od 50 milijuna eura predviđen za studije koje uključuju ivermektin

Generalni direktor parlamentarne skupine CSU-a Tobias Reiss izjavio je: „Ivermektin je lijek s antivirusnim i protuupalnim svojstvima, za čiji je razvoj dodijeljena Nobelova nagrada, i koji se već desetljećima koristi bez ikakvih nuspojava. Stoga se zalažem za momentalno i privremeno odobravanje ivermektina i njegovo potkrepljivanje studijama, jer nam je uz cijepljenje apsolutno potreban i dodatni pristup situaciji i to s terapijskim sredstvima.

Cilj nam je da se u Bavarskoj kontinuirano proširuje spektar mogućnosti liječenja korone. Stoga u skladu sa Strategojom Bavarske ulažemo 50 milijuna eura u promicanje razvoja novih lijekova i terapija. U tom smislu će biti obavljen i proces selekcije. “

Institut Robert Koch uključuje ivermektin

Institut Robert Koch njemačka je federalna vladina agencija i istraživački institut odgovoran za kontrolu i prevenciju bolesti. Smještena u Berlinu i Wernigerodeu, agencija potpada pod njemačko savezno ministarstvo zdravstva, a ime je dobila po njezinom utemeljitelju, znanstveniku koji je utemeljio modernu bakteriologiju, nobelovcu Robertu Kochu.

Prema priopćenju CSU-a, specijalističke skupine povezane s Institutom Robert Koch već su identificirale ivermektin kao potencijalno učinkovito sredstvo protiv COVIDA-19. No za sada se upotreba ovog generičkog lijeka kao profilakse i terapije za COVID-19 odobrila samo u svrhe istraživanja.

Provjera činjenica o njemačkim medijima

Zanimljivo je da velika njemačka medijska kuća Deutsche Welle(DW), koja ujedno obavlja i “fact check”, navodi dva izvora. Jedan koji je za i jedan koji je protiv ideje uvođenja ivermektina. U jednom navodu iznosi se kako Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) savjetuje upotrebu lijeka za COVID-19 samo u kontekstu istraživanja, dok se u drugom pozivaju na izvor Frontline COVID-19 Critical Care Alliance ili FLCCC .

Zaključak

TrialSite pozorno prati zbivanja kako bi saznali više o stavu CSU-a u vezi s istraživanjima koja se odnose na ivermektin. Također i o ishodima i broju kliničkih ispitivanja na koja se planira potrošiti odobrenih 50 milijuna eura potpore.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments