CDC iz ispitivanja izuzeo sve dokaze da je cijepljenje protiv gripe u trudnoći štetno za dijete

0
3017

Iako je do ovoga istraživanja, trudnoća uvijek bila kotraindikacija za cijepljenje, pristranim kliničkim ispitivanjem sigurnosti cjepiva protiv gripe za trudnice, financiranim od strane vlasnika patenta cjepiva protiv gripe, a provedenim od strane farmaceutskih plaćenika, zaključeno je da su cjepiva u trudnoći sigurna za majku i fetus. Naime u uputi za Vaxigrip tetra (proizvođača Sanofi Pasteur) cjepiva protiv gripe, stoji da su klinička ispitivanja cjepiva primjenjena na trudnicama tijekom drugog i trećeg tromjesečja, više od 5000 izloženih trudnoća i više od 5000 poroda žive djece koja su praćena otprilike 6 mjeseci nakon rođenja, nisu ukazala na bilo kakve štetne posljedice cijepljenja za fetus, novorođenčad i majku. Sada obratite pažnju na “više od 5000 poroda Žive djece”.[4]

Jedno takvo kliničko ispitivanje je i znanstvena studija pod nazivom “Infant Hospitalizations and Mortality After Maternal Vaccination” ili u prijevodu Hospitalizacija i smrtnost novorođenčadi nakon cijepljenja majke u trudnoći [3]. Ispitno cijepljenje se provodilo cjepivom protiv gripe i DI-TE-PER cjepivom protiv tetanusa, difterije i dječje paralize. Analizirali smo istraživanje te uvidjeli da su iz rezultata ispitivanja izuzeti slijedeći podaci:

We excluded pregnancies in which a live vaccine was administered because live vaccines are contraindicated in pregnancy. We also excluded infants of multiple gestation pregnancies, infants born before 34 weeks’ gestation, and infants with major birth defects because these infants are at a higher risk of hospitalization and death. Furthermore, we excluded all infants who died during their delivery hospitalization because cause of death in these infants is often a perinatal complication (such as placental abruption) that would likely be unrelated to maternal vaccination.

U prijevodu :

Izuzete su trudnoće u kojima je primijenjeno živo cjepivo, jer su živa cjepiva kontraindicirana u trudnoći. Također su se izuzeli svi novorođeni blizanci, novorođenčad rođena prije 34 tjedna i novorođenčad s urođenim oštećenjima jer su ta djeca pod većim rizikom od hospitalizacije i smrti. Nadalje, izuzela se sva novorođenčad koja je umrla tijekom porođaja u bolnici jer je uzrok smrti kod ove novorođenčadi često perinatalna komplikacija (poput abrupcije posteljice) koja vjerojatno nije povezana s cijepljenjem majke.

87.413 excluded

 • 18.882 multiples
 • 16.301 no prenatal care
 • 1052 live vaccines in pregnancy
 • 5.352 missing gestational age
 • 7.773 gestational age <34 weeks
 • 13.329 major birth defect
 • 170 external causes of hospitalization
 • 16.223 no birth hospitalization record
 • 8.257 controls with no infant vaccines
 • 58 died during birth hospitalization
 • ….

U prijevodu iz ispitivanja se izuzelo 87.413 slučaja

 • 18.882 novorođena blizanca
 • 16.301 novorođenčadi bez prenatalne skrbi odnono liječničkog praćenja trudnoće
 • 1.052 cijepljenje živim cjepivima u trudnoći
 • 5.352 prijevremenih poroda
 • 7.773 slučaja prijevremenih porođaja (prije 34.tjedna)
 • 13.329 slučaja s teškim anomalijama
 • 170 slučaja kada je vanjski uzrok poput trovanja i ozljede bio razlog zadržavanja u bolnici
 • 16.223 slučaja smrti tijekom trudnoće
 • 8.257 novorođenčadi koja nisu primila dječja cjepiva
 • 58 slučaja smrti tijekom bolničkog porođaja
 • ….

Dakle, iz rezultata istraživanja su izuzeti ili uklonjeni svi dokazi koji bi mogli upućivati da su cjepiva razlog komplikacijama u trudnoći. Isključene su sve smrti koje su se dogodile tijekom trudnoće, sve smrti ploda tijekom poroda, sva izobličenja ploda, svi prijevremeni porodi, svi slučajeve trovanja koja su uzrokovala zadržavanje u bolnici, a uključena praktički samo preostala živa i zdrava djeca, na temelju čega je potom zaključeno da je u trudnoći sigurno primiti cjepivo protiv gripe. Ovo istraživanje je sada jedno od temelja kojim se dokazuje sigurnost cjepiva u trudnoći.

