Institucionalno-medijska transparentnost i pritisci usmjereni prema građanima Crne Gore, od proglašenja epidemije Covid-19

0
1555

Jedan vrijedan čitatelj iz Crne Gore poslao nam je svoju prepisku koju je imao s institucijama u Crnoj Gori, iz koje se jasno vidi institucionalni pritisak od strane državne vlasti i politike na građane Crne Gore s ciljem cijepljenja. Njegov dopis objavljujemo u cijelosti, bez ikakve izmjene. Također ovom prilikom čestitamo gospodinu Dejanu na upornosti, pedantnosti i strpljivosti u njegovoj borbi. Zaista je dobar primjer na koji način između ostalih svatko od nas može raditi pritisak na vladajuće strukture, kako bi se izborili za Istinu.


Proglašenje Covid-19 epidemije, uvođenje “specijalnog” stanja življenja, stalna promjena izjava i epidemioloških mjera, medijski pritisci, uvođenje prisilnih mjera kojima se ugrožavaju ljudska prava i prava djeteta, dodala su novi stepen podjela i tenzija u našem društvu. Nametnuta polarizacija u kojoj smo svi na gubitku.

Vjerujem da prikupljeni zvanični podaci i informacije u posjedu institucija, kao i njihovo ćutanje u vezi inicijatora “specijalnih mjere” i naučnih dokaza na osnovu kojih ograničavaju naša prava i slobode, dovoljno govore u transprentnosti i stručnosti onih koje donose odluke u naše ime. Naravno, to su značajni pokazatelj kome te iste institucije i mediji ne služe.

Nedostatak dokumentacije kojom su inicirane razne mjere na ukidanju ljudskih prava i nemogućnost pronalaženja “dokaza” na koje se institucije i mediji pozivaju, trebalo bi da barem malo rasvjetle pritiske i manipulativne obrasce kojima smo neprekidno izloženi.  Ovdje mislim na nas građane (svih vjera, nacija i vakcinalnih statusa …), koji svojim pristankom, dajemo takvoj “eliti” mogućnost da sa nama upravlja i da nas vodi.

Kad već ne postoje naučni dijalozi ni dijalozi između građana i vlasti koja ih formalno zastupa, šta nas spriječava da se mi, ljudi, ujedinimo u dijalogu, razumjevanju i poštovanju? Nije li vrijedno barem razmisliti o mogućnosti da sami budemo krojači svoje sudbine i da odbacimo sve nametnute predstave koja nas udaljavaju od istinske slobode.  

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments