Bjeloruski predsjednik Lukašenko odbio 940 milijuna dolara MMF-a za zaključavanje svojih građana

1
17153

Predsjednik Bjelorusije Lukašenko ne slaže se s nametanjem zaključavanja. Na konferenciji za novinare izvijestio je javnost da su mu ponudili 95 milijuna dolara, a da se kasnije iznos popeo i do 940 milijuna dolara, koje je kategorički odbio.

Na nedavnom sastanku s kabinetom ministara, predsjednik Bjelorusije rekao je da mu je Međunarodni monetarni fond (MMF) ponudio “brzo financiranje” od gotovo milijardu dolara u zamjenu za njegovu odluku da učini sve “kao što se učinilo u Italiji”

Na nedavnom sastanku s kabinetom ministara, predsjednik Bjelorusije rekao je da mu je Međunarodni monetarni fond (MMF) ponudio “brzo financiranje” od gotovo milijardu dolara, u zamjenu za njegovu odluku da učini sve “kao što se učinilo u Italiji”.

Na konferenciji za novinare objavljenoj 19. lipnja 2020. godine izvjestio je javnost da mu je Međunarodni monetarni fond (MMF) ponudio 95 milijuna dolara, a da se kasnije iznos popeo i do 940 milijuna dolara, koje je on kategorički odbio:

Najavljena je mogućnosti da se Bjelorusiji osigura 940 milijuna dolara takozvanog brzog financiranja. Želim izjaviti da nećemo plesati kako drugi svira! Već su poslali zahtjeve: rekli su, u borbi protiv koronavirusa u Bjelorusiji učinite sve kako se učinilo u Italiji! Slušajte, ne želim da se situacija poput Italije ponovi u Bjelorusiji, ne daj Bože. Ne želim to. Imamo svoju državu, svoju situaciju. I ne daj Bože da završimo s ovim koronavirusom kao oni. Pitao sam čak i Ministarstvo zdravstva za mišljenje. MMF ne prestaje od nas tražiti: “Dajte nam karantenu, izolirajte se, napravite policijski sat! Slušajte, to su gluposti!

Lukašenko je u periodu između ožujka i travnja ove godine odbio poduzeti drastične izvanredne mjere zaključavanja zbog koronavirusa, nazivajući pandemiju “masovnom psihozom”. Tijekom utakmice hokeja na ledu prišao je novinaru koji je pratio događaj te mu rekao: “Ovdje nema virusa!” 

coronavirus bielorussia negazionismo

Predsjednik koji je na vlasti od 1994. godine početkom ožujka 2020. godine čak je osudio “psihozu” koja bi mogla potaknuti “opasniju paniku od samog virusa”. Stoga je pozvao 9 milijuna svojih sugrađana da nastave raditi, ići na njive i voziti traktore, zato jer “traktor liječi sve” (Bjelorusija je zemlja koja proizvodi traktore).

Međutim, čak je i predsjednik Madagaskara Andry Rajoelina prije nekoliko tjedana optužio Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) koja se protivila tretmanu koji je bio pripremio za svoje građane u cilju borbe protiv SARS-CoV-2 virusa. Piće od šljiva, voća s dokazanim antimalarijskim svojstvima i drugog autohtonog bilja. Rajoelina je rekao za France24 i RFI:

Koji je zapravo problem s Covid-Organicsom (piće mugurta s Madagaskara)? Je li moguće da jlijek dolazi iz Afrike? Može li on biti učinkovit ako dolazi iz zemlje poput Madagaskara, koja je 63. najsiromašnija zemlja  na svijetu … koja je došla (s njegovom formulom), koja može pomoći spasiti svijet?

Trebali bismo sami sebi postavljati pitanja, umjesto da sve vijesti koje nam stižu uzimamo zdravo za gotovo i gutamo ih, a posebno bismo se trebali zapitati što se dogodilo s jeftinim hidroksiklorokinom, koji je prvo zabranjen, čak je suspendirano odobrenje za njegovo korištenje od strane AIFA-e, te je bio u jednom trenutku nedostupan na tržištu. Zatim se kasnije rehabilitirao. Naime, hidroksiklorokin je poznati antimalarijski lijek koji se koristi i u liječenju reumatoidnog artritisa, za koji se vjeruje da je uspješan protiv širenja virusa i smanjuje ozbiljnost infekcije, čime se izbjegava intenzivna njega.

Tada bismo se trebali sjetiti i gubitka vjerodostojnosti časopisa ” The Lancet ” koji je na svojoj web stranici 2. lipnja 2020. godine objavio ispriku te povukao objavljenu studiju. Treba se također sjetiti da ta činjenica nije uključivala samo uredništvo časopisa The Lancet, već i časopis New England Journal of Medicine (NEJM), koji je također povukao objavljenu studiju (koja je kritizirala hidroksiklorokinin i klorokin na osnovu lažnih podataka).


Gledajući u povijest, u istraživanju koje smo izradili, otkrili smo da je u studenom 1918. godine, u punoj epidemiji  ” Španjolske gripe “, američki medicinski časopis JAMA (Journal of the American Medical Association) objavio jedan vrlo zanimljiv članak pod naslovom ” Correspondence “, s potpisom liječnika HA Klein iz Chicaga, koji prilažemo na donjoj slici i u kojem se nalazi mnogo poveznica s onim što se danas događa: čak je i u to vrijeme bilo suprostavljenih mišljenja, s jedne strane bio je naglasak na cijepljenju, a s druge na liječenju hidroksiklorokinom (Quinine hydrochloride).

Pored toga, prilažemo i pismo jednog starijeg 75-godišnjaka koji moli za pomoć upravo u vezi s dostupnošću ovog proizvoda: “Imam 75 godina i 35 godina sam uzimao klorokin, zajedno s drugim lijekovima, za liječenje reumatoidnog  artritisa. Prošle godine je klorokin proizvod povučen s tržišta, nisam našao povratne informacije o razlozima njegova povlačenja i liječnik koji godinama prati tijek moje bolesti odlučio je zamijeniti ga s Plaquenil 200 (hidroksiklorokin) koji uzimam zajedno s drugim lijekom (metilprednizolon).

Terapija daje dobre rezultate, u smislu da su vrijednosti krvi sada stabilizirane i na prihvatljivoj razini; Plaquenil mi je do sada uvijek propisivao liječnik opće prakse i nikad nisam imao problema s dostupnošću tog lijeka. Sada se nalazim u ovoj situaciji: u Općini u kojoj živim ljekarna mi kaže da ga nema u prodaji; Još uvijek imam 30 tableta, a to znači da terapiju mogu koristiti još mjesec dana. A što će se onda dogoditi? Hoće li se nakon nekog vremena moji nalazi pogoršati? To je za pretpostaviti. Zbog toga mislim da sam, s obzirom na svoju dob, za statistiku rizičan slučaj za Covid-19 i da ću, iako se neću razboljeti od Covida, imati dobre šanse da mi se pogorša zdravstveno stanje zbog nedostatka gore spomenutog Plaquenila. Samo tražim da se to pokaže onima koji su dužni osigurati zdravstvenu skrb svima, a ne samo onima koji boluju od Covida-19″.

Izvor: https://www.ilgazzettinovesuviano.com/2020/07/21/al-presidente-bielorusso-lukashenko-offerti-940-milioni-di-dollari-per-il-lockdown/

Objavljeno: 21. srpnja 2020. godine

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vl001
3 years ago

TAKO reagira PRAVI VODJA !
…za razliku od bijednih, snishodljivih POSLUSNIKA koje cak, javno, stipkaju za straznjicu …