Navedeno istraživanje sigurnosti cjepiva protiv gripe (Influenza) u trudnoći financirala je američka agencija za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti CDC koja je istovremeno i vlasnik patenta cjepiva protiv gripe.[3][1]

 • Sukob interesa: Institucija na koju bi ishod istraživanja sigurnosti cijepljenja u trudnoći mogao značajno financijski utjecati je ista ona koja financira to istraživanje. Je li to moglo utjecati na rezultate istraživanja?

Američka agencija za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti CDC (panadan našega Zavoda za javno zdravstvo), produžena ruka Svjetske zdravstvene organizacije WHO, propisuje raspored cijepljenja za maloljetnu djecu [6], a posjeduje patente za najmanje 56 cjepiva [5]. Istom tom rasporedu teži i naš Zavod za javno zdravstvo, koji bezpogovorno sluša sve preporuke WHO.

 • Sukob interesa: Institucija koja propisuje raspored cijepljenja je ista ona koja zarađuje na cjepivima. Je li to moglo utjecati na povećan broj doza u rasporedu cijepljenja?

Uz sve gore navedeno, istraživači koji su provodili ispitivanje su poznati farmaceutski plaćenici, Dr. Klein koji je financijsku potporu za ovo istraživanje primio od farmaceutskih korporacija GlaxoSmithKline, Sanofi Pasteur, Protein Science, Pfizer, Merck & Co., MedImmune, i Dynavax, a Dr. Naleway je financijsku potporu za druga istraživanje primao od farmaceutskih korporacija Merck, Pfizer, and MedImmune.[3]

Farmaceutskim korporacijama i njihovim glavešinama ne bi bio prvi put da iskrivljuju i prilagođavaju rezultate znanstvenih ispitivanja kako bi nesiguran ili opasan proizvod plasirale na tržište, samo kako bi si bezuvjetno osigurale zaradu, pritom potpuno zanemarujući opasnost za život i zdravlje ljudi koju mogu prouzročiti, tako uzrokujući nebrojena teška zdravstvena stanja i smrti. Tek nakon toga, bi se proizvod na kojem bi već zaradili povlačio s tržišta, bez da bi potom itko kazneno odgovarao za stotine tisuća prouzročenih strahota. Već smo pisali o takvim slučajevima:

Zbog brojnih prigovora na reklame i videa CDC-a u kojima stoji da trudnice ne trebaju čekati, već se cijepiti protiv gripe, aludirajući na to da je cjepivo protiv gripe za njih sigurno:

https://www.cdc.gov/vaccines/hcp/adults/web-buttons/images/btn-vaccines-pregnant-180×150.jpg

ICAN je podnio zahtjev s pravom na pristup informacijama Upravi za hranu i lijekove u kojem traži kopiju istraživanja kojim se dokazalo da je cjepivo protiv gripe sigurno za trudnice.

“ICAN submited a freedom of information act (FOIA) request to the food and drug administration (FDA), requesting copies of the clinical trials it relied upon when licensing any influenza vaccine for use in pregnant woman. When the FDA failed to respond to this request an appeal, and lawsuit, ensued. In the end, as seen from the document which ended the lawsuit, it is clear the FDA has not licensed any influenza vaccine as an indicated use for pregnant woman, let alone conducted or required any pharmaceutical company to conduct any clinical trial which supports the safetyof injecting pregnant woman with the influenza vaccine.

u prijevodu:

ICAN je podnio zahtjev s pravom na pristup informacijama (FOIA) Upravi za hranu i lijekove (FDA), tražeći kopije kliničkih ispitivanja na koja se oslanjala prilikom davanja dozvole za cijepljenje protiv gripe trudnicama. Kad FDA nije odgovorila na ovaj zahtjev, uslijedila je žalba i tužba. Na kraju, kao što se vidi iz dokumenta kojim je okončana tužba, jasno je da FDA nije licencirala niti jedno cjepivo protiv gripe kao indiciranu uporabu za trudnice, a kamoli da je proveo ili zahtjevao od neke farmaceutske tvrtke da sama provede bilo kakvo kliničko ispitivanje kojim bi se dokazalo da je ubrizgavanje cjepiva protiv gripe u trudnice sigurno.

https://www.icandecide.org/ican_lawsuits/the-food-and-drug-administration-fda-admits-it-has-never-licensed-any-influenza-vaccine-for-use-by-pregnant-women-and-does-not-have-a-single-trial-supporting-the-safety-of-this-practice/

Izvor:

[1] https://patents.google.com/patent/US6169175B1/en

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29463582

[3] https://pediatrics.aappublications.org/content/141/3/e20173310

[4]https://mediately.co/hr/drugs/RRirGUtufCJFz1que87v7HsV74w/vaxigriptetra-suspenzija-za-injekciju-u-napunjenoj-strcaljki-cetverovalentno-cjepivo-protiv-influenc

[5]https://www.naturalnews.com/2017-02-16-cdc-is-a-vaccine-company-owns-56-vaccines-sells-4-1b-of-vaccines-a-year.html

[6] https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/index.html

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